懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

StarfruitBB 發表於 17-9-12 10:19
想知下你試餐有d咩餸同湯
其實兩間好似差不多,唔知邊間好d
個湯係雪耳湯, 燉湯係圓肉杞子瘦肉.
餸就灼菜心, 梅菜蒸雞翼, 百合炒翠肉瓜, 蒸排骨, 瘦肉炒節瓜.
食物清清地, 我自己ok, 我老公嫌淡, 但翠肉瓜有點苦, 我有同昇媽講返, 佢態度好好, 話會留意返等.
份量足, 可能我本身食量唔大. 我將午餐份量分咗一半去帶飯. 晚餐果份我另外煲咗雞湯同老公share都夠食.
總括而言, 都幾好.

禁止訪問

別墅

StarfruitBB 發表於 17-9-12 10:19
想知下你試餐有d咩餸同湯
其實兩間好似差不多,唔知邊間好d

我果日有金針雲耳蒸排骨,冬菇杞子蒸肉餅,
翠肉瓜淮山炒雞球,節瓜炒肉絲。青木瓜花生雞腳湯。燉湯雪耳百合。跟左2杯炒米茶同菜心。

講真,昇媽媽個價真係唔平,不過,生b梗係要對自己好d。。所以同屋企人傾過都決定訂昇媽plan c...

希望你都早d book到心儀果間啦

大宅

熱血勳章

Bon2 發表於 17-9-12 23:59
我果日有金針雲耳蒸排骨,冬菇杞子蒸肉餅,
翠肉瓜淮山炒雞球,節瓜炒肉絲。青木瓜花生雞腳湯。燉湯雪耳百 ...

好正喎
不過昇媽話佢冇薑飯,但我又想食

難道我要試晒兩間先決定到?

大宅

StarfruitBB 發表於 17-9-13 16:33
好正喎
不過昇媽話佢冇薑飯,但我又想食

我會試曬2間物決定丫!今個星期到試懷月

大宅

熱血勳章

dolphinhay 發表於 17-9-13 19:36

等你再share
不過我都會試下餐既~

我其實仲想問下大家,薑飯一定要惡露完左先食得? 昇媽話唔建議食薑飯,但我上胎一開始都有食,只係薑既份量慢慢加上去 (我上次係開刀既)

大宅

StarfruitBB 發表於 17-9-13 20:14
等你再share
不過我都會試下餐既~

我依家先第1胎。不過,好似話開刀最好生完1個月先食薑飯

大宅

dolphinhay 發表於 17-9-13 19:36
請問試完昇媽同懷月兩間有咩評價呀?

大宅

rabbit_b 發表於 17-9-23 14:42
請問試完昇媽同懷月兩間有咩評價呀?

昇媽食物相對清淡d,我覺得較適合產後食。當然要睇媽媽食唔食得慣。我自己就淡口都ok。
懷月就相對濃味d,但我老公都係嫌淡。
價錢方面,我自己心儀佢2間個plan,因為懷月24週前有折,所以都係平過昇媽。(已用昇媽新plan計算)
要留意返昇媽係隔週日不送餐,懷月就逢週日不送餐。

別墅

回覆樓主

我試咗花x($300)同懷月($250),覺得花x整體ok啦,不過不失,但因為我本身食得都幾清淡,所以覺得佢d湯有d鹹,而佢嘅代茶只係普通炒白米+通草,要自己沖嚟飲。而懷月d嘢就非常好食,d湯同代茶又足料又好飲,d湯無落鹽都好夠味,代茶會幫你煲好,食物盒仲係made in HK & microwaveable, 負責人仲好有心同好有誠意,所以我最後訂咗懷月!因為懷月d湯實在太好飲,所以我試餐後都同佢哋訂咗懷孕湯水,一星期一次,佢哋會根據我嘅身體狀況而決定煲咩湯比我飲!

大宅

我今日都覆咗懷月訂plan B了

複式洋房

回覆樓主

我前日都試左懷月個餐,覺得唔錯,啲菜都岩我口味,負責人仲教左好多坐月既野,所以都join左plan b, 預埋老公夜晚個餐。

大宅

回覆 heidi417 的帖子

我都係join plan B呀! 但我老公放工放得晏, 唔同我食飯. 我覺得份量夠2個人, 所以會預埋工人姐姐, 但選擇餐時就唔可以選擇豬肉, 因為我個係印傭, 佢唔食豬肉.

複式洋房

dolphinhay 發表於 17-10-9 14:06
回覆 heidi417 的帖子

我都係join plan B呀! 但我老公放工放得晏, 唔同我食飯. 我覺得份量夠2個人, 所以會 ...

我本身諗住訂plan a算,但諗落我老公又要自己買外賣,同plan a無得揀餐,所以都係plan b化算啲。

你工人一齊食都好呀,佢唔使煮,煩少樣野, 我都係貪佢有豬牛雞揀,起碼仲有樣係自己想食,我唔想餐餐都食肉餅。

複式洋房

我想問有無人會訂王家月子餐??

洋房

Schlieffen 發表於 17-9-11 22:33
我啱啱食完懷月有營,佢地係新,我好last minute 搵而佢地肯接咁我所以 joined. 佢地每日十二點到送餐俾我 ...

可以分享一下懷月 月子餐 相片嗎

大宅

mrschong1989 發表於 18-1-13 12:58
可以分享一下懷月 月子餐 相片嗎

我訂左plan c, 相片係其中一份餐

洋房

Eosss 發表於 18-1-13 22:11
我訂左plan c, 相片係其中一份餐

夠食嗎?味道如何?

大宅

mrschong1989 發表於 18-1-13 22:12
夠食嗎?味道如何?

分埋比老公食都夠,我食半碗飯加幾舊餸,餸我覺得夠味,多數都唔太咸
啲瓜同菜可能放耐左,我同老公都無食
湯水代茶就好足,日日都飲哂
過左12朝重特別有雞酒送比我,覺得服務好好

洋房

heidi417 發表於 17-10-9 21:14
我本身諗住訂plan a算,但諗落我老公又要自己買外賣,同plan a無得揀餐,所以都係plan b化算啲。

你工人 ...

最後有冇用懷月有營?有冇咩評價?

首頁

尾頁

跳至