自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

侯爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

尋日發生左一件事,我嬲到依家。

我同個仔行緊街,我地習慣行埋一二邊咁行。有兩個男人,係要攝過呀仔身邊行,(但明明我隔離係勁多位行)其實呀仔個身同牆之間真係無乜空位,而佢地又無講唔該唔好意思呢d,我雖然唔鍾意,但都拉一拉呀仔俾人地行過去。
佢地行過左,我就同仔講,如果要人借你過,一定要講唔該。同埋如果有好多位可以行,但係都要人讓,係無禮貌,你要記住呀。

响呢個時候,前面個呀伯無端端另轉面鬧我:你教仔?你搞掂自己先啦,個仔俾你教死得啦,第時就係打老母果d人黎。

佢係不停blablabla,仲不停鬧我仆X。

我唔知我做錯左乜,總之就不停鬧我!我忍唔住,我追住佢黎行追住佢黎話!(其實我唔應該响仔面前咁樣)

我想講清楚,我教仔時,攝過去果兩個人已經行到好遠,我真係純教仔。

水晶宮

zola 發表於 17-7-31 16:27

我同個仔行緊街,

咁個身教係咩?

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

未寫完?

侯爵府

sorry,頭先未打完send左

侯爵府

其實我真係好想喊,我唔知我做錯d乜要俾人狂鬧,我有d失控。

水晶宮

我同個仔行緊街,我地習慣行埋一二邊咁行。有兩個男人,係要攝過呀仔身邊 ...

你個仔幾多歲?

侯爵府

love2talk 發表於 17-7-31 16:41
你個仔幾多歲?
8歲

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

我同個仔行緊街,我地習慣行埋一二邊咁行。有兩個男人,係要攝過呀仔身邊 ...

身教咗乜嘢呢?

侯爵府

霜霜 發表於 17-7-31 16:44
身教咗乜嘢呢?
咪就係好壞咁身教左佢响街同人口角。

禁止訪問

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

2024年龍年勳章

以我睇完感覺上,你同仔兩人行埋便,其他人就zip在你仔同牆身之間過?係未?仔旁係牆身,你身旁係馬路嗎?其他人會否想超過你地頭,但又唔想行出馬路而選擇在牆邊zip過去?
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

大宅

回覆樓主:

教仔無問題, 但你咁樣似單打人~
下次等人行左先講就無事啦

侯爵府

我一路追住果個人一路話:你左一句仆X,右一句仆X,你又好好?我教仔關你乜事?你返去教掂你自己果d先啦唔該!

我仔見到佢仲不停鬧,忍唔住開聲話佢:你做咩鬧我媽?你做咩鬧我媽仆X?你又唔係我爸,又同係我媽,唔關你事呀!

珍珠宮

sobecky81 發表於 17-7-31 16:48

X2。

侯爵府

mama48 發表於 17-7-31 16:45
提醒自己下次等個個人走左或者好細聲咁同個仔講
因為你咁樣似係突登比說話比人聽
點知撞到惡人就會搞親自 ...
但果兩個人已經行到好遠,而我無刻意大聲,好似平時咁。

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

zola 發表於 17-7-31 16:45
咪就係好壞咁身教左佢响街同人口角。

天氣熱,心火盛呀

侯爵府

Rita 發表於 17-7-31 16:47
以我睇完感覺上,你同仔兩人行埋便,其他人就zip在你仔同牆身之間過?係未?仔旁係牆身,你身旁係馬路嗎? ...
是在商場裏面

侯爵府

sobecky81 發表於 17-7-31 16:48
攝位既人已經行到好前,我真的唔係單打,
鬧我的人不是攝位的人。

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

如果冇撞到你仔, 可以攝過, 我唔覺要同你仔say 唔該喔

首頁