親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

EggBB 發表於 17-8-13 15:34
回覆 終極熊貓 的帖子

嘩,終極熊貓,真的很多謝你,你幫我編排的行程,我們很喜歡,很滿意,一 ...

當然明白會有好多不明的,因為我都係好大概咁介紹下,始終打完咁多字又唔啱玩,咪浪費哂~

首先,路在口邊,記住~
第二,再有咩唔明,上網搵,睇遊記睇圖片,總不能靠哂一個三唔識七嘅網民,即係我
第三,善用google map

1。隨人流,望指示牌,金沙城嘅車係鮮黃色的,放心,好易搵,我唔詳述

2。在外,唔知邊度外,唔知幾多點,最好睇返酒店官網講有咩穿梭巴,去到幾點。
好彩你平日去,應該都唔算十分多人排。。。
如果你係講緊第二晚回酒店,我建議搭的士,唔好咁辛苦

3。永利纜車有兩個點
由街外去永利,免費,直接上車
由永利去街外,收費。
所以你睇返我打嘅,回程係建議你行去晚飯點

4。有關小朋友嘅play hse,sorry,我唔識,可能要靠其他網民或資料~

5。好近的。但由於文字描述有啲難度,同佢有次會就鐵路工程改度,我建議你去到問商場informatiom counter,佢應該會俾地圖你話邊個岀口岀,跟住跟人流就可以。

6。宵夜
金沙城呢。。。r,其實無咩宵夜好食
麥記囉~嗯。。。便利店都無
只得酒店西餅部,但又貴又過甜

如果去返新馬路一帶,日間,可以google下澳門懷舊電糕
夜晚,搵三元粥品地址,隔兩間店有少許舊式甜品,平靚正
或者銀河區,行去百老匯食街,中間有間甜品,不過不失
澳門甜品,可以試馬碲沙~

7。因為你未去過澳門,呢程建議你搭的士
餐廳名叫柏林頓班戟,google一下,食完,落左樓梯岀左馬路轉右,直行見人流轉左就岀得返議事庭前地

8。當功課俾你試下google and goole map~

enjoy
要啲餐廳名再問我~

子爵府

2018復活節勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

回覆 終極熊貓 的帖子

終極熊貓,真的十分感謝你,你的解釋、回覆、教導都十分清楚和詳細,我看完之後亦有如一份地圖在腦海裏,已不像初初剛買了套票後,感覺好像盲頭烏蠅,不知怎樣好,好像望天打掛,去到澳門才算,但個心就日日都諗住個行程怎樣好?又擔心唔識坐車,現在幸好多得有你的詳細指導,不嫌棄我麻煩問題多多,令到我對自己的行程有了個明確的概念,又知道怎樣搭車,真是放心許多了,真的謝謝你。

我見到你介紹個澳門call的士app,我想知如果我們第二晚玩得太夜,是不是也可以利用這個app找的士回酒店?我怕在街上難找的士。

另外請問你在那裡購買澳門上網電話咭?價錢多少?

請問怎樣由街外去永利坐纜車?在那裡?

珍珠宮

EggBB 發表於 17-8-13 18:41
回覆 終極熊貓 的帖子

終極熊貓,真的十分感謝你,你的解釋、回覆、教導都十分清楚和詳細,我看完之後亦有 ...

客氣了~

1。可以,你開左app會睇到附近有無車

2。你可以喺港澳碼頭買,問下報紙檑就可以
基本上,酒店,金光船,穿梭巴都有wifi

3。你喺酒店,往st regis方向,見lobby後落一層,岀路面,右轉直行,就係永利皇宮~

玩得開心啲
只係提議你買一樣手信,官也街晃記,肉切so,咸香的,我由細食到大
其餘例牌大牌子手信,金沙城已有,唔好喺街外搬返酒店咁豬仔,除非要求好新鮮~

金沙城冒險世界旁有間半精品半百貨,都可以去行下~

大宅

EggBB 發表於 17-8-12 15:36
回覆 終極熊貓 的帖子

Hello,終極熊貓,您好。

滑草場近場機果邊,都啱10歲小朋友玩。
大三巴附近有博物館,但記住星期一關門

大宅

回覆 終極熊貓 的帖子

終極熊貓,真的十分感謝你,你的解釋、回覆、教導都十分清楚和詳細,我看完之後亦有 ...

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=17221470

大宅

回覆 終極熊貓 的帖子

爬下文,你就有意外的收穫

子爵府

2018復活節勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

回覆 chun媽 的帖子

chun媽,謝謝你給的資料,真是收獲豐富。

我也想扒多些資料內容,但不知應輸入那些字眼,曾經嘗試找過,有些有用,有些不適用。

請問你有沒有試過在淘寶訂購入場券?是不是真的便宜和可信呢?

男爵府

回覆 vanchoibb 的帖子

你訂2晚喜來登金沙城幾錢?

子爵府

回覆 EggBB 的帖子

EggBB,金沙城沒有沙灘泳池的,銀河先有啊。

珍珠宮

jemswin1 發表於 17-8-14 14:04
回覆 EggBB 的帖子

EggBB,金沙城沒有沙灘泳池的,銀河先有啊。

金沙城嘅酒店分別係有泳池
係無人造沙灘,或綜合水上設施~

別墅

回覆樓主

終極熊貓,你好呀!我都有幾個問題想向你指教

12月因爲有親戚結婚(新蒲京酒店擺酒),所以我地會6大2小(其中1位大人坐輪椅<唔識行>,另外1個3歲,1個2歲小朋友)去澳門出席飲宴,順道會住一晚金沙城金域假日酒店(已Book),所以第一日到達酒店check-in休息一陣後會出發去飲(會call的士出入)

第2日想安排坐輪椅既家人去酒店附近參觀同食野,請問有冇邊到地方遊覽或餐廳可以介紹比我?因為要遷就交通,又要去d適合小朋友有得玩既地方

本身我都成7-8年冇去過澳門,加上要帶埋屋企人同小朋友,所以完全冇idea

有諗過帶晒所有人去睇水舞間,之後係附近食下野就搭船返香港,但又怕小朋友唔肯坐咁耐或對水舞間冇興趣

請多多指教及提點

珍珠宮

狐狸小姐 發表於 17-8-18 18:38
終極熊貓,你好呀!我都有幾個問題想向你指教

12月因爲有親戚結婚(新蒲京酒店擺酒),所以我地會6大2小(其 ...

我以上嘅提議都唔啱心水?~
因為已經係圍住金沙城,同都係商場內行程
或者再有無啲要求!?~

別墅

請問大家有冇試過好食ge葡國菜可以推介一下,thanks!!!

複式洋房

終極熊貓 發表於 17-8-11 10:11

如果金沙城果間,好似叫家常飯庄

你好panda,可否提供江南名廚位置?

首頁

尾頁

跳至