0-6個月

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

kakakalky 發表於 17-8-8 05:04
阿b就黎6個月 出世到宜家都係訓得比較少同訓得好差 咩方法都試過 按摩 放電都做齊 都係無好轉.....手抱/放 ...

自己一個訓?如果係自己訓會唔會冇安全感

大宅

RubyYu07 發表於 17-8-11 15:36
宜家比起一歲前,算好了。偶爾半夜會大喊一次,一個星期大概有一晚咁啦。
...

都好好多 好過一晚醒幾次

大宅

hamsterma 發表於 17-8-11 15:47
自己一個訓?如果係自己訓會唔會冇安全感

同床/自己訓都試過一段時間 都係一樣訓得唔好

男爵府

回覆樓主

有冇試過比啲玉佢帶下?我囡初初出世又係訓好少, 有人抱就好啲.. 唔中意自己訓床仔.. 夜晚2點會好似好驚咁喊.. 之後帶左玉之後就訓返好左~ 除非肚餓先會叫下喊下.. 而家大左日頭可以自己訓返床仔,.. 我囡而家先4個半月.. 晚晚都一齊訓佢又好啲~

大宅

阿韻BB 發表於 17-8-12 18:57
有冇試過比啲玉佢帶下?我囡初初出世又係訓好少, 有人抱就好啲.. 唔中意自己訓床仔.. 夜晚2點會好似好驚咁 ...

未聽人講戴左可以定驚之前都有諗住買比佢戴 不過又唔識買驚比人呃 但宜家佢都差唔多6個月 仲有冇用呢? 我諗佢已經習慣左咁訓:( 好難改變到

別墅

阿b就黎6個月 出世到宜家都係訓得比較少同訓得好差 咩方法都試過 按摩 放電都做齊 都係無好轉.....手抱/放 ...

你bb一日訓幾多個鐘呀?

珍珠宮

kakakalky 發表於 17-8-12 18:00
都好好多 好過一晚醒幾次

放心,大大下就唔會咁扭計了。

珍珠宮

回覆樓主

真係訓得比較少,可能一開始冇乜安全感,試下同妳訓

大宅

回覆樓主:

有冇試下用奶咀。 我b 一開始又係好唔安定。 用左奶咀好好多

大宅

Lecoq2017 發表於 17-8-13 15:32
你bb一日訓幾多個鐘呀?

夜晚大約10~11點開始訓 到第朝既10點左右先肯真正開眼醒 但佢呢11~12個鐘入面係個零鐘就醒一次..有時氹得返 有時就喊到要抱為止 有時抱住都繼續喊 中午加埋就訓最多3個鐘(分兩次)

別墅

kakakalky 發表於 17-8-14 12:56
夜晚大約10~11點開始訓 到第朝既10點左右先肯真正開眼醒 但佢呢11~12個鐘入面係個零鐘就醒一次..有時氹得 ...

差不多啦; 幾好呀;
嘗試多d安撫佢,即係佢一扭,就即刻去氹,唔好等佢喊好耐先去,甘你先得到佢信任,慢慢黎啦,辛苦的時間總會過去

大宅

RubyYu07 發表於 17-8-13 17:40
放心,大大下就唔會咁扭計了。

希望係啦 想佢訓得好就得

大宅

GCHK 發表於 17-8-13 22:36
真係訓得比較少,可能一開始冇乜安全感,試下同妳訓

出左院之後我就冇包實佢 99話唔洗 我又唔知原來包實既用意係令佢有安全感 所以就冇包:(

大宅

gtg435i 發表於 17-8-13 22:38
有冇試下用奶咀。 我b 一開始又係好唔安定。 用左奶咀好好多

試過比奶咀 跌左就喊 跌左又喊 最後食都唔食

大宅

Lecoq2017 發表於 17-8-14 13:20
差不多啦; 幾好呀;
嘗試多d安撫佢,即係佢一扭,就即刻去氹,唔好等佢喊好耐先去,甘你先得到佢信任,慢 ...

之前就係喊就抱 因為同6299住 喊就會嘈醒晒 c6又成日返早 訓得差 應該係抱慣左 雖然宜家有時都可以擺得低 但同抱住訓既質素都係差唔多 又試過由佢喊 喊到咁上下先氹 打側拍佢兩下就訓左 不過好左兩晚又打回原型

複式洋房

回覆樓主

日頭多啲擺係床同佢玩,等佢同張床fd啲
(我仔之前都要手抱一落床就醒,開頭喊到七彩,不斷由佢訓床然後比奶咀同佢玩,自從同張床fd左之後就無問題,要話比佢知訓教要係床訓,通常見佢想訓就擺落床)
日頭訓少啲,夜晚訓前掃下眉心位好快訓著又好訓

大宅

用包被包完再用肚圍痴實佢,我女都係咁先有安全感先可以訓到教,再唔係就加埋奶咀

大宅

kakakalky 發表於 17-8-14 13:59
試過比奶咀 跌左就喊 跌左又喊 最後食都唔食

有個唔好既方法,聽朋友講可以用膠布輕輕痴住佢,唔跌佢就好好訓,如果佢繼續咁落去、你冇得休息

大宅

plymami 發表於 17-8-14 14:44
日頭多啲擺係床同佢玩,等佢同張床fd啲
(我仔之前都要手抱一落床就醒,開頭喊到七彩,不斷由佢訓床 ...

好可能佢真係同張床唔frd 因為佢太痴人喇 見少眼都開始叫 頭2~3個月都係冇安全感既bb 但估唔到宜家再大少少都係差唔多~~ 實在太攰喇 同床訓都訓得差
夜晚我多數試過擺係床仔先既 唱歌唱到佢合埋眼 都有摸下眉心 定左之後我就行開 最多自己訓兩個鐘 但好多時中間都會醒1~2次

大宅

Idealau 發表於 17-8-14 17:16
有個唔好既方法,聽朋友講可以用膠布輕輕痴住佢,唔跌佢就好好訓,如果佢繼續咁落去、你冇得休息
...

嗰陣2~3個月已經唔比包 因為有嚴重濕疹 我包實佢唔准R 但就喊到拆天咁 不停扭動個身 宜家可能要包都唔得喇 但都可以試下既 我有買halo睡袋

訓唔到真係好辛苦 仲要餵人奶 全埋身都覺得唔夠奶佢食.....

首頁

尾頁

跳至