自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Thanks, florence0204.
我上星期打電話去問又話現在無coupon 送,而且介紹d plan又貴,可能真係要send cut form先得!
一陣再打去問下有無妳這個計劃先,thanks again.

原帖由 florence0204 於 09-3-20 23:13 發表
打电話去pccw話要 cut 線, 叫佢 send cut form !!!!
跟住個客戶服務哥哥好好人, 提供咗以下 offer..........

我2月果時傾咗 ........ 4月開始新約

3月又幫62 傾埋- 合約跟如下相同

簽12個月,免3個月,$88x9/12,平 ...

男爵府

想問下$34/月個plan包咩?
我剛打電話去話無這個plan!
只介紹了:
(1) 簽18個月 $88/月 免2個月 送200min IDD
(2) 簽12個月 $110/月 每個月減$11 免3個月
送200min IDD + call waiting and 來電顯示

邊樣抵?

男爵府

hashtag影視迷勳章

有冇固網平plan資訊?我只得$88既offer.什麼都冇得送?希望你們可以pm跟進d一plan的名稱及電話給我.

many thx,

男爵府

唉!終於績左約,terms如下:-

簽18個月 $110/月 免9個月 送$50 wel coupon(要填問卷至有),另送call waiting and 來電顯示.

據說送coupon既plan已經沒有offer了.

男爵府

妳這個plan都抵喎!

原帖由 KWT 於 09-3-24 16:07 發表
唉!終於績左約,terms如下:-

簽18個月 $110/月 免9個月 送$50 wel coupon(要填問卷至有),另送call waiting and 來電顯示.

據說送coupon既plan已經沒有offer了.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

34/月 plan ............

簽18個月,免9個月,$88x9/18,平均$44,
再送 $180 coupon.

原帖由 fatduckbb 於 09-3-23 13:39 發表
想問下$34/月個plan包咩?
我剛打電話去話無這個plan!
只介紹了:
(1) 簽18個月 $88/月 免2個月 送200min IDD
(2) 簽12個月 $110/月 每個月減$11 免3個月
送200min IDD + call waiting and 來電顯示

邊樣抵? ...

男爵府

我剛問我sales 有無$34個plan,佢話佢無,仲話如果有sales做到,就要問返個果sales叫佢比這個價我!因為每個sales比個offer都唔同.

原帖由 yee609 於 09-2-1 23:59 發表
多謝咁多位的意見....我會等吓架喇,thanks.

Jason, PCCW話一路都冇咁平喎...個sales仲好似唔憂做咁,態度好差,講到我好似攞佢著數咁....

dincat, cut form可以打熱線叫佢send俾你or去門巿攞,但唔係間間有喎,你最 ...

大宅

請問打去是否只得一個叫Raymond 既人呢?
有冇話姓乜呢?
Have a nice day !

大宅

請問Raymond 貴姓呢?

原帖由 florence0204 於 09-2-22 15:33 發表
幫我果個又係叫 Raymond...........
Have a nice day !

子爵府

今日PCCW打黎比左個OFFER我,如下:
簽18個月,9個月FREE,9個月@88/月,
送CALL WAITTING & CALL DISPLAY,
平均@44/月,仲送電子X中.4-6 WEEK有信拎禮物.佢話$34個PLAN已然冇WELLCOM COUPON了,所以我咪要呢個.

大宅

請問係咪SEND CUT FORM先有呢個OFFER呢?

原帖由 scyu88 於 09-3-25 20:16 發表
送CALL WAITTING & CALL DISPLAY,
平均@44/月,仲送電子X中.4-6 WEEK有信拎禮物.佢話$34個PLAN已然冇WELLCOM COUPON了,所以我咪要呢個. ...

男爵府

我都係5月到期, 打去問, 佢 地俾我個OFFER係: 簽12個月,免3個月,$88x9/12,平均$66.00
仲冇COUPON送, 我當然唔要啦

男爵府

唉!pccw真是海鮮價,terms差不多一樣,但我要$110/月, scyu則$88/月,又幾乎同一時間續約,真是要問多d.

真不明白pccw的營商手法.

原帖由 scyu88 於 09-3-25 20:16 發表
平均@44/月,仲送電子X中.4-6 WEEK有信拎禮物.佢話$34個PLAN已然冇WELLCOM COUPON了,所以我咪要呢個. ...

子爵府

2024年龍年勳章

PCCW 係做海鮮價..我認為因不同地區, 有不用競爭者就offer 唔同...

好似我住單橦式大廈...佢無 $34/month 既 offer, 最平都要 $66/month, 因其他電信公司係我座大廈攞唔到線, 佢諗死我唔用佢唔得....我咪cut 左lo..我電話都唔用, 用手機..

...而我媽媽及奶奶個邊..佢地係大型屋苑...我地一send cut form, 佢地就offer $34/month 啦...

子爵府

PCCW打黎比個offer我,如下:
簽18個月,$88/月. free 9個月.
送call waiting & call display,
有$180 Welcome coupon, average $34/month

So I accept it.

If sign 12 months, $88/month, free 6 months, only have $50 Welcome coupon. average $40 / month

瑪瑙宮

畀面勳章 BK Milk勳章

有$50 Welcome coupon, average $41.20/month

我仲以為我個個好平

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

海鮮價 ....................

原帖由 BB200200 於 09-3-26 16:42 發表
有$50 Welcome coupon, average $41.20/month

我仲以為我個個好平

大宅

多謝大家報料, 剛打去問新plan價(新NO.):

$55/月, 簽23個月, 免5個月.
送來電組合 (call waiting & call displayer)
冇coupon送啦! 問卷禮品都冇!

即 $55x18/23, 平均每月 $43

(註: 我地係now broadband & TV 用戶. 佢開頭都報$88/月, 簽24個月, 物道無! 冇即時quote以上之plan, 係留電話轉頭5-10min.回覆的)

原帖由 Purplestaz 於 09-2-22 21:10 發表
New plan for April 09:

簽12個月, 免第1 & 第2個月
送來電組合 (call waiting & call displayer)
送$300 惠康 coupon
再送問卷禮品!

即 $110x10-300/12, 平均每月 $67

禁止訪問

回覆 # 的文章

侯爵府

畀面勳章

我覺得PCCW真係好衰架,全部都係海鮮價,要D客同佢地拉鋸一排先會俾D好plan人地,咁嘅營商手法真係好唔掂呀!!:;pppp: :;pppp:

首頁

尾頁

跳至