自由講場

跳至

首頁

尾頁

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

即係如果個topic有人回覆過,有個mark表示好d﹖
原帖由 webjen 於 09-2-2 17:34 發表
好似清楚 d 咋

珍珠宮

係呀,好似 ms outlook 咁!
原帖由 小草 於 09-2-2 17:47 發表
即係如果個topic有人回覆過,有個mark表示好d﹖
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

珍珠宮

一陣見
原帖由 3littlepigs 於 09-2-2 17:20 發表
唔洗怕!都話我地係有默契架啦!真係心照不宣啦!

改善工程進行ing......我地有排適應呀!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我用 outlook express
每次有新回覆都會彈出黎通知你睇,如果要睇番舊果d,就要自己特登去click黎check
原帖由 webjen 於 09-2-2 17:53 發表
係呀,好似 ms outlook 咁!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

去錯咪去過第二個地方囉...:lol:
原帖由 webjen 於 09-2-2 17:16 發表
我怕我去錯地方 :lol

依家個 pm system 好似怪怪地咁,人家回覆 pm 係放人"發件箱"

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

都係妳最乖最醒目...

下次想吔乜就話比我知........吓
原帖由 3littlepigs 於 09-2-2 17:14 發表
估嘜jet......做得瘋人,有默契ga ma!所以您唔係估中,係說中了!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

果然係一個落力同盡責嘅版主
原帖由 小草 於 09-2-2 17:21 發表
方便一個topic內可以睇晒一問一答既內容~

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 包包魔怪媽咪 於 09-2-2 23:11 發表
都係妳最乖最醒目...

下次想吔乜就話比我知........吓
波屎都記得 gar .... 不過係落到樓下出咗 lift 先醒起,咪費事返頭 side 時間 gi ma

下期我要吔熱辣辣、軟綿綿馬拉糕
路遙知馬力,日久見人心!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

等吓啦...:tongue: :tongue: :tongue:
原帖由 hehalady 於 09-2-2 23:27 發表
波屎都記得 gar .... 不過係落到樓下出咗 lift 先醒起,咪費事返頭 side 時間 gi ma

下期我要吔熱辣辣、軟綿綿馬拉糕
...

水晶宮

何家私房菜 (何太) | 07/01/07, 23:07 PM | 茶點小食 | (18363 Reads)

今日本來唔想郁, 一心想抖下, 點之都係覺得太悶, 所以整左1個只要用大約30mins就完成既快版馬拉糕, 當然唔夠酒樓好多loan loan 果d正統, 不過當係一個簡易既tea都係一個唔錯既選擇.
食譜源自貓網既小桃廚房 : (6吋)
低粉 100g / 吉士粉10g/ 黃糖 80g / 蛋 3隻
牛油 60g / 發粉 1.5茶匙 / 水 2 湯匙

1. 鑊放蒸架,煲滾熱水; 蒸盤掃定油, 備用
2. 低粉同吉士粉同篩, 加蛋及黃糖, 攪勻
3. 加入軟化牛油, 攪勻
4. 另將發粉溶於水, 再加入粉漿內攪勻
5. 快手倒入蒸盤, 入鑊蒸
(
水滾後放入去蒸25mins)

6. 熄火, 開蓋, 搞掂

原著話想有好多loan loan 既效果的話, 可以將蛋白先隔起,
獨自發打至起泡(唔駛打到企身, 見有好多大泡泡就架喇 ),
響入鑊蒸前先加入, 輕手徹底攪勻就得!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

屎屎))))

豬脷生日快樂..
豬脷生日快樂...
豬脷隻豬蹄快消...腫....
豬脷生...日...快...樂....

祝妳
身體健健康康!
事事順順利利!
日日開開心心!
屎佬搵好多好多錢過妳買馬屎

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

So Far 蘇Good過牛年之台灣吃喝玩樂之旅(放天燈,好開心)

http://mytv.tvb.com/undefined/sogoodsoox/11082

台灣人氣面膜 - 香港同樣也受歡迎!屎屎))))妳要識做呢...

蒸煮澎湖花生 - 阿蘇吃過後變成小仙女?Take 2 笑屎...

水晶宮

親愛的 (.)(.)

講多無謂 ...

水晶宮

原帖由 包包魔怪媽咪 於 09-2-2 15:06 發表
仲話 2:30 出門口 call 定我

遲到大王靠得住。豬公都會上樹
起初唔醒起要 long 3、捉老鼠 and wash 屎淫頭嘛 mouth:

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

CALLING 曲奇餅))))

呢個樓主cxxy509網名下面有個『用支付寶求購』係咩意思呀?

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2019833&extra=page%3D1

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

下次攪掂妳d碗筷、衫、屎淫頭先好約我...
原帖由 hehalady 於 09-2-3 00:57 發表
起初唔醒起要 long 3、捉老鼠 and wash 屎淫頭嘛 mouth:

王國長老

王國長老

噢, 真係您問到我喇, 我都唔知係咩黎, 我估係方便佢個人商店付款既方法掛, 等我問下大臣佢地先再答您啦....

話時話頭先好快就返到家, 10點半已入了家門, 11點搞掂哂28上床瞓喇, 時間比我想像中快好多呀))))))))))

屎屎,
祝您生日開開心心
豬蹄快消變番美腿
三個囝囝聽聽話話
蝦子餅錫您錫到燶
日日都開心無煩惱
份工穩健長做長有
人工不減年年都加
恭喜恭喜.....

原帖由 包包魔怪媽咪 於 09-2-3 01:46 發表
CALLING 曲奇餅))))

呢個樓主cxxy509網名下面有個『用支付寶求購』係咩意思呀?

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2019833&extra=page%3D1
(~'.'~)  (^.^ )*^-^*

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

OK~

真係好快好方便喎
2個8婆真係....... 嗒糖ing
原帖由 cookie 於 09-2-3 03:16 發表
噢, 真係您問到我喇, 我都唔知係咩黎, 我估係方便佢個人商店付款既方法掛, 等我問下大臣佢地先再答您啦....

話時話頭先好快就返到家, 10點半已入了家門, 11點搞掂哂28上床瞓喇, 時間比我想像中快好多呀))))))))))

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

good night 曲奇餅

版主

早~

首頁

尾頁

跳至