自由講場

跳至

首頁
23456...14

尾頁

男爵府

回覆樓主:

其實我唔覺樓主你有問題,有d人係打橫你,你都要教仔唔可以一味忍讓。自己有理既話係要爭取反擊,如果唔係他日佢會俾人蝦到上心口。

侯爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

怪獸青BB 發表於 17-7-31 17:12
真係唔好追上去鬧返轉頭,當自己遇到個傻嘅
我都覺得我唔啱。

侯爵府

mandy952 發表於 17-7-31 17:13

唔好咁勞氣,而家好多人鍾意蝦d拖住細路嘅女人,佢地睇死 ...
好多謝你明白我!其實我都唔係好知點樣攞個平衡,我怕佢太容易同人爭執,但又怕佢唔識保護自己。。。

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

回覆樓主

有次過馬路個女人都撞到我個仔,
撞到我個仔同個風扇跌咗落地下,
個女人都冇講對唔住走了,

我未話個女人趕住去死呀

侯爵府

fishfish121 發表於 17-7-31 17:19
好明顯你口賤人地先要鬧你啦
我想問你,我點口賤法?
兩個攝位既人行到老遠,我先黎教仔,係我賤?!

無端端係前面呀伯鬧,又係我賤?

伯爵府

zola 發表於 17-7-31 17:05
鬧我果個人唔係攝位既人,攝位既人行遠左我先同仔傾的。
咁攪笑, 咁鬧你果個同攝位既唔同一伙架? 佢都幾多事WOR

侯爵府

alanyip902 發表於 17-7-31 17:16
下次遲啲先講就無事嫁啦~
其實今次我都係等人走遠左先講。。。但都多謝你。

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

zola 發表於 17-7-31 17:14
唯有咁諗。。。

你以後小心尐,唔好追上前去鬧啦,如果嗰個人癲起上尼,蝕底嗰個系你,而且你仲拖住個仔。

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

可能亞伯以為你話佢。
你下次吾好追住果人黎鬧啦,而家甘多狂人,你又拖住個小朋友,小心D好。

侯爵府

女皇駕到 發表於 17-7-31 17:19
其實我唔覺樓主你有問題,有d人係打橫你,你都要教仔唔可以一味忍讓。自己有理既話係要爭取反擊,如果唔係 ...
好多謝你,我都係見佢鬧得過份先忍唔到。

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

zola 發表於 17-7-31 17:24
我想問你,我點口賤法?
兩個攝位既人行到老遠,我先黎教仔,係我賤?!

唔駛理E D人 skip 咗佢得嘞。

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

zola 發表於 17-7-31 16:58
我明,但鬧我都要有個原因嘛,仲要鬧仆乜

唔好激心,食番杯雪糕下火

侯爵府

lam133 發表於 17-7-31 17:23
有次過馬路個女人都撞到我個仔,
撞到我個仔同個風扇跌咗落地下,
個女人都冇講對唔住走了,
其實呢個情況我都試過,但我通常都忍就算了,怕仔見到我鬧交。

琥珀宮

tkkmama 發表於 17-7-31 17:16
話你知.. 圖書館,屋村商場炎夏時最多傻人..有時真係要當時運高,見佢唔到.. 罵米罵.. 驚你有牙呀? ...

呢句最真,係圖書館唔敢離開個仔半步,今日又有個傻佬係櫃檯前發癲……

水晶宮

回覆樓主:

唔好唔開心比着我仲激過你

珍珠宮

zola 發表於 17-7-31 17:00
係大商場黎

咁算啦,可能阿伯火緊到處燒。
下次同仔講野細々聲。
好似星期6我同仔係快餐店,阿仔忽然爆話:“媽媽你唔好咁夜去跑步,呢個女仔被人強姦呀!”我正心甜緊,隔離枱阿伯好似條尾踩緊咁:“做人老母半夜出去跑咩X,個個著到鬼火咁,引人犯罪,抵X死,害咗人添呀(下刪萬言)
我話“我同先生一齊去架喎,而且無論如何對人施暴都唔啱,人同野獸有分別!”
跟住對面枱個太太同個仔都如忍唔住就同佢開戰。
老人未必個個睿智,也有越老越糊塗。
你都覺得不妥,下次改善就是,孩子要學的不是“完美”,而是不斷改正差錯的地方,達到至善。

珍珠宮

個伯未食藥

男爵府

聽落...
純粹係講者無心, 聽者有意

阿伯以為你串佢, 所以就出聲
其實大家都諗錯隔離........

樓主,下次呢D CASE,
同佢講「我講緊前面既邊個邊個喎,有咩問題呢?」
佢唔收聲, 你唔好同佢搏嘴, 行開就算, 再唔係停低報警
家下香港好多精神有問題既人
一個唔覺意佢拎D野出黎發癲就大件事
拎白牌個D, 殺人都唔使坐監架

侯爵府

TRUBIMA 發表於 17-7-31 17:25
咁攪笑, 咁鬧你果個同攝位既唔同一伙架? 佢都幾多事WOR
佢地應該唔識架,因攝位既走到老遠,呀伯仲响我前面。

琥珀宮

brindlewin 發表於 17-7-31 17:31
咁算啦,可能阿伯火緊到處燒。
下次同仔講野細々聲。
好似星期6我同仔係快餐店,阿仔忽然爆話:“媽媽你唔 ...

咩而家咁多阿伯痴痴地嘅,唉

首頁
23456...14

尾頁

跳至