夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Nancy20090615 發表於 18-4-4 17:19
都係, 我 ex 以前提邊个就係同果个人有 d 野. 樓主由半年前開 post, 到今日佢老公重提緊 A , 應該留意下 ...
講真,如果零感覺就唔會留意人地,但樓主老公講出嚟都好過收收埋埋。

男爵府

回覆樓主

講得太多了,很奇怪。還有像小男孩一舲

侯爵府

chillimom 發表於 18-4-4 23:16
講得太多了,很奇怪。還有像小男孩一舲

agree, 老實講埋,佢講俾老婆聽,其實唔係報案,而係套老婆嘅女性角度去瞭解女同事行為..

子爵府

amber-darling 發表於 18-4-4 23:50
agree, 老實講埋,佢講俾老婆聽,其實唔係報案,而係套老婆嘅女性角度去瞭解女同事行為..
...

X2

ying_mail    發表於 18-4-5 10:00

翡翠宮

amber-darling 發表於 18-4-4 23:50
...

呢個係一種犯罪者既心態
有D殺人犯成日會去案法現場徘徊,可能係心虚,可能係炫耀,亦可能係不安,企圖睇到/講自己慣哂之後減低不安感。

男爵府

mini1204 發表於 18-4-5 00:47
呢個係一種犯罪者既心態
有D殺人犯成日會去案法現場徘徊,可能係心虚,可能係炫耀,亦可能係不安,企圖睇 ...

yes

大宅

YolandaTam 發表於 17-8-1 12:10
佢話投資咗好多時間金錢喺呢個家,如果自己搞三搞四=自己搞到投資失敗=自殺。公海嗰邊有jm話男人越洗得多 ...

哈哈,形容得好攪笑

男爵府

...

同意。其實樓主老公好在乎秘書小姐一舉一動。如果對佢冇意思,當佢係普通同事就得,但樓主老公似乎係刻意冷淡但又極著緊秘書之後嘅反應。

男爵府

衝勁BB 發表於 18-4-6 00:19
同意。其實樓主老公好在乎秘書小姐一舉一動。如果對佢冇意思,當佢係普通同事就得,但樓主老公似乎係刻意 ...

樓主會不會受傷㗎

男爵府

Nancy20090615 發表於 17-8-1 10:41
我做野咁耐, 見好多喇, 根本好多都好姣, 老嫩都係.

尤其做工程公司或政府工程部門,大把啲發姣女人專攪有老婆嘅男人。

政府工程部門有個文職又係叫A小姐 又係鍾意攪有婦之夫,仲係一后兩皇,但上唔到岸,係咁係部門係咁揾,咩活動都出席去擴大佢嘅揾男人圈子。

子爵府

回覆樓主:

我都有啲同感,就好似小學生嗰種,通常中意對方反而會成日同佢鬥咀呀,鬧交咁,最後變成歡喜冤家。越中意先會越成日踩對方

男爵府

回覆樓主:

瑪瑙宮

plato223 發表於 18-4-6 20:56

尤其做工程公司或政府工程部門,大把啲發姣女人專攪有老婆 ...

又唔係 ge , 我以前做會計部, 有兩个有學歷職位唔低的女同事都鈡意姣有老婆的高層, 採購部又係有姣婆, 但係 d 高層係鈡意咁架, 証明自己重有市場有魅力.. 果兩件係靚女黎 ge 又識打扮, 有次 annual dinner, 其中一个重大露背真空上陣 (不過無乜鬆 ), 果次唔知係咪特登, 玩一个搭膊頭遊戲, 條女个肉背比人 . 重有由總公司(外國)派黎的 ceo 呀, dept head 呀, d 鬼佬都係無正經的.

之後, 其中一个女同事同只有老婆囝囡的鬼佬搭上左喇, 只鬼个老婆生左兩件, 肥到个 pat 有兩張椅咁大, 又忙於湊兩件, 唔怪得老公心向外. 所以, 生左一樣要 keep 自己.

男爵府

Nancy20090615 發表於 18-4-7 10:19
又唔係 ge , 我以前做會計部, 有兩个有學歷職位唔低的女同事都鈡意姣有老婆的高層, 採購部又係有姣婆, 但 ...

我講個件A小姐,又肥又矮,pizza面,樣又唔掂,都唔明咁多有婦之夫落搭,仲要啲男人知佢唔止一個男人都唔介意,齊齊share嚟用。

伯爵府

2024年龍年勳章

YolandaTam 發表於 18-4-3 21:10
update: 最近老公好不幸地有公事要同A小姐合作,今日公司宣佈A小姐由contract轉做perm
老公:咁嘅 ...

你先生很在意那位女同事。提咗幾個月,佢可能係對人哋有好感但唔想承認,所以多次向你提起。
夫妻就是互相扶持,佢既有心抵抗自己的心魔,你得幫助佢,令佢個心喺屋企。

子爵府

衝勁BB 發表於 18-4-6 00:19
同意。其實樓主老公好在乎秘書小姐一舉一動。如果對佢冇意思,當佢係普通同事就得,但樓主老公似乎係刻意 ...

大宅

回覆 plato223 的帖子

有D男人急起上嚟咪公厠都去囉!

子爵府

plato223 發表於 18-4-6 20:56

呢D 人鍾意搵老細......

男爵府

chillimom 發表於 18-4-6 17:28
樓主會不會受傷㗎

希望佢唔好介意,大家都只係善意提醒。

侯爵府

回覆 衝勁BB 的帖子

唔好意思位, 呢幾日又拜山又發哮喘冇上嚟.... 一睇, 各位有咁多金石良言多謝晒!
我開心見誠咁同佢講咗:

我:其實...你會唔會太過注意人哋?
老公: 我只係唔想同咁嘅人合作咋喎... 根本我哋個個都覺得嗰組人 (一男一女外籍上師+A小姐)全部都好廢! 又懶, 嗰位女上司5:30 就唔見人, 個男嘅仲離譜, 唔止一個人落街煲煙嗰陣見過佢4:30喺自己架車度, 成組人全無建樹, 難為我哋做到死死吓!
我:或者換另一個角度睇, 你其實好唔得閒架, 點會留意到人哋啲嘢架?
老公: 嚟咗個咁嘅人, 煩到死,. 唔小心啲點得呀, 見到佢要運路行呀!
我: 你小心啲你自己啦, 有時人嘅嘢好奇怪, 咁樣整整吓會上心都唔定架.
(隔咗一陣...)
我:老公, 你會唔會對生活有啲咩不滿或者有咩想逃避呢? (以我對佢了解, 如果佢出任何呢類古靈精怪, 多數係想逃避一啲嘢)
老公: 無喎
我: 你留意吓自己, 有啲人到咁上下年紀, 有中年危機都會留意後生女架...
老公: 咁你為我祈禱啦!

UPDATE: 今日佢"如釋重負"咁同我講, A小姐消失咗, 佢好高興唔駛再同咁嘅人合作.

如果屬實, 呢件事算暫告一段落,
呢件小事俾我睇到我自己: JM提供咗另一固角度我睇呢件事. 我因為自己戇居同無危機意識自責咗幾日, 亦思考過自己有何不足: 我諗除咗外表不夠年輕,同埋天生大隻外我已經盡力.

原來發生咗事我始終都係傾向自責. 雖然其實問心無愧. 當年我情緒病已經 AWARE 呢點, 估唔到始終改唔到. 我須繼續努力, 先至能夠客觀睇事情.

首頁

尾頁

跳至