跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 yyy008 於 09-9-8 11:56 發表

我影左成打相... 報4間用左8張.. 好在$5一打
信封又係用左8個... 有1間收$10.. 1間收$20.. 2間收$30...

我唔想比阿仔返下午... 我全部報上午... 我媽都話唔好比佢返下午... 佢有套理論話會對身體唔好.. 我唔鬼記 ...
每間要2張相? 我報既都係貼一張就得喇, 而且要俾行政費既都係得1間$30..
用返之前做passport影既相, 隔左幾個月個樣好似又老餅左mouth:, 大細信封同郵票, colour copy全部公司sponsor...慳得一蚊得一蚊呀
最好梗係上午, 再唔係全日, 下午班正是午睡時間, 攪亂晒個時間表....個步係最後撰擇!
原帖由 qqbabe 於 09-9-8 13:39 發表
chacha, 唔多啦, 因為呢兩三年好多babies出世, 加上而家早教多左人讀n1, 所以我都擔心最後冇人收. 阿q喺屋企就be li ba la, 出到街見生保人就撬都唔開口, 我都唔知佢點in 不過聽聞n1都係問家長多, 睇小朋 ...
嗰間下午有位好明顯係收生不足, 因為我住個區人口老化, 個主任好想我帶個囝落去睇吓,又想我join住playgroup先, 計返數...去個到挿班都抵過返pg, 不過只係權宜之計, 始終都會轉校的。

好多小朋友見到陌生人都係咁, 我囝囝都係, 面試短短幾分鐘可以知得小朋友幾多料? 都係in家長多吧當去認識吓間學校同老師適唔適合囉.

禁止訪問

大宅

原帖由 Pertra 於 09-9-9 23:10 發表
九龍塘方方樂趣(對衡道)
是間黑店!

我在8月尾打去方方問有無2月插班位,有位老女士話有下午班,我便立即約時間待他們 "IN"仔仔。"IN"的情況出 5 mins,老女士便說叫我交HK$1100留位費 (即半年 book, stationary, school ...
好離譜!一定要投訴,好彩之前交左仲轉得走!
方方好多人都因其他學校冇位至暫時返住先,之後一定轉校囉,又貴的職員老師又麻麻,唔值得!

大宅

原帖由 Pertra 於 09-9-9 23:10 發表
九龍塘方方樂趣(對衡道)
是間黑店!

我在8月尾打去方方問有無2月插班位,有位老女士話有下午班,我便立即約時間待他們 "IN"仔仔。"IN"的情況出 5 mins,老女士便說叫我交HK$1100留位費 (即半年 book, stationary, school ...

出年2月先讀而家要比定一個月學費? 對衡道同金巴倫道兩間方方都成日貼出招生告示, 我諗佢都知道家長最終唔會選佢, 所以收得幾多(人/錢)得幾多. 好多幼稚園d校務處都係烏啄啄, 唔係就態度差, 好似唔憂做.

禁止訪問

大宅

plz email me at [email protected]

洋房

hi, qq mami,

please kindly send a copy to me for reference.

tks

洋房

原帖由 yukyukaunt 於 09-10-23 19:21 發表
hi, qq mami,

please kindly send a copy to me for reference.

[email protected]

tks

大宅

大家報 n1 插班攪成點呀?

我最後入左方方對衡道, 交左 1100 & 3300, 入學前一個月才做校服, 個老師話 4月轉夏季, 我仔3月入學, 到時天氣唔太凍的話可以著夏季, 後來我地因為轉上午班又與學校接觸, 佢又話要我地做埋冬季...我諗住到時本 pear 架喇.

其實除左方方, 另外有好幾間屋企附近嘅街坊學校收, 但係我好想好想仔仔接觸英文, 最終都放棄左.

至於9月正班n1 我報左最心儀嘅樂基, 12月面試, 希望入到啦.

之後1月會報埋劍鳴. 萬一呢兩間都無著落, 都唔知有咩打算.

大家可唔可以分享一下你地9月報 n1 嘅計劃呀?

首頁

尾頁

跳至