自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主

同情你
你下次要定期back up啦
會安心好多
始終有錢都買唔返

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

珍珠宮

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

珍珠宮

shirleyj 發表於 17-8-8 21:06
唉,無曬心機,電話唔值錢,但入面好多電話號碼,珍貴的家庭相,小朋友成長相,好心痛。已經去警署備案,電 ...

android phone 定 iphone
試 find my phone 啦。android . Iphone 都有呢個 function

禁止訪問

禁止訪問

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主

已關機嘅話,即係執倒嗰個人無諗住物歸原主
否則唔會即關機

珍珠宮

shirleyj 發表於 17-8-8 21:30
回覆 sasa@uk 的帖子

系HUA WEI 機

有無gmail account ?
你 google ' find my phone' 跟指示做,佢熄左機都可以令佢嚮

同埋 有指示教你 log 左佢個screen 叫執到的人打比你或交比警察

不過如果執到的人將部機reset 左就無得救了

子爵府

畀面勳章

凍過水

珍珠宮

shirleyj 發表於 17-8-8 21:30
回覆 sasa@uk 的帖子

系HUA WEI 機

華為本身有華為 back up, gmail 又有 contact back up,你一樣都無啟動過?

男爵府

回覆樓主:

同事試過,留言如拾獲者1000重酬,得咗,因resale出去都無呢个數

水晶宮

回覆樓主

Back up真係好important

其實可以set 每晚屋企有wifi 先backup

相同contact

大宅

回覆樓主:

老公試過的士留左電話,我老公又關閉左fimd my phone 功能,之後打返去已熄機。我同他打的士台報失,順便報警
幾個月後警局打黎俾老公,話執到他部機
其實我懷疑根本而家偷機再轉售可能好易俾警察捉

男爵府

牛年勳章

回覆樓主

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

係無希望,我都試過

子爵府

認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 BK Milk勳章

MRS.KAREN 發表於 17-8-8 23:48
係無希望,我都試過

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

樓主有無backup d野?

大宅

我試過漏咗喺餐廳⋯用find my iPhone 見到location喺餐廳⋯打返去兩次之後⋯俾人關機fund my iphone都變離缐⋯我即刻打去餐廳電話⋯個經理仲話冇執到⋯要我同佢講我check到location喺你度如果搵唔到只能報警⋯佢先話幫手搵⋯五分鐘後打返黎話搵到⋯拎返部機係開到機仲有6x%電

首頁

尾頁

跳至