自由講場

跳至

首頁
12345...16

尾頁

水晶宮

2020勳章 BK Milk勳章

至愛朱古力 發表於 17-7-25 15:50
噢,下次去邊都好,梗係過左關先慢慢搵野食喇,起碼有時間因

水晶宮

2020勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

由外地番港,我通常預3小時多

珍珠宮

2020勳章 2018父親節勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

仁川真係慢到出汁....不過無辦法,你過左final call才到,責任就在乘客,下次學乖

伯爵府

2020勳章

回覆 thomaswop 的帖子

which airline ?

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

thomaswop 發表於 17-7-25 15:47
其實原本係够時間,寄左行李去左食野,冇唸過過關排咁耐

我通常過關後先去食

珍珠宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

你應該過關後先入去食嘢!
我上年同朋友又係類似經驗,諗住大把時間寄完行李食嘢先,點知過關出咗意外,我哋手提有d嘢唔拎得上機,好彩關口職員同航空公司好人,比我哋從新出去再寄倉,時間好炆,跑出跑入又要重新過關,跑到死死吓,好彩最後一秒趕到上機咋,真係一額汗

珍珠宮

2020勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

香港人慣左自己人手腳快, 去到外國真係要預2.5hrs或以上, 仁川/泰國/過關又多人又慢, 我沖繩個次差不多個個旅客都摷手提行李, 條龍話之你打晒蛇餅, 佢照樣慢慢check.

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

珍珠宮

2020勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

公爵府

2020勳章

我都試過咁差d 上唔到機

所以以後會過關後先食
貴d 就貴d

翡翠宮

2020勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

鄧你肉疼。

公爵府

2020勳章

thomaswop 發表於 17-7-25 15:58
呢樣真,香港既工作效率真是可以講最快

香港人又急又快
行慢d 都俾人je 呀

男爵府

回覆樓主:

我上次在首爾機鐵過關及check in ,快靚正

子爵府

2020勳章

thomaswop 發表於 17-7-25 15:32
身在仁川機場,過關安檢好多人排隊,搞左好耐,飛奔過去登機閘口寫住final call,但我c6仲係後面跑緊過黎, ...

我都有次差點趕不切,早咗去機場check in,見剩返好多時間又坐返地鐵出去行一陣再食野,點知食到差不多尾聲計下時間好趕,即跑去搭車過關,過咗關坐機場鐵路,點知太急到咗都唔肯定是否落車,突然在閂緊門時比老公(emoji)到要落,即働出去,否則架車一開走要坐返轉頭一定趕唔切,因為上機時真係剩返1-2分鐘。

寶石宮

2020勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我一定會過左關先食野, 就係怕好耐, 早啲入去到時間會好預好多

翡翠宮

2020勳章

H_A 發表於 17-7-25 15:40
我諗我們太習慣香港的高效率,去其他機場真係要預多D時間。

絕對同意! 我試過係美國某機場,剛開counter,個女人做左幾個,over半個鐘! 就同隔離講想休息下,好攰。。。。

翡翠宮

2020勳章

thomaswop 發表於 17-7-25 15:43
預兩個鍾

太趕了。。。。。我早幾個月都係呢個機場返香港,我預左三個鐘,都唔係話太多空閒時間咋!

水晶宮

2020勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唔係馬後砲,我一定會搞掂所有手續至會食嘢,否則食都唔安心

子爵府

我通常過晒關, 安檢晒, 先去食野.

水晶宮

2020勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

sinohk33 發表於 17-7-25 15:52
你餐飯都食得貴。

不過你都算好,知道自己唔啱,冇鬧航空公司,亦提醒其他人唔好犯同一錯誤, ...

係,樓主抵讚

水晶宮

2020勳章

咁你d行李點算?

首頁
12345...16

尾頁

跳至
熱門主題