影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

好笑 ~~ 好喊 ~~ 好冧 ~~

子爵府

我係華仔fans~我都想去睇呀..聽完你咁講~更加想去添~~~~~~~~

翡翠宮

快啲 go go go 啦, 真係好正架 .......

伯爵府

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

真係
我睇咗2009家有喜事,爛片一套
原帖由 楊桃 於 09-1-29 17:24 發表
快啲 go go go 啦, 真係好正架 .......

民房

原帖由 AC4712 於 09-1-29 21:21 發表
真係

我又係睇左家有喜事...覺得好一般!!
而家想睇埋游龍戲鳳tim!!

洋房

我睇完游龍戲鳳......我覺得劉華好型呀
個故事真係好似童話故事,超現實......劉華同舒淇、同埋何韻詩呢一pair.....都真係冇可能.........
但新年睇吓都無壞....好開心........
最鐘意係姜大偉同瑪利亞呢pair....好好笑

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都想睇,如果去睇要帶埋個囝去,唔知佢肯唔肯呢 mouth:
愛 我 就 別 傷 害 我

男爵府

好失望啊 ....

劉德華好老, 好殘呀. 帥哥戲, 睇怕就黎無得睇

舒淇個樣都好勀, 好謝咁

成套戲抄西片 < 風月俏佳人>. 咁.

佢地好似是旦講對白咁, 就成一套戲咁.

過年戲真係 ,
是是旦旦就叫做<講橙片>啦

成套戲味就正是姜大偉同瑪利亞咯....

快樂取決你主觀的心  不在決定於客觀的事

男爵府

Lau is 48, he is more an uncle now. Want to see some new and younger stars in movies!

男爵府

見到"輸奇"個名就唔想睇!

洋房

其實睇完套戲,唔明白點解'朱皮'係靚女
個厚嘴唇又唔係真係咁得、佢d五官又唔靚,拼埋都唔知點解係靚女囉
而且成套戲要扮'靚妹',最靚係同劉華去ball個塲,由著得最好睇,因為佢著得條裙好靚呀

琥珀宮

早知早d入黎睇下先睇啦,《家有喜事2009》真係爛片一套,年三十晚電視播《花田喜事》再睇番都好笑過呢一齣,翻炒d舊片橋段,一d都唔好笑,冇左毛舜君、張國榮一D都唔掂。

《游龍戲鳳》睇怕都係等出碟先睇勒,無為再花百幾蚊入場睇。劉華咁多齣戲,我始終最喜歡係《暗戰》,佢演得真係好,前前後後果D,尤其後來者,用番演《暗戰》既演譯方式,冇咩新意。

原帖由 AC4712 於 09-1-29 21:21 發表
真係

琥珀宮

舒琪五官絕對稱唔上靚女,配上一孖潤腸咀,可能男人會喜歡既(不過我老公一見到佢,就話佢醜樣),但小女子我真係.....。娛樂圈就係咁詭譎,有時有D人,尤其女子,其貌不揚,演技一般都仍然可以有好多演出機會。

不過無可否認,舒琪身材真係一流,佢唔做藝人,都可以轉去做模特兒。

原帖由 C.E.C 於 09-1-31 12:04 發表
其實睇完套戲,唔明白點解'朱皮'係靚女
個厚嘴唇又唔係真係咁得、佢d五官又唔靚,拼埋都唔知點解係靚女囉
而且成套戲要扮'靚妹',最靚係同劉華去ball個塲,由著得最好睇,因為佢著得條裙好靚呀: ...

男爵府

Really good in Hong Kong film!
http://i92.photobucket.com/albums/l29/chrisyam/Christmas/160711198.gif

侯爵府

我最近看了一套國內賀歲片'非誠勿擾',葛優,舒琪做,對白好,景靚,比港產片拍得用心和認真.
行到水窮處 坐看雲起時

翡翠宮

paris,
來握個手, 我也看了這套..又是有舒淇做, 不過又是說她在劇中好美連x優都肯為她做傻仔/蝕底...(當然, x優深信是蝕頭賺尾)
這套好看, 雖然有點長, 前半部的現今都市愛情觀好正...好好笑..我年尾beijing的朋友已經有說過這套在大陸好hit..收好多個憶...
我覺得一點也不太似大陸片..好in.
另外我也看了梅蘭芳, 我的beijing朋友一早說了麻麻, 1) 老黎的演技, 太刻意, 太over, 2) 梅蘭芳真人是細粒的, 老黎太大舊...這個角色, 如果leslie來演, 一定更合適..
但國內的演員, 又一次令我大開眼界...雖然我一直好少看大陸片和劇..

樓主, 不好意思, 拉遠了...

原帖由 Paris 於 09-2-1 11:40 AM 發表
我最近看了一套國內賀歲片'非誠勿擾',葛優,舒琪做,對白好,景靚,比港產片拍得用心和認真.

侯爵府

Maddog,

來握個手,說聲 遲來的'HAPPY NEW YEAR'.

'非誠勿擾'拍得好in.同意,鏡頭好靚呀,對白也精警.但沒想到舒淇後來XX, anyway ,happy ending.

我也看了梅蘭芳, 失望失望,爛片一套,故事薄弱.最惨係劇本唔掂!! 睇完後我都唔覺得梅蘭芳有乜咁偉大值得拍,老黎未夠班演這些人物, 佢演的京劇我看到的都好似是替身.....唉....全套戲係章子怡好少少.

我老公睇'葉問'就拍哂手掌.我都覺得呢套ok.

原帖由 MagDog 於 09-2-1 12:05 發表
paris,
來握個手, 我也看了這套..又是有舒淇做, 不過又是說她在劇中好美連x優都肯為她做傻仔/蝕底...(當然, x優深信是蝕頭賺尾)
這套好看, 雖然有點長, 前半部的現今都市愛情觀好正...好好笑..我年尾beijing的朋友 ...
行到水窮處 坐看雲起時

琥珀宮

馮小剛做導演又點可以錯過呢?佢拍既戲,我絕對有信心,《大腕》、《天下無賊》、《手機》..佢d戲,改既戲名都係有少許特別,但對識貨既人黎講,一定係拍案叫絕。

《非誠勿擾》未睇,但一定唔會錯過。

原帖由 Paris 於 09-2-1 11:40 發表

琥珀宮

你說得對,梅蘭芳係幾細粒,搵黎明演真係幾奇怪。呢排電視播好多以往既賀歲片,差唔多套套都有張國榮,好懷念佢,一個咁好戲既人,唔可以再欣賞到佢既演出,真係無限唏噓!!梅蘭芳由張國榮黎演,係非常適合。

原帖由 MagDog 於 09-2-1 12:05 發表
paris,
這套好看, 雖然有點長, 前半部的現今都市愛情觀好正...好好笑..我年尾beijing的朋友 ...

侯爵府

SandyKL,

Hello 啊!

馮導仲有套'集結號', 我碟睇左少少,拍到好似'雷霆救兵'咁勁,我老公睇哂話好睇.

'非誠勿擾'係小品,又唔好話期望太高.

原帖由 SandyKL 於 09-2-1 20:06 發表
馮小剛做導演又點可以錯過呢?佢拍既戲,我絕對有信心,《大腕》、《天下無賊》、《手機》..佢d戲,改既戲名都係有少許特別,但對識貨既人黎講,一定係拍案叫絕。

《非誠勿擾》未睇,但一定唔會錯過。

...
行到水窮處 坐看雲起時

首頁

尾頁

跳至