美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 貝媽 的帖子

無呀,因為佢個陣係送架,啫喱狀好似麻麻真係

大宅

Melodyangel 發表於 17-7-31 10:24
斜角掃係邊隻? 用黎做咩?

呢隻,用來上定妝,有妝感d,已買左,哈哈

大宅

superya 發表於 17-7-31 15:03
試過買左佢支專用掃,揸呢個foundation,極差差差、成塊面好似bar code咁一劃一劃。比左好多次機會佢、琴日 ...

foundation 我無買掃, d blogger話有掃痕,我用手上再用棉印,但效果都好似麻麻地

大宅

DougJc 發表於 17-7-31 15:17
咁 8件買咗幾錢?邊到買?

一支啫喱粉底,三支prima, 2支掃,一盒定妝粉,一盒concealer粉,共$16xx。我地係tst facess買

大宅

cnc 發表於 17-7-31 20:32
請問你上面5樣,搽边個先/後?

首先係平時skincare, 防曬後就用佢支prima, 等一陣就用啫喱粉底,又等一陣用concealer 粉,跟住定妝粉。不過我今日發現用concealer 粉遮黑眼圈,面上出油溶溶地效果唔錯,但眼可能搽左concealer 粉唔識溶,變左好乾,有浮粉。但奇怪用concealer粉遮暗瘡印果d位又無乾,又無話甩左現返個印出黎。可能眼皮比較薄用粉無咁好。

大宅

Melodyangel 發表於 17-7-31 18:32
我後來發現其實用手上都好貼,我宜家冇用掃

我見佢同我試都唔用掃用手,我都係用手,鼻邊果d位就再用棉印下,但好似有有印,聽日都係用返手

男爵府

貝媽 發表於 17-7-31 23:33
呢隻,用來上定妝,有妝感d,已買左,哈哈

下。。。個ba 叫你用佢上碎粉。。。你張相都寫住係用黎上ready 粉餅 (我本身有呢枝掃加ready)。。。
上碎粉要薄d wow, 上咁多會易乾或厚粉。。。

男爵府

貝媽 發表於 17-7-31 23:41
首先係平時skincare, 防曬後就用佢支prima, 等一陣就用啫喱粉底,又等一陣用concealer 粉,跟住定妝粉。不 ...

你試用咗碎粉全面,再on top 加concealer 粉,我當時ba 係咁教。

大宅

Melodyangel 發表於 17-8-1 09:56
下。。。個ba 叫你用佢上碎粉。。。你張相都寫住係用黎上ready 粉餅 (我本身有呢枝掃加ready)。。。
上碎 ...

個ba係叫我買返碎粉掃,只係我想用呢隻咋。我用左覺得好過尋日,但都係化唔ba們果d好滑既妝,點解點解。。。。

大宅

Melodyangel 發表於 17-8-1 09:57
你試用咗碎粉全面,再on top 加concealer 粉,我當時ba 係咁教。

好,聽日又試下。我買果時個ba係斆我上左concealer 粉先上碎粉

男爵府

貝媽 發表於 17-8-1 10:38
好,聽日又試下。我買果時個ba係斆我上左concealer 粉先上碎粉

果時ba 話concealer 粉最後上,可以用少d

男爵府

貝媽 發表於 17-8-1 10:37
個ba係叫我買返碎粉掃,只係我想用呢隻咋。我用左覺得好過尋日,但都係化唔ba們果d好滑既妝,點解點解。。 ...

哈哈,你呢個掃留返上粉底喇。
我覺得每次攞粉唔好咁多咁上,會好d, 有時重咗手,即刻唔靚
或者你過counter, 叫ba 教多次,我果時都有

大宅

Melodyangel 發表於 17-8-1 10:47
哈哈,你呢個掃留返上粉底喇。
我覺得每次攞粉唔好咁多咁上,會好d, 有時重咗手,即刻唔靚
或者 ...

係咪只可以乾粉底?濕唔得架?

男爵府

貝媽 發表於 17-8-1 10:56
係咪只可以乾粉底?濕唔得架?

咁我又冇試過,用咗兩三年,剛剛俾我掉咗

大宅

Melodyangel 發表於 17-8-1 11:04
咁我又冇試過,用咗兩三年,剛剛俾我掉咗

好痴線,頭先去試左佢兩隻cream同濕粉掃,又覺得好好,又買左 我都未試萵同一個品牌一星期去買三次野

男爵府

貝媽 發表於 17-8-1 19:26
好痴線,頭先去試左佢兩隻cream同濕粉掃,又覺得好好,又買左 我都未試萵同一個品牌一星期 ...

你又買咗咩? complexion 唔駛掃都可以ga wow

大宅

Melodyangel 發表於 17-8-1 19:28
你又買咗咩? complexion 唔駛掃都可以ga wow

我咪就係買左complexion個掃,見佢同我試完,我自己又試,效果靚過我今朝用手上。另外同同事share買左呢兩隻cream.事原係同事lunch時去試reade, ba在佢一邊面搽左呢兩隻cream,氻一邊面無搽。成個下午,佢話無搽果邊好緊好乾,而有搽果邊我地都覺得滑d靚d,所以放工走去買兩個樽再去bm,叫佢分埋 女人錢真易賺

男爵府

貝媽 發表於 17-8-1 22:49
我咪就係買左complexion個掃,見佢同我試完,我自己又試,效果靚過我今朝用手上。另外同同事share買左呢兩 ...

icic, 我冇買佢呢枝掃,用過自己其他掃唔夾。
護膚品係夾人嘅,我之前用佢護膚品都好耐,係舊版,未試過佢新products

大宅

Melodyangel 發表於 17-8-1 23:07
icic, 我冇買佢呢枝掃,用過自己其他掃唔夾。
護膚品係夾人嘅,我之前用佢護膚品都好耐,係舊版,未試過佢 ...

我見佢同我上完再搽complexion效果好過我今朝,又同人share又唔算好貴,試下無壞。咁你以前覺得佢skincare好用嗎?

男爵府

貝媽 發表於 17-8-1 23:48
我見佢同我上完再搽complexion效果好過我今朝,又同人share又唔算好貴,試下無壞。咁你以前覺得佢skincare ...

唔太啱我,可能我太乾,佢唔夠,用咗一set 冇再用

首頁

尾頁

跳至