婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

俾我會趕兩個細佬返自己屋企⋯今時唔同往日⋯家中有bb謝絕探訪⋯99想陪兩個孫放暑假嘅可以去佢個女度⋯夜晚先返來瞓

珍珠宮

回覆 picpicc 的帖子

樓主,你一定好和善,連兩個細佬都搞唔掂

複式洋房

Mandc 發表於 17-7-20 18:54
俾我會趕兩個細佬返自己屋企⋯今時唔同往日⋯家中有bb謝絕探訪⋯99想陪兩個孫放暑假嘅可以去佢個女度⋯夜晚 ...

99話佢兩個識照顧bb 死都話佢有睇住 成家都不能溝通的 !

大宅

picpicc 發表於 17-7-19 21:29
全令我不爽,全是芝麻小事,唔想再同c6講,其實佢已經好努力溝通,但有啲佢都冇計,我唔想令C6咁煩惱,更不 ...

俾我會爆
話我就咩都得
我會忍
但唔好搞我bb
我一定反面

男爵府

全令我不爽,全是芝麻小事,唔想再同c6講,其實佢已經好努力溝通,但有啲佢都冇計,我唔想令C6咁煩惱,更不 ...

嗰兩個細路完全不能接受 如果我係你,明明已經好聲好氣勸過都係咁,我會發惡爆佢哋一鑊,爆到佢哋驚咗我更好!但之後再不能留 bb 獨自比佢哋睇,難保你 99 睇唔緊比嗰兩隻豆釘傷害到!

仲有要買衫比 bb 使乜你 99 同意,比著我理都唔會理佢 又唔係使佢錢,得幾件替換都唔夠,一日嘔多兩次奶爆多兩次屎都冇衫換,唔通剝光豬咩

大宅

就是啊!買乜都唔需要佢同意

複式洋房

我同你差不多情況,平時大伯個仔都會黎我屋企訓,又係好鐘意入我房玩,真係少少私人空間都冇,我問題就係已經請姐姐係屋企幫手湊b同做家務,99同姐姐平時雞同鴨講好難溝通,99最鐘意係背後講我同姐姐是非(屋企已裝cam),有次俾我係電話聽到佢講我同姐姐不是,佢有不滿既地方點解唔當面講呢,有時99會爆一兩句姐姐平時做錯野俾62聽,尋晚終於62,99嘈左幾句,62話99你要放手交俾姐姐做,仲有你思想要變,99之後冇出聲,真係唔知99明唔明佢自己有問題呢?自從阿仔俾99湊左差不多三個月,阿仔已經病左兩次,第一次仲要病到入院,當時好想爆99樽。

我仔所有衫都係姪仔著過,99成日話好多衫唔好買衫仔,有時覺得我係阿仔褓母多過係佢媽媽,好多野都唔係我做媽咪決定,99仲要姪仔用過既野我仔都要跟住用,越來越討厭男家所有人

大宅

開心吸收勳章

picpicc 發表於 17-7-20 14:05
頭先c6同妹妹講(非常好語氣) 話我哋好錫佢 但係佢要聽話要尊重我哋 唔可以唔合佢要求就惡作劇

佢 ...

我諗我會打佢。。。。太過份

男爵府

果兩隻邪惡小人 比我會兇佢地囉 d細路好衰欺善怕惡 同佢講道理都晒氣 比我會兇到佢地唔夠膽再黎住囉 間屋係我既 唔比你黎住未唔比囉

複式洋房

Joey20110426 發表於 17-7-21 17:20
我同你差不多情況,平時大伯個仔都會黎我屋企訓,又係好鐘意入我房玩,真係少少私人空間都冇,我問題就係 ...

對 !! 為什麼不能尊重一下真正是媽媽的人 !

別墅

你對你奶奶真好....我真係忍唔到

大宅

回覆樓主:

俾我一定爆兩個細佬囉!奶奶幫口再爆埋奶奶!你扮產後抑鬱發惡乜都好,係呀!我係咁惡架,依家整親阿b麻!再攪信唔信我再鬧你,d細路擺明蝦你唔出聲唔出聲,俾人將個仔當玩具玩。出街用揹帶揹埋阿b出去,奶奶講乜你聽乜,個b你生架麻,你都唔保護個b,仲有邊個理?每次睇到呢d情況都好激動。老公唔出聲,你出聲。老公怕影響關係,唔該佢做下野,唔好乜都怪老婆。

男爵府

回覆樓主

你老公全家都好難頂,唔識得尊重人,老公又唔撐你,感覺你好淋善,但你係媽媽,點都要好好保護自己子女,小朋友唔識就力,萬一整傷bb,可能好大鍋,我一定睇實,唔希望令自己後悔,有人要傷害我小朋友,我一定同佢死過!
我生完,老公個姪女又係咁,我鎖門佢都係咁拍門,細聲講好多次都係咁,又成日攪bb,我果時放緊產假,鬧左佢一次,加怒啤佢之後就唔敢,我無興趣幫人教仔女,但請唔好過份影響到我以及傷害到我仔,我明白唔應該同個細路女計較,但佢真係好討厭

複式洋房

回覆樓主:

你唔夠惡,連細路都蝦你

大宅

我非常明白你,同我99一樣,咩都管,我每次買咩返黎都要睇下咩黎,買左d咩,我點湊個b都係錯,佢湊就最岩,講野一時一樣,加上幾個侄仔侄女回來時候,真係人都癲

複式洋房

你都忍得辛苦咯。我何嘗吾係想帶個BB返外家,一走了之。

大宅

回覆樓主:

你都真係好忍得,為母則強,強硬啲
對嗰2隻小魔怪,唔使客氣啦,好聲好氣叫佢2個出去一次唔聽就好發惡啦,然後同啲細路講,唔可以再入你房

仲有,個妹妹下次再同bb講你壞話,你就好同返bb講: 媽媽係惡架,尤其是對啲頑皮唔聽話既小朋友。

bb衫方面,你有冇錢? 有錢自己買啦

99哦就千篇一律答案,"哦……" 問咩都係咁答,左耳入右耳出就好

反正你走唔甩,自己都唔保護自己同bb,真係無人可憐你架啦
記住人善被人欺呀

大宅

Chickentailbun 發表於 17-7-19 23:57
盡可能全部時間自己陪住bb ,真係好難攪。個bb 咁細,比啲小朋友抱好危險,要嚴厲啲。
...
AGREE~!! 果2個小朋友真係睇你d字時都想打巴佢地!! 太曳!!!

首頁

尾頁

跳至