自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

tsung 發表於 17-7-18 11:34
主要去Queensland!會玩sydney,Gold coast,Melbourne同埋開恩茲!
嘩, 去幾多日?

翡翠宮

BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

tsung 發表於 17-7-18 12:04
請問薄風褸是否已足夠?薄羽絨需要嗎?
薄羽絨或羽絨背心啦

翡翠宮

tsung 發表於 17-7-18 12:14
所以好頭痕唔知帶咩衫個篋地方有限 ...
洋蔥式穿搭

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

蛋皇哥0127 發表於 17-7-18 15:36
玩得開心D。。
吾洗掛住的。。

我會好掛住鹹蛋黃的,因為冇得同你無聊傾d引人入性嘅嘢

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

mcyw888 發表於 17-7-18 15:46
洋蔥式穿搭

唔該池太

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

tsung 發表於 17-7-18 11:23
下星期頭去澳洲,頭痕要帶咩衫,有無剛去完返嚟的jm可以分享應該帶d咩衫好?
...

提外話
想問澳洲入境
係每人限總值1萬澳幣
還是一個家庭計?

用戶要求終止服務

mcyw888 發表於 17-7-18 15:44
嘩, 去幾多日?

去十零日,冇得update瀝川post

用戶要求終止服務

biancaho7 發表於 17-7-18 15:55
提外話
想問澳洲入境
係每人限總值1萬澳幣

應該一個家庭,有錯請其他jm更正

珍珠宮

開心吸收勳章

tsung 發表於 17-7-18 15:54
我會好掛住鹹蛋黃的,因為冇得同你無聊傾d引人入性嘅嘢:kekek ...
其實都無所為架 ~
都可以 繼續 濕~

ping ~

違規內容

男爵府

回覆樓主:

我宜家係Cairns, 下午有27,28度,去大堡礁游水係得嘅,不過一上水就凍,早晚有件風褸就好d, 我之前係goldcoast早晚都凍,得12,3度到

翡翠宮

tsung 發表於 17-7-18 15:55
去十零日,冇得update瀝川post
咁我地會好悶架

tsung    發表於 17-7-18 17:36

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

回覆樓主

我八月中到烏魯魯巨石、南澳阿德雷德、袋鼠島(特別大風),期待中,會帶長袖衫、goretex外套、fleece外套、羽絨外套、beanie帽、頸巾、手套etc

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

biancaho7 發表於 17-7-18 15:55
提外話
想問澳洲入境
係每人限總值1萬澳幣

在飛機空姐已派入境申報表,表中有問,有否帶超過總數等於1萬澳幣的錢,所以我理解是以每人計,而且可以帶超過1萬澳幣,不過超過就要申報啫。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

tsung 發表於 17-7-18 15:58
應該一個家庭,有錯請其他jm更正
見73# ,申報表是每人填一張,所以我理解係以每人計

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Lihoma 發表於 17-7-18 16:14
在飛機空姐已派入境申報表,表中有問,有否帶超過總數等於1萬澳幣的錢,所以我理解是以每人計,而且可以帶 ...

thanks

珍珠宮

王國教室勳章

mcyw888 發表於 17-7-18 15:46
洋蔥式穿搭

Me too
最底係短袖(有需要就加多件長袖)
之後就一件zip up 再一件jacket

tsung    發表於 17-7-18 17:37

大宅

回覆樓主

Syd 的話,要薄羽絨。怕凍的話就再加毛夜。早晚比較凍,中午就warm! 有小孩一定要帶夠衫

tsung    發表於 17-7-18 17:37

用戶要求終止服務

蛋皇哥0127 發表於 17-7-18 16:05
其實都無所為架 ~
都可以 繼續 濕~

衰鬼,同你傾計真開心

用戶要求終止服務

Lihoma 發表於 17-7-18 16:16
見73# ,申報表是每人填一張,所以我理解係以每人計

用戶要求終止服務

natjosejim 發表於 17-7-18 16:09
我八月中到烏魯魯巨石、南澳阿德雷德、袋鼠島(特別大風),期待中,會帶長袖衫、goretex外套、fleece外套 ...

南澳特別涷

首頁

尾頁

跳至