夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

事原佢公司最近有個 campaign 叫同事們將枱面同 locker 嘅物品大清理。負責部門派咗個 (老公形容) 有幾分姿色嘅新秘書(下稱 A)嚟監督我老公嗰 team 進度,根據老公描述,A衣著十分性感: 小背心、迷你裙、高跟鞋,老公話佢賣肉唔知博乜,我 這是戰鬥格呀傻佬

佢哋嗰 team 係工程人員,人手又唔夠,個個忙到恨不得每日有48小時,因此對於要做埋晒啲咁嘅 「無謂嘢」極不耐煩,以下係上星期嘅對話:

A: 同事,唔該開一開你個 locker,俾我睇睇進度。

老公:

A: 你哋要喺 x月x日之前做好!

老公: (開始 ,覺得對方揸住雞毛當令箭) 我哋有啲機密文件要碎咗先丟得喎,你攞返幾個機密文件垃圾袋俾我哋先啦!

A: (走咗)

老公當晚同我講,當做笑話一則,好似個小朋友

今日A攞咗啲袋嚟,故意攞俾老公,仲特登撩佢講嘢。

A: 啲袋真係好大個呀呵?

老公: 係呀(跟住沉默)

dead air 咗一分鐘,之後 A 無癮走咗。

今次老公話覺得對方向佢放電,因為特登晒腿。

侯爵府

回覆樓主:

以下係今晚我哋嘅對話:

老公: 你話嘞,佢係咪痴線,對我哋啲工程佬放電

我: 咁你覺得點呢?

老公: 毛骨悚然,都唔知乜嘢心態,呢呀邊個(男同事)就好受嘞,成日痴埋去,自己有家室都唔顧身份。

我:咁有啲女人本身係咁做人,諗住自己靚,賣弄吓又無乜損失,男士又就佢,好方便,何樂而不為呢?

老公: 偏偏我唔受呢

我: 我估佢唔止對你一個係咁嘅...... 至於佢痴埋你同事度,唔排除佢想做小三囉 (男同事職位唔低,又幾靚仔)

老公: 乜咁變態

我: 好難講嘅,有可能為錢想有人照顧唔駛做,亦有可能好勝,覺得搶到人老公好叻啩。

老公:咁同做x有乜分別?

我:咁佢會說服自己係為真愛,「真愛無罪,真愛必勝」咁囉。老公,好多謝你同我講,你對我真係好

(後記:一路有睇bk,都見有post講而家啲後生女有幾咁「進取」。一直以嚟我哋夫婦都無真係遇過呢類女性,也許我老公神經過敏,但今次真係長知識啦。

【完】

公爵府

回覆樓主:

我老公公司都有個女仔,第一次見面,大家唔同部門,講了幾句公事上嘅嘢,就在wechat add我老公,好彩我老公無理佢

禁止訪問

瑪瑙宮

YolandaTam 發表於 17-8-1 00:54
(後記:一路有睇bk,都見有post講而家啲後生女有幾咁「進取」。一直以嚟我哋夫婦都無真係遇過呢類女性,也許我老公神經過敏,但今次真係長知識啦。

我做野咁耐, 見好多喇, 根本好多都好姣, 老嫩都係.

SiuBBee    發表於 18-4-3 22:12

侯爵府

Nancy20090615 發表於 17-8-1 10:41
我做野咁耐, 見好多喇, 根本好多都好姣, 老嫩都係.

好彩jm們見多識廣 ,睇呢度啲post無形中打定咗底。(姣姣哋對客嘅我見過,擺明戰鬥格嘅就未遇過,老公就見識更少 )。

男爵府

回覆樓主

大宅

回覆樓主:

你老公做得好好, 重點係佢都好認同呢d女人令人心寒, 叵心可測。我都相信真係有唔貪食魚嘅貓, 仲比咗大大份安全感過老婆, 好令人羨慕。

公爵府

以下係今晚我哋嘅對話:

咁妳老公定力十足,唔驚喇,不過宜家D女咁主動,癡埋去,定力唔夠都喇嘢

侯爵府

colormama 發表於 17-8-1 11:31
你老公做得好好, 重點係佢都好認同呢d女人令人心寒, 叵心可測。我都相信真係有唔貪食魚嘅貓, 仲比咗大大份 ...

佢話投資咗好多時間金錢喺呢個家,如果自己搞三搞四=自己搞到投資失敗=自殺。公海嗰邊有jm話男人越洗得多錢喺女人身上越唔肯放手,呢點我十分認同。

侯爵府

hoganbaby 發表於 17-8-1 11:44
咁妳老公定力十足,唔驚喇,不過宜家D女咁主動,癡埋去,定力唔夠都喇嘢
...

係今次呢位唔啱佢口味咋佢鍾意智慧型,對外表反而唔太注重。(否則四份一世紀前我呢個肥妹唔會得佢青睞

男爵府

開心吸收勳章

點解我 office 無呢D 同事既?

伯爵府

回覆樓主

A想收兵放下電,收下兵

侯爵府

clyl03 發表於 17-8-1 13:29
A想收兵放下電,收下兵

agree 所以我估佢對好多人都係咁,兵當然越多越好。

琥珀宮

伯爵府

YolandaTam 發表於 17-8-1 13:31
agree 所以我估佢對好多人都係咁,兵當然越多越好。

有兵在公司做嘢會方便、順(emoji)好多

伯爵府

2024年龍年勳章

以下係今晚我哋嘅對話:

你老公一定高大靚仔,否則個個唔揀剩係撩佢兩次?
同靚女一樣,market比其他人大。

侯爵府

RAY媽 發表於 17-8-1 17:40
你老公一定高大靚仔,否則個個唔揀剩係撩佢兩次?
同靚女一樣,market比其他人大。
...

no la, 又唔靚仔又得五呎六,只不過喺公司年資耐,工程方面係「大師傅」級。呢,老公口中好受電嗰位同事就堅靚仔嘞。

珍珠宮

減齡達人勳章

YolandaTam 發表於 17-8-1 17:56
no la, 又唔靚仔又得五呎六,只不過喺公司年資耐,工程方面係「大師傅」級。呢,老公口中好受電嗰位同事就 ...

大師傅就係絕佳人選啦!唔通搵個學師仔咩? 如泊到呢個碼頭,有可能唔使做,笑貧不笑娼呀,做小三呢十多年興呀,最緊要有男人認頭,之後可以唔使做,完全唔需要理咩道德觀念

侯爵府

FennieMan 發表於 17-8-1 23:37
大師傅就係絕佳人選啦!唔通搵個學師仔咩? 如泊到呢個碼頭,有可能唔使做,笑貧不笑娼呀,做小三呢十多年 ...

無錯。所以我昨晚都有同老公講,佢哋啲中年男士,有事業基礎,自信心十足又有責任感,喺想揾人照顧嘅後生女心目中係筍盤,十分有市場。

首頁

尾頁

跳至