自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主

Ctrip

伯爵府

春季勳章

回覆樓主:

去大陸同韓國都訂過Ctrip,揾過客服問嘢,都覆得快。
不過朋友試過搶優惠價嘅房,以為搶到,但第2日收到喺 Cancellation.

珍珠宮

回覆樓主:

我試過訂好多次,中港台韓泰都係用佢~係香港酒店有次今日訂,即日email酒店confirm booking,點知話冇~又打去ctrip問,話要24小時先send到資料去,第二日打去酒店有booking了~

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我都試過訂國內酒店和韓國租車都無問題,樓主,唔洗太擔心

子爵府

回覆樓主

有D吾會有你個人紀錄,最緊要帶定ctrip張confirmation, 我試過訂國內機票,航班有變ctrip會打長途同你confirm, 反而zuji只會用email confirm

珍珠宮

回覆樓主:

我試過幫親戚訂富豪東方,check in前一日酒店都無名,打去ctrip就話訂單已確定一定無問題,之後有個大陸電話打俾我話因為佢地係判上判所以酒店要入住嗰朝先收到客人名,到入住嗰朝5點幾(親戚清晨抵港)再打去酒店仲要打幾個電話先有人聽)先確認訂單,真係嚇到鼻哥lone無肉,不過佢價錢真係抵囉,同埋其實我1x年前已經用佢訂大陸酒店(到付),未試過有問題

大宅

回覆樓主:

我都試過,要入住當日先有記錄

大宅

回覆樓主

有呀,上年我同friend各自book Galaxy,又係搵唔到booking, 攪左好耐,嚇餐C。ctrip好流

伯爵府

回覆樓主

我訂過酒店、機票、船票、火車票⋯⋯⋯未試過話唔得喎。不過我好少話send email去確認先,我多數係直接攞房時先出示,唔知係昧多數係攞房前先有紀錄啦
Ruph出世啦,2010

琥珀宮

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至