網購天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章

想買床同櫃 有下面既問題想問大家

1)請問應該同賣家直接傾送來香港
定係搵只收重量計既集運公司送好?

2)我家係唐樓 要行樓梯 佢地一般會送上樓嗎?(可額外加錢)

3)舊傢私要另外搵人棄置嗎?

4)有冇好既淘寶店或集運介紹?

謝謝

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章

Push

公爵府

IHateSummer 發表於 17-8-7 12:57
想買床同櫃 有下面既問題想問大家

1)請問應該同賣家直接傾送來香港

1)你應該問賣家直送香港幾錢,送到集運倉幾錢,有d店就算送大陸集運倉都要運費架,再問件貨包裝後幾重,你上集運公司個網有寫每公斤幾錢,愈重每公斤愈平,自己格下價。

2)直送未必上樓,都係要問店主,我上次買果間加錢都唔上,我已經唔使行樓梯。集運加錢一定上,大概一百蚊一層。

3)你住果度有無清潔姨姨,可以問佢俾錢可唔可以幫你掉。或者集運都可以問下,我上次用果間加錢可以。

4)上次集運傢私用神州,我覺得唔好,差d俾佢玩c,而家用hotbuy,但不是集傢私,所以唔知好唔好,有jm推介金牌何生,佢有whatsapp,以下係佢俾我睇既資料,有最低消費,如果你唔夠100公斤就搵第二間啦。
(emoji)新界區-九龍區每kg4元港幣(最低消費100kg) 100x4=400港幣

港島區,東涌市最低消費250kg, 每kg4元港幣,250x4=1000港幣
( 另附加費80-120元 )

(emoji)每單貨品最小會以10kg計算

✳體積比重量大的貨品計算
(長cm)x(闊cm)x(高cm)/7000=( ) 重量。

西貢,八鄉,錦田,偏遠位置或鄉村(會有偏遠附加費, 詳述地址後報價 )

運費以港幣計算,送到貨車停車點,如送上樓需另費
( 不用轉平台及搬樓梯每100kg約100元港幣 )

(emoji)搬樓梯另報價,
(emoji)安裝請提供圖片報安裝費。

大宅

[email protected] 發表於 17-8-8 08:46
1)你應該問賣家直送香港幾錢,送到集運倉幾錢,有d店就算送大陸集運倉都要運費架,再問件貨包裝後幾重,你 ...

有無聯絡方法可以pm我?

大宅

回覆樓主

以前用過,但依加搵吾返電話 ,有無聯絡方法?

首頁

尾頁

跳至