懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

haha748494 發表於 17-8-8 14:22
依家多D休息,好好養好身體,小天使會返來的。

訓左兩日,會快啲調理番好個身體

複式洋房

Matosweetheart 發表於 17-8-7 20:08
aiya...咁你處理好未? 有冇知道點解呀?我等黎第一次cycle就會驗血同treat好個身體
另外都會搵中醫流理好個 ...

您唸住跟住點做?會唔會去驗同睇專科?因第二次問了三個醫生都只係講唔好彩,唔需要驗住,所以我都唔知點好

大宅

回覆樓主

其實刮宮有冇後遺症

珍珠宮

回覆樓主

調養好個身體,休息一排再重新開始!加油!

複式洋房

duffybobo 發表於 17-8-10 19:38
您唸住跟住點做?會唔會去驗同睇專科?因第二次問了三個醫生都只係講唔好彩,唔需要驗住,所以我都唔知點 ...

西醫同中醫都話其實唔係我身體有咩事, 而係根本一開始for whatever reason, 係唔會發育到, 所以都唔需要太唔開心/擔心, 而其實身體每一次排Egg , 次次情況都唔同,所以個個月都係新開始!
不過,我可能會去check 係咪PCOS (因為一開頭睇婦科(西醫), 係想調經, 點知未調就發現有左)
不過尋日睇中醫, 佢就話, 其實唔理係咪PCOS, 都係當月經不調咁Treat, 唔會話有針對性既治療。

我本身最擔心係D egg 既質素, 咁可能問下醫生有咩supplement 食, 等D Egg 靚D
我見有D jm 就會chk 埋D chromosome test, 但係我見佢地都好唔好彩, 小產左幾次, 同埋好多都係玉到周數大D / 見到心跳先突然唔長。所以我諗唔使太擔心住. 如左做呢D test, 可能會去台灣做. 好伻好多

而家最緊要係清哂D野先! 你清成點呀? 我塞左第2次藥, 就應該出左黎, 而家清緊d 惡露 (中西醫一齊睇!)

複式洋房

回覆 RubyYu07 的帖子

努力中, 謝謝你呀!

複式洋房

rubyapple 發表於 17-8-10 22:26
其實刮宮有冇後遺症
所有手術都有風險,我估主要睇醫生手勢, 主要係最擔心刮得太深, 傷到子宮如果搵D 有經驗既醫生, 我相信風險都不大, 但係刮宮就make sure 可以清哂入面D野. 唔使拖住。
同埋好多人做過小術都成功生B

而塞藥,順利既, 排左出黎都會流1-2 weeks 惡露(醫生形容為長既period)
不過如果清唔哂, 可能都要做番手術清出黎

所以我估睇番周數, 醫生建議同personal preference la

伯爵府

Matosweetheart 發表於 17-8-7 12:33
上周三驗個b很1.9mm, 醫生已經話唔樂觀,今日再睇,很番0.7mm,個sac冇大過(around,6cm)
自從上周三,我地 ...

調理好身體,小天使很快就會到你身邊

複式洋房

回覆樓主:

現bb11週無心跳,有無私家醫生介紹做流產手術,因為想之後再生b,.怕政府做刮宮刮得深,想搵個好婦科醫生,求介紹

禁止訪問

複式洋房

babybabyforever 發表於 17-8-12 11:07
現bb11週無心跳,有無私家醫生介紹做流產手術,因為想之後再生b,.怕政府做刮宮刮得深,想搵個好婦科醫生, ...

sorry to hear that. 我只係random 跟個婦科醫生, 亦冇特別research, 所以唔清楚呀

希望你快啲處理好,調理番啦

複式洋房

vimalaw 發表於 17-8-12 11:26
我昨天9W4去產檢發現冇左心跳,bb細左一週得8 週幾。兩星期前仲有心跳,有生長,真係好突然........
昨天 ...

aiya...希望你快啲調理好身體,之後再順順利利

別墅

回覆樓主

希望樓主可以快啲調理好身體,收捨好心情,迎接小天使嘅來臨啦!

但係bb突然停止發育 / 停止心跳,會唔會有啲咩先兆架?因為我身體都唔係咁好,我都好怕bb痴唔實呀~

別墅

bingbala 發表於 17-8-12 20:09
希望樓主可以快啲調理好身體,收捨好心情,迎接小天使嘅來臨啦!

但係bb突然停止發育 / 停止心跳,會唔會 ...

可以係無任何先兆

別墅

bingbala 發表於 17-8-12 20:09

但係bb突然停止發育 / 停止心跳,會唔會 ...

可以係無任何先兆

大宅

babybabyforever 發表於 17-8-12 11:07
現bb11週無心跳,有無私家醫生介紹做流產手術,因為想之後再生b,.怕政府做刮宮刮得深,想搵個好婦科醫生, ...

去浸會醫院,住一晚,大概2萬出院

複式洋房

rubyapple 發表於 17-8-13 14:07
去浸會醫院,住一晚,大概2萬出院

想問下醫生會唔會開假紙比我休息?
我想做完手術休息下調理好身體。。

複式洋房

Hohoho0419 發表於 17-8-15 07:47
...

7月頭仁安吸宮,醫生開了兩星期假紙休息,不用住院,即日出院

大宅

Hohoho0419 發表於 17-8-15 07:47
...

開了一星期,醫生話一星期後覆診,有需要再開

大宅

aliceho04 發表於 17-8-15 08:24
7月頭仁安吸宮,醫生開了兩星期假紙休息,不用住院,即日出院

你果時手術後流了多少天血。
顏色是怎樣?

首頁

尾頁

跳至