想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

Miffy:
1) 想問下紅d深粗是否只會出現一日?
2) 我Day19出現深粗, 但Day20已是很淡的線, 是否正常? 之後日子仲要唔要再check架?
3) 如果深粗(Day19)無努力, 只响Day18同Day20努力過, 會否有機會Bingo?
唔好意思, 咁多問題...

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

基本上只有1日, 但有人會連續3日深粗

2) 我Day19出現深粗, 但Day20已是很淡的線, 是否正常? 之後日子仲要唔要再check架?

非常正常, 可以唔駛再check, 除非你cycle好亂.
你可以係 day 31 check bingo

3) 如果深粗(Day19)無努力, 只响Day18同Day20努力過, 會否有機會Bingo?

有機會, 因有深粗表示將於24-48小時內排卵, 即有可能係 day 19 or day 20 or 21排卵.

大宅

好媽媽勳章

唔該晒喔~~

原帖由 miffymiffy 於 09-1-29 14:26 發表

非常正常, 可以唔駛再check, 除非你cycle好 ...

子爵府

miffymiffy,
我都想問紅d出現完深粗之後, 直至bingo或嚟M其間 ,會唔會有線(水印) or 白雪雪呀

原帖由 miffymiffy 於 09-1-29 02:26 PM 發表

非常正常, 可以唔駛再check, 除非你cycle好 ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 kenbetty 於 09-1-30 14:44 發表
miffymiffy,
我都想問紅d出現完深粗之後, 直至bingo或嚟M其間 ,會唔會有線(水印) or 白雪雪呀

有D人會偶然有淺下線出現. 如排卵條係深粗後第12 日開始, 逐日逐日深+粗, 超過80% 以上就好大chance

男爵府

畀面勳章

MiffyMiffy

我day17用紅d(有線)和clearblue(有笑哈哈公仔),前後5日都有開工,今日day29,用綠d就白雪雪,但紅d就有水印,請問我係有機,定係準備m呢?

thx a lot

瑪瑙宮

原帖由 RR312 於 09-1-30 15:40 發表
MiffyMiffy

我day17用紅d(有線)和clearblue(有笑哈哈公仔),前後5日都有開工,今日day29,用綠d就白雪雪,但紅d就有水印,請問我係有機,定係準備m呢?

thx a lot ...

排卵條要過 80% 以上深粗先有機, 或者你明日, 後日再check 下.

good luck

男爵府

畀面勳章

原來有水印都無用,要有深粗先得。

thx a lot~~

子爵府

Oh, 明白了...因為深粗之後我都keep住有水印/淺下線, 希望下星期會逐日深+粗啦

原帖由 miffymiffy 於 09-1-30 02:48 PM 發表

有D人會偶然有淺下線出現. 如排卵條係深粗後第12 日開始, 逐日逐日深+粗, 超過80% 以上就好大chance

大宅

好媽媽勳章

miffymifffy: 聽日Day 31喇~~~~ 好緊張, 想問你點check bingo呀? 用紅d定綠d? 係咪要keep住日日check? 結果係點先至有機呀?
我cycle通常35日左右, 所以clearblue應該無咁快喔....

原帖由 miffymiffy 於 09-1-29 14:26 發表

瑪瑙宮

原帖由 ik2006 於 09-2-7 11:53 發表
miffymifffy: 聽日Day 31喇~~~~ 好緊張, 想問你點check bingo呀? 用紅d定綠d? 係咪要keep住日日check? 結果係點先至有機呀?
我cycle通常35日左右, 所以clearblue應該無咁快喔....

...

你可以用住 紅D 先.

你知唔知自己幾時排卵? 排卵後第12日可以 check bingo

大宅

好媽媽勳章

Thanks~! 咁綠d幾時用呀?

原帖由 miffymiffy 於 09-2-7 12:33 發表

你可以用住 紅D 先.

你知唔知自己幾時排卵? 排卵後第12日可以 check bingo

瑪瑙宮

原帖由 ik2006 於 09-2-7 12:47 發表
Thanks~! 咁綠d幾時用呀?

最快都要排卵後第12 日先有淺淺下線

或者你等 紅D 係深粗先至 check 綠D

大宅

好媽媽勳章

唔該晒~~ 好緊張喔.....mouth:
原帖由 miffymiffy 於 09-2-7 12:54 發表

民房

miffy,

咩叫水印呀, 我cycle係28日, 第11日開始check都有淺紅線, 但今日13日就乜線都冇????

瑪瑙宮

原帖由 sleepgood 於 09-2-9 16:35 發表
miffy,

咩叫水印呀, 我cycle係28日, 第11日開始check都有淺紅線, 但今日13日就乜線都冇????

水印, 應該似係隱隱約見到果隻.

你係 M起計第11日開始用?

你應該 呢 1,2日 排卵喎

你有無測前 2小時減少飲野, 浸 3-5秒, 取出平放等10-20分鐘睇結果?

大宅

好媽媽勳章

MiffyMiffy: 唔好意思, 仲想再問下: 用紅d check bingo係用晨尿定係跟check排卵時間架?
我呢2日跟check排卵時間去check, 都係得好淡水印ja, 係咪無機喇??

瑪瑙宮

原帖由 ik2006 於 09-2-10 11:27 發表
MiffyMiffy: 唔好意思, 仲想再問下: 用紅d check bingo係用晨尿定係跟check排卵時間架?
我呢2日跟check排卵時間去check, 都係得好淡水印ja, 係咪無機喇??

你或者試用晨尿... 只要越黎越深粗就有機

別墅

原帖由 miffymiffy 於 09-2-7 12:54 發表

miffymiffy,
我想問如果 bingo 排卵後第12 日紅 d 會唔會得淺粗,
要到 14-16 日先會深粗呢? 定係 12 日已經深粗呢?

別墅

miffymiffy 可以解答嗎?
thx!

首頁

尾頁

跳至