自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章

轉咗去間小型公司做, 我直接對老闆. 佢成日吼我放工後摷我櫃桶, 我自己有Printer, print完有廢紙我會放櫃桶, 已發覺啲紙成日都少咗. 今日係直情唔見晒. 我忍唔住比干時大聲咁問: 咦, 點解我啲reuse paper唔見晒, 佢又真係話, 係, 我攞黎用, 話就話間公司係你, 我出你糧, 但我真係未做過d公司, 係會大無斯樣咁摷人櫃桶, 感覺好老土. 我決定明天放一大包m巾入櫃桶, 等佢摷飽佢.
d同事話, 佢係咁, 成日放工後會咁.

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

眼超超 發表於 17-7-27 11:12
轉咗去間小型公司做, 我直接對老闆. 佢成日吼我放工後摷我櫃桶, 我自己有Printer, print完有廢紙我會放櫃 ...
鎖起佢
你若盛開, 蝴蝶便來!

大宅

想像緊你老闆打開櫃桶,見到一大包M巾個樣。。。

子爵府

醒目開學勳章

超級特務 發表於 17-7-27 11:14
鎖起佢
張Desk無得鎖嘅

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

轉咗去間小型公司做, 我直接對老闆. 佢成日吼我放工後摷我櫃桶, 我自己有Printer, print完有廢紙我會放櫃 ...

比我都會放M巾係櫃入面等佢摷得咁開心

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 熱血勳章

M巾咁就衰3年喇佢

用過既更佳

蘋果mama    發表於 17-7-28 01:45
facialchung    發表於 17-7-27 16:52
wcpcelia    發表於 17-7-27 15:23
wcpcelia    發表於 17-7-27 15:22

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢想要環保紙? 索性放D係佢枱面俾佢用!

放D M巾都好, 紙UNDER都唔錯, 邪下佢!!

禁止訪問

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

男定女?我朋友上次得登擺包m 巾在最頂。自始之後佢老闆唔敢再摷

facialchung    發表於 17-7-27 16:53
whywhite22    發表於 17-7-27 16:40

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

我都唸放M巾。
不過佢係老闆,你又知佢會用環保紙,你可以做多一步,臨收工放少少係枱面。放工時同佢講聲:環保紙我已放了在枱面,你有需要就去我位枱面攞。

wcpcelia    發表於 17-7-27 15:24

伯爵府

回覆樓主:

啱!擺M巾!仲要reuse嘅

子爵府

醒目開學勳章

Charlotte_mom 發表於 17-7-27 11:18
男定女?我朋友上次得登擺包m 巾在最頂。自始之後佢老闆唔敢再摷
男呀,仲要係後生, 40+

子爵府

醒目開學勳章

M900324 發表於 17-7-27 11:16
鎖起個櫃桶啦
櫃桶係無得鎖架

子爵府

醒目開學勳章

秘書妹妹 發表於 17-7-27 11:16
M巾咁就衰3年喇佢

用過既更佳

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

包啲雲吞落去

珍珠宮

2024年龍年勳章

咁無品! 有鎖就鎖住個櫃, 但可能佢有後備鎖匙

大宅

以前返既細公司,個老闆都成日幫我執枱,個杯明明擺尼邊,佢就移去另一邊
其實我唔鍾意人搞我野,但又無得出聲

公爵府

講真,reuse paper正常放係影印機旁,唔使放櫃桶。

珍珠宮

recyclying我唔會放入櫃筒,入櫃筒我唔俾人隨便開,有鎖冇鎖都如是,基本工作禮貌。
我亦冇零食放櫃筒,食物放pantry,最多私人透明盒。
唯一一次上司“扌巢”,係佢weekend返嚟加班揾唔到野(佢咁解釋)叫admin老細開門入嚟翻,星期一佢道歉,我係勁嬲,因為佢有我電話可直接問我的!佢之前試過午夜打、清晨打、去咗旅行都L D,上咗荒山都旅舍追魂.......所以即日我就越級遞紙走。

男爵府

我老闆(60幾)都係有呢個病, 都唔明有咩急到要我放工後開我柜, 好討厭囉

首頁

尾頁

跳至