美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

做完facial 素顏去試全面,最亞美星係支prima,搽完d毛孔唔見左一半,上埋啫喱粉底,遮暇粉,定妝粉,雖然唔係話勁滑勁靚到公仔咁,但效果比我用緊的ysl & double wear 好。仲要好抵好抵,同朋友共買左8件野,就另外送左12件。
圖1買既,圖2送野。

大宅

15週年勳章 親子王國15週年勳章

我仲未試用bare pro我用緊佢minerals個粉底
blemish remedy primer都好正
試過prime time上手,好滑,但等晒上面支primer先用
complexion rescue之前都有送過,我覺得麻麻地~
skincare未用過,等jm報告

男爵府

回覆樓主:

我都好鍾意bm, 我係用你呢隻complexion (自然保濕d) 同另一隻ready 粉餅 (高coverage d)。你買嘅我都有
我覺得bm 特別之處係有d 熱,出少少汗或面油佢會仲貼面自然。
不過要記住搽primer 前後等一等,咁個妝會貼d 靚d

男爵府

TissueBB 發表於 17-7-30 23:32
試過prime ...

skincare 我用過,但乾皮膚唔夠,但makeup 我全部都好鐘意,除咗mascara 我溶之外

大宅

Melodyangel 發表於 17-7-30 23:34
我都好鍾意bm, 我係用你呢隻complexion (自然保濕d) 同另一隻ready 粉餅 (高coverage d)。 ...

係丫,果日試完真係行多陣街出小小面油後仲靚左貼左。不過今日自己化,無用佢的掃,用手上foundation, cyber color 碎粉掃,好似無果日ba同我上咁貼。佢都係用手同我上foundation的。jm可否指教下點上最好?

大宅

TissueBB 發表於 17-7-30 23:32
試過prime ...

你有無配埋佢的專用掃?

男爵府

貝媽 發表於 17-7-31 01:01
係丫,果日試完真係行多陣街出小小面油後仲靚左貼左。不過今日自己化,無用佢的掃,用手上foundation, cy ...

你上complexion 前有冇等一陣primer 乾d?
又或上碎粉時前有冇等粉底乾d, 咁就冇咁易痴厚碎粉,呢個step 平時普通碎粉都係。
上碎粉時每次唔好攞咁多。
你試多日睇下點!

珍珠宮

請問啫喱粉底邊枝? 控油嗎? 幾錢?

大宅

Melodyangel 發表於 17-7-31 09:04
你上complexion 前有冇等一陣primer 乾d?
又或上碎粉時前有冇等粉底乾d, 咁就冇咁易痴厚碎粉,呢個step 平 ...

今朝就係咁,每個step之間有等一陣,大約一分鐘。
上碎粉就一下一下印迋戈,上完塊面不是全爽的,唔知同唔係原裝掃有無關係。
返到公司出左小小油,覺得個妝貼左d,我孔又細左dd

大宅

kaka80 發表於 17-7-31 09:40

中間高身果支,$280/35ml. 一次用好小,我諗會好襟用

大宅

kaka80 發表於 17-7-31 09:40

控油我覺得都ok, 但佢反而係出左小小油效果仲靚,你可以去shop叫佢試全面,唔好買住,去行返個零鐘街睇下效果先決定

珍珠宮

貝媽 發表於 17-7-31 10:05
控油我覺得都ok, 但佢反而係出左小小油效果仲靚,你可以去shop叫佢試全面,唔好買住,去行返個零鐘街睇下 ...
謝分享, 搵日試下先

男爵府

貝媽 發表於 17-7-31 10:03
今朝就係咁,每個step之間有等一陣,大約一分鐘。
上碎粉就一下一下印迋戈,上完塊面不是全爽的,唔知同唔 ...

我上碎粉係打圈上

大宅

Melodyangel 發表於 17-7-31 10:11
我上碎粉係打圈上

又試下先。但你用佢個掃嗎?我心思思想入埋斜角掃

男爵府

貝媽 發表於 17-7-31 10:13

我一開始有用佢d 掃,set 裝咁買,後來轉用real techniques or elf 都夾,又平,方便替換。

男爵府

貝媽 發表於 17-7-31 10:13

斜角掃係邊隻? 用黎做咩?

大宅

回覆樓主

試過買左佢支專用掃,揸呢個foundation,極差差差、成塊面好似bar code咁一劃一劃。比左好多次機會佢、琴日掉左。可以用real technique sponge,或Make up forever154掃上、好過佢支掃多多聲

複式洋房

貝媽 發表於 17-7-30 21:50
做完facial 素顏去試全面,最亞美星係支prima,搽完d毛孔唔見左一半,上埋啫喱粉底,遮暇粉,定妝粉,雖然唔 ...
咁 8件買咗幾錢?邊到買?

男爵府

superya 發表於 17-7-31 15:03
試過買左佢支專用掃,揸呢個foundation,極差差差、成塊面好似bar code咁一劃一劃。比左好多次機會佢、琴日 ...

我後來發現其實用手上都好貼,我宜家冇用掃

男爵府

貝媽 發表於 17-7-30 21:50
做完facial 素顏去試全面,最亞美星係支prima,搽完d毛孔唔見左一半,上埋啫喱粉底,遮暇粉,定妝粉,雖然唔 ...
請問你上面5樣,搽边個先/後?

首頁

尾頁

跳至