自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

寶寶綠水 發表於 17-7-26 13:07
你都幾好笑,小朋友騷擾到人,唔係叫停小朋友,而係叫人避開!難怪咁多人唔鐘意小朋友。(利申我鐘意小朋 ...

咪就係囉,而家太多歪理當道理嘅人喇,自私自利,眼中只有自己~~

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

free style..

珍珠宮

回覆樓主:

佢騷擾到我就會出聲,宜家細路大曬啊

珍珠宮

玩摺椅有問題,
活潑同曳係兩回事

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

影響唔到人會由得佢
影響到就
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

瑪瑙宮

大廚勳章

Littlecatta2013 發表於 17-7-26 14:08
玩摺椅有問題,
活潑同曳係兩回事

曾經有個Jm 說。。。佢嘅小朋友係唔會坐定定一舊飯。。。細路仔就係跑跑跳跳啦。。。呢啲就係 freestyle 。。。。

怪獸阿媽係唔會覺得活潑嘅小寶貝騷擾到其他人

伯爵府

回覆樓主

觀眾席唔係遊樂場。
活潑唔等如唔駛教。

試下入戲院玩褶櫈,然後話小朋友活潑,我諗好多對眼望住個家長。

水晶宮

回覆樓主

摺櫈唔係用黎玩,我囡玩即鬧啦 !

子爵府

畀面勳章

流星花丸 發表於 17-7-26 12:48
兩三歲係咁活潑架啦,唔通呆呆坐足成個鐘好咩,我係你會坐第二度,如果想靜下
...

做家長咪就係要教小朋友!2,3歲絕對唔係藉口

伯爵府

兩三歲係咁活潑架啦,唔通呆呆坐足成個鐘好咩,我係你會坐第二度,如果想靜下
...

大前題家長系應該管教子女, 唔好騷擾到人

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

...
係個小朋友騷擾到人反而要人地坐第二度
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

好多生完唔教嘅家長
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

熱血勳章

Ol0314 發表於 17-7-26 12:54
唔係唔識教
係唔教

佢地會話呢啲係外國既開放教育。可以發展小朋友創意。。我地過時吳會明架啦。。

男爵府

KATELYY 發表於 17-7-26 14:48
佢地會話呢啲係外國既開放教育。可以發展小朋友創意。。我地過時吳會明架啦。。
...

如果完全外國式,真係吹佢唔漲,但自已玩電话就肯定係唔式教啦

侯爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

我應,如係我,我會怕左佢地
我走
宜家,我對小童與老人都敬而遠之

子爵府

熱血勳章

yveoone 發表於 17-7-26 14:56
如果完全外國式,真係吹佢唔漲,但自已玩電话就肯定係唔式教啦

總之係咩式就佢先知了。。我真係吳識

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

joeyau0621 發表於 17-7-26 13:49
去泳池比小朋友玩摺櫈都危險喎,夾親點算,同埋啲聲真係嘈到人。
家長真係要睇實小朋友。
...
係囉, 如果係我, 我會同佢父母講/ 直接同小朋友講, 咁樣玩摺櫈, 好易夾親手, 整親。一來減少危險, 二來唔好嘈。

Childhood is journey, not a race.

禁止訪問

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

sandra28 發表於 17-7-26 12:47
點解D家長咁得意!自己掛住玩手機丶講電話,就由佢帶來兩丶三歲D小孩周圍走丶玩!當D摺椅係玩具!不停打開 ...

點解會入到觀眾席?摺椅唻?!唔計影響到人,其實都真係好危險!一級級架嘛!碌落唻點算?!
我都算係「自由放養」我個女 (3歲)!但.... 我同得佢去泳池,就係同佢去玩水囉!唔會坐觀眾席玩手機、摺椅!
放養都有好多種!佢整到人、嘈到人,我一定 stop 佢!佢宜家極少會影響到人.....

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

esmehouse 發表於 17-7-26 14:45
係個小朋友騷擾到人反而要人地坐第二度

俾著我覺得支擾,有得避開我盡量都自己避,費事幫人教仔!人家個金菠蘿,佢將來自己受番啫!無得避我先會開聲,請佢地小心D!

首頁

尾頁

跳至