美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

Ellanse同scrupltra都係自生膠元填充濟,sculptra打完唔會立即有效果,要得4-5星期。Ellanse一打完有即時效果(因為有填充物)膠元自生部分都需要幾星期才見效。sculptra last到25個月,ellanse好似係18-24個月。價錢係Ellanse平啲。資料from Dr. rebxxxx, 我過件前去左打botox, 佢地叫我打sculptra。佢地話。未打過嘅打scupltra好啲,打過嘅,可以喺退哂前打ellanse當補吸。兩者確實價錢唔太記得,scupltra係貴啲

禁止訪問

子爵府

我見有第二間打,平d, 係fb search "IPS VIP CLUB", 我朋友話始終冇FDA認証, 有咩後遺症仲未知, 所以我都係打SCUPLTRA, DR REXXXX 打少女針要成$10800 一枝...貴好多...

大宅

小卷次子 發表於 18-3-3 17:40
我啱啱喺DXRXXXXX打完都係一萬蚊到1ml咋喎

咁平??? 好似特別promotion 先有呢d 價架。。

大宅

HAPPY_CHILI 發表於 18-3-5 13:27
Ellanse同scrupltra都係自生膠元填充濟,sculptra打完唔會立即有效果,要得4-5星期。Ellanse一打完有即時效 ...

我舊年5月打咗次Ellanse,效果好好,而家块面都仲好飽滿。

但想請教一下,係咪唔可以打Ulthera,會有機會溶咗Ellanse?

別墅

gor_gor 發表於 18-3-6 13:28
我舊年5月打咗次Ellanse,效果好好,而家块面都仲好飽滿。

但想請教一下,係咪唔可以打Ulthera,會有機會 ...

我個醫生叫我打完 Ellanse 三個禮拜後去打 Ulthera 喎...

大宅

MrsSunshine 發表於 18-3-9 22:52
我個醫生叫我打完 Ellanse 三個禮拜後去打 Ulthera 喎...

即係可以打無影响。

好的(emoji)(emoji)謝謝

禁止訪問

複式洋房

nelsonyp 發表於 18-3-6 01:20
咁平??? 好似特別promotion 先有呢d 價架。。

我叫啲朋友上去都係呢個價
可能而家都出咗幾年冇以前咁貴啦

複式洋房

豬BBBB 發表於 18-3-5 15:54
我見有第二間打,平d, 係fb search "IPS VIP CLUB", 我朋友話始終冇FDA認証, 有咩後遺症仲未知, 所以我都係 ...

Sis你試過打幾多枝?
我之前打完sculptra而家個太陽穴好似有一粒嘢喺度咁
唔知關唔關事打得太多事
呢兩日我睇返Ellanse好似拎咗FDA
唔通我睇錯

子爵府

小卷次子 發表於 18-3-18 12:54
Sis你試過打幾多枝?
我之前打完sculptra而家個太陽穴好似有一粒嘢喺度咁
唔知關唔關事打得太多事

冇FDA, 只有KFDA
我打左2枝Sculptra,冇打過少女針,因朋友話冇FDA 就窄d,叫我唔好試住。

大宅

maeeietam 發表於 17-7-18 22:23
請問有無人打過Ellanse??我朋友想豐太陽穴考慮緊sculptra 定Ellanse 同埋Ellanse幾錢?Thank : ...

睇左少少各JM 留言,想大家更清晰ELLANSE 功效/原理,如有更改請各位指教

1.透明質酸,會有短期填充效果,因為只有小量,所以呢種填充效果唔長久
2.生膠原BB功效:有生膠原BB既成份,所以好睇醫生既注射技巧
3.好多呢類公司話佢有1-4年既功效,實際上當然無可能,頂多1-2年
4.唔好諗住有真正填充既功效,佢只係刺激生膠原,唔係一定會無止境咁生

我既角度,ELLANSE =sculptra70% +透明質酸30%

我見有人打完3支sculptra =$24000完全無效果patience 31歲
皮膚問題:毛孔粗大,膚色不均,太瘦以致中面有小小凹

我建議:如果皮膚問題嚴重者,唔好浪漫錢去打

有希望就會失望

如有任何講錯,歡迎各JM交流

禁止訪問

子爵府

Ellanse邊到有得打?

子爵府

問過兩個醫生sculptra就一支支計通常打3支($16000-18000/3支), ellanse就ml計($6000-7000/ml),有冇jm打過ellanse一般要幾多ml先夠?

複式洋房

岩岩打左Ellanse
HEY YO

大宅

hashtag影視迷勳章

maeeietam 發表於 17-7-18 22:23
請問有無人打過Ellanse??我朋友想豐太陽穴考慮緊sculptra 定Ellanse 同埋Ellanse幾錢?Thank : ...

打過
好滿意

大宅

想問效果滿意嘅jm响邊度打呀?我揾果個醫生唔掂我唔會再去⋯因爲佢幫我做埋線做到有線痕,上次叫我做 sculptra又話唔洗時間溝即刻打得⋯我睇d資料唔係咁⋯唔會再信佢@#$/⋯

男爵府

tszting030 發表於 18-8-9 11:51
岩岩打左Ellanse

請問 jm 你打 Ellanse 係邊個位置呢?
我心思思想打太陽穴 + 額頭

大宅

babyballball 發表於 18-8-3 23:27
問過兩個醫生sculptra就一支支計通常打3支($16000-18000/3支), ellanse就ml計($6000-7000/ml),有冇jm打過el ...

可唔可以pm話我知邊間咁平

首頁

尾頁

跳至