自由講場

跳至

首頁
45678...16

尾頁

珍珠宮

thomaswop 發表於 17-7-25 17:20
真是自己問題冇計c6仲話都是遲左幾個鍾返啫,當股票輸左羅
我話佢,最衰係你啦跑咁慢: ...

大家都有責任
衰咗就唔好淨係鬧老公啦

男爵府

木土土 發表於 17-7-25 17:37
咁你食完野開始排隊過關,係起飛前幾耐?

12:45機,11:45食完行去排隊,唸够時間,點知搞左好耐

公爵府

回覆樓主

樓主你其實好正面,俾我可能已經喪鬧老公(雖然自己都有唔啱,不過即時一定唔會咁理智). 多謝你嘅提醒。

侯爵府

thomaswop 發表於 17-7-25 15:32
身在仁川機場,過關安檢好多人排隊,搞左好耐,飛奔過去登機閘口寫住final call,但我c6仲係後面跑緊過黎, ...

我上次在美國也試過,不用另買機票,不過在機場等下班機,大約等了五小時。

男爵府

heilok 發表於 17-7-25 17:47
樓主你其實好正面,俾我可能已經喪鬧老公(雖然自己都有唔啱,不過即時一定唔會咁理智). 多謝你嘅提醒。
...

當時係嬲架,但冷靜落來唸巳成事實,自己都有責任

侯爵府

H_A 發表於 17-7-25 15:40
我諗我們太習慣香港的高效率,去其他機場真係要預多D時間。

其實,就算係唔係習慣嘅高效率,去邊玩都好,都真係要預鬆好多嘅時間,寧願入咗閘喺機場內發牛豆都咁話。
可能我份人比較怕死,好怕遲到上唔到機,次次都預到時間好鬆,入咗閘都仲要等粒幾鐘先上機

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

puitan 發表於 17-7-25 15:41
曼谷新機場都係超慢,我排隊過海關都排左成個幾鐘,我媽媽見到個海關一路玩手機一路蓋章,每個人起碼用成3- ...

上次驚塞車, 由芭去機場, 點知早到仲可以趕到早一班機, staff比埋priority pass我地過關, 爽呀!
放下自在

子爵府

cattz288 發表於 17-7-25 17:57
上次驚塞車, 由芭去機場, 點知早到仲可以趕到早一班機, staff比埋priority pass我地過關, 爽呀!:h ...

咁正,早到可以搭早一班機,咩al

複式洋房

我試過, 不過原因係因為99要shoping...果陣係o係日本返香港, 夜晚機, 日頭去shoping, 大家講好左幾多點集合, 點知99遲左3個字先到唔在講, 仲要買多左成喼野...佢1個人3個喼+3大袋野, 我同c6仔仔3個人1個喼1個媽媽袋, 然後, 佢同我地講佢腳痛推唔到, 而我又推住仔仔(bb車), c6就嘔血...
搞到我要1手推bb車, 1手推我地自己個喼+媽媽袋, c6就負責99果堆, 可想而知趕唔到機場巴士, 最後去到連counter都收埋工...

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

puitan 發表於 17-7-25 18:00
咁正,早到可以搭早一班機,咩al

cx, 機夠多!
放下自在

象牙宮

ellishoyc 發表於 17-7-25 18:02
我試過, 不過原因係因為99要shoping...果陣係o係日本返香港, 夜晚機, 日頭去shoping, 大家講好左幾多點集合 ...

好怕呢d購物狂, 又唔知時間, 又拎唔到要人幫
放下自在

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

2018復活節勳章

esmehouse 發表於 17-7-25 15:39
不嬲都要耐多 d 時間

唔好淨係預check in 時間,仲要預算埋排隊過關排。。。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

錢財身外物,平安到家最緊要

侯爵府

好媽媽勳章

我上次係大阪返hk,我8點半去到排隊(講明9點先開counter),咁我地排咗成個鐘,9點半先開counter(我地怕人多,所以無食野,諗住入閘先食),我地前面排應該大約20人,但我地搞到成10點半先搞掂入得去,入到去我記得我地得返45分鐘就上得機我估有人上唔到機(班機無delay到)

利申:香港x空

公爵府

回覆樓主:

損失9000好甘

公爵府

最誇張試過在巴黎戴高樂機場過關,可能因為少人啦,當時開得一個counter,但就到我時開前面有個旅客比個職員帶左入房,咁成個immigration counter 就一個人都冇。成班(等等下變左成班人)旅客開頭都耐心地等,但等等下唔對路,就黎gate close 又唔敢亂行開。
好彩有個其他職員行過,前面個鬼仔即刻叫住佢,show 張boarding pass 佢睇就快夠鐘,佢先搵個人返黎坐。我諗前後至少等左半個鐘,一過關即刻飛奔去上機,都係啱啱趕得切,真係抹一把汗

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

thomaswop 發表於 17-7-25 15:47
其實原本係够時間,寄左行李去左食野,冇唸過過關排咁耐

有時d飛機仲會提早起飛同關閘,今次真是買教訓。謝提醒

大宅

醒目開學勳章

thomaswop 發表於 17-7-25 15:47
其實原本係够時間,寄左行李去左食野,冇唸過過關排咁耐

我四月响成田機場返香港都係好慢,差d要好似你咁趕唔切,我上到飛機時起碼有十個八個空位剩。(我早一晚做預辦登機時見到係全機無位剩的)

首頁
45678...16

尾頁

跳至