自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

yuyumon 發表於 17-8-6 19:50
唔會.

請問向dse畢業嘅導師攞中六成績表夠嗎?
若要人不知,唔好太低B~~~

男爵府

畀面勳章

wing356 發表於 17-8-6 20:10
補中三 英文有5都夠 $130 差唔多啦

聽日放jupas 如果入到hku nursing 會有prove
唔好意思,因為我唔熟升大學程序,可以請教你多D嗎?聽日放JUPAS,即係所有大學生聽日先知自己入到邊間大學同讀咩科?唔會有人提早知嗎?
我想知多D,到時佢打黎搵我,我問佢都知有無比人呃

子爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章

shino_mok1983 發表於 17-8-6 20:24
請問向dse畢業嘅導師攞中六成績表夠嗎?
梗係睇dse成績單啦! 唔睇成績表啦!

大宅

shino_mok1983 發表於 17-8-6 20:35
唔好意思,因為我唔熟升大學程序,可以請教你多D嗎?聽日放JUPAS,即係所有大學生聽日先知自己入到邊間大學 ...

唔會有人提早通知的,除非係個d尖子,間間大學搶住收個d

男爵府

畀面勳章

傷心酸辣粉 發表於 17-8-6 22:02
明白,唔該晒你

男爵府

畀面勳章

傷心酸辣粉 發表於 17-8-6 22:02

唔好意思,想請問今日聯招放榜,大學學系取錄左係咪今日即刻比信學生嫁?定係要等幾日先有取錄信呢?

大宅

shino_mok1983 發表於 17-8-6 13:35
大家好,黎緊我女兒升中三,英文中學,我想會請一位私人補習導師(全科),請問大家有無經驗要求導師提供學 ...

今日先放榜jupas, 應該今日先知自己讀咩學系,要過咗今日先準確

水晶宮

畀面勳章

shino_mok1983 發表於 17-8-6 13:35
大家好,黎緊我女兒升中三,英文中學,我想會請一位私人補習導師(全科),請問大家有無經驗要求導師提供學 ...

補全科中三,只收百三?超平我仔城大大二,補小學全科功輔,都收150友情價!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實你睇佢DSE 成綪單(你有無同AGENT 要求咩成績先符合你要求?), 如果夠好係你滿意嘅成績, 咁佢讀咩大學咩系我又無咩所謂!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

wing356 發表於 17-8-6 20:10
補中三 英文有5都夠 $130 差唔多啦

聽日放jupas 如果入到hku nursing 會有prove
想請問如果我想搵大學生補初中可以係邊度搵
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章

130係極平做爛市價 所以質素應該。。。
而且我覺得成績好唔代表識教 你囡囡中三係一個好緊要既時間
底打唔好大件事啲講 影響一世
或者試左堂先

子爵府

回覆樓主

我以前經補習社搵過,都有要求睇成績,我吾記得個補習姐姐講乜,只係提供學生證,因為可以睇到所修科目

男爵府

shino_mok1983 發表於 17-8-6 14:23
咁市價大概幾錢呢?而且黎緊個導師都知係補全科(中、英、數、通識),唔止補英文嫁。
...

我仔DSE 5** 英文科,收$180/小時,已補緊2個中學生,讀City U Law。

大宅

shino_mok1983 發表於 17-8-7 10:20
唔好意思,想請問今日聯招放榜,大學學系取錄左係咪今日即刻比信學生嫁?定係要等幾日先有取錄信呢?
...

基本上放左JUPAS 佢又交埋留位費,都唔會有咩問題~~

水晶宮

畀面勳章

shino_mok1983 發表於 17-8-6 19:35
無錯,你講緊嘅都係啲好現實嘅問題,多謝你提醒但我都應承左中介黎8號黎試堂,睇吓到時佢比到咩 ...

中介剝削補習老師,唔會難為家長,任你換老師,你換得愈多,中介賺錢愈多!

珊瑚宮

回覆樓主

我見補習社sell:生物5**。中英物化。數通5級。
@$150。

是上個月資料。

水晶宮

畀面勳章

提醒你,jupas都有副學士/高級文憑/vtc等的offer你都睇清楚是否degree才好

水晶宮

畀面勳章

esmehouse 發表於 17-8-7 12:23
想請問如果我想搵大學生補初中可以係邊度搵

教育王國,教師招聘,出帖!
補習梗要揾,咪俾錢中介

esmehouse    發表於 17-8-7 21:05

首頁

尾頁

跳至