自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

回覆樓主:

恆生櫃員機真係……
上次食我卡,攪左好耐。嬲到我話要取消個戶口!!
係,今年k買書有d麻煩,希望你快d攪掂!

大宅

回覆樓主:

你有冇網上銀行?網上有得睇返紀錄,過數落邊個戶口都可以睇到
如果有網上銀行去返書局show俾佢睇

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

伯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

打去話要投訴
atm出唔到入數紙已經係問題
之後個申請又冇左件事
而家仲想不合理收費?

話如果唔盡快俾滿意答覆
會去金管局投訴

水晶宮

littlesheep123 發表於 17-7-18 13:18
打去話要投訴
atm出唔到入數紙已經係問題
之後個申請又冇左件事

agree X 2

子爵府

BK Milk勳章

我好少叫人投訴, 但呢次真係要囉...咁離譜

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你有無網上理財戶口? 如果有, cap張圖比書區應該得喎, 因為過數唔一定係ATM過, 網上戶口都可以做到~~

伯爵府

850212 發表於 17-7-18 13:10
阿女買教課要過數到書局戶口,咁我用ATM過數,最後我係有㩒要入數紙的,但部機好似無反應,等左一陣先話不 ...
用你月結單上的過數ref.no.與書局對數(佢月結單都會有相對的ref. no.),得唔得?

禁止訪問

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

850212 發表於 17-7-18 14:17
岩岩先知有網上理財,頭先申請左,但點先睇得返之前記錄?

如果岩岩先申請, 我又唔知睇唔睇得返申請前既交易記錄, 或者你打去hotline問下?

男爵府

回覆 850212 的帖子

打左簿有, 點會ebanking無, 你去返你個戶口, 揀返由邊日開始, 例如由5月1日開始, 由嗰日到尋日每條數都顯示到, 有晒去邊個戶口, 我每個月都會PPS找卡數, 電話數, 就算自動過戶嘅都會有顯示。我用左Hang Seng ebanking好多年, 從來無你講情況發生過

珍珠宮

850212 發表於 17-7-18 13:18
我打左薄得條數,無戶口資料,上ebanking直情連條數都無,問左書局好多次,佢地都話一定要入數紙。
...

我聽到都火都嚟

侯爵府

阿女買教課要過數到書局戶口,咁我用ATM過數,最後我係有㩒要入數紙的,但部機好似無反應,等左一陣先話不 ...

你有冇bank statement,到時bank statement會顯示你轉數去邊個戶口。
btw,痕生都係……前2日我去排隊,櫃檯有個男人話之前重新申請左張提款咭,但遲遲未收到信叫佢黎拎,點知痕生check完話冇記錄。

琥珀宮

所以我一定寫支票,因為一定有得跟返,一係就pps,其他去seven入數都唔會用,其實過數銀行戶口會生出好多問題

男爵府

回覆樓主

我朋友hsbc ATM 㩒錢 被取消交易彈番張卡 但冇收據 之後過隔離部機㩒ok 最後竟然扣咗兩次錢 去到銀行職員話要埋數睇下有冇多咗錢先知 最後都攞得返
好彩佢上網check 下戶口 唔係冇咗舊錢都唔知

琥珀宮

Minnacat 發表於 17-7-18 14:29
你有冇bank statement,到時bank statement會顯示你轉數去邊個戶口。
btw,痕生都係……前2日我去排隊,櫃檯 ...

同母公司hsbc差不多,愈來愈差

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

我都試過喺恆生atm 機轉數部機唔出入數紙(櫃員機問題)﹐我即入銀行叫佢幫我申請返張証明,佢地搞左好耐,成45分鐘先搞掂(其實只係填張form)﹐跟住佢copy 左張form 比我留底,幾個星期後先收到個証明,樓主有冇張form 嘅留底?

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至