跳至

首頁

尾頁

大宅

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20170808/mobile/bkn-20170808165532138-0808_00822_001.html?eventPath=[object%20Object]&eventID=4028828d5da61174015dc02ae6a930e8

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

想當年同朋友仔一齊抽中,好彩大家都走到,仲好記得當時去校務處拎番張註冊証,D員工已經好串話你諗清楚,若然退左想再番黎讀,我哋一定唔會收,我而家都仲識人讀緊走唔到

大宅

chilongma 發表於 17-8-9 23:28
想當年同朋友仔一齊抽中,好彩大家都走到,仲好記得當時去校務處拎番張註冊証,D員工已經好串話你諗清楚, ...

我個仔今年有個同學都入左,後來好彩叩到何式南,拎註冊證時又係俾人留難,真係入到既,我諗用盡方法都要叩走囉

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

其實佢校舍同配套唔錯,真係比個校長累死

複式洋房

回覆樓主

估唔到個校長在2009-2010年任圓玄的校長!若果她仍舊在圓玄,圓玄一定無今日辦得咁出色!

大宅

tcm1018 發表於 17-8-9 23:42
我個仔今年有個同學都入左,後來好彩叩到何式南,拎註冊證時又係俾人留難,真係入到既,我諗用盡方法都要 ...
佢有咩資格去留難人, 取得走註冊証 = 有比它更好既學校收啦.

慌唔係, 怕多學生叩走佢開唔倒咁多班, 做唔倒影子學生, 呃唔到津貼咩!!!!

大宅

bobdylan 發表於 17-8-10 10:50
估唔到個校長在2009-2010年任圓玄的校長!若果她仍舊在圓玄,圓玄一定無今日辦得咁出色!
...
如果她做得好,就唔會做得1年啦!

洋房

真係好得人驚......

大宅

bobdylan 發表於 17-8-10 10:50
...

當年圓玄校長就係唔掂,先換左張校長
所以校長真係好重要

大宅

chilongma 發表於 17-8-10 08:17
其實佢校舍同配套唔錯,真係比個校長累死

何止校長唔掂,校董都唔掂,報紙話有2/3校董係原居民,佢地用晒d土方法管理學校
個校長咁差都有2個校董支持,咁難怪教署話佢地唔積極回應問題啦,佢地根本唔覺自己有問題

侯爵府

bobo_2014 發表於 17-8-10 14:55
何止校長唔掂,校董都唔掂,報紙話有2/3校董係原居民,佢地用晒d土方法管理學校
個校長咁差都有2個校董支 ...

呢d校長都有人支持,真係蛇鼠一窩,都係貪利益,不如政府收返個辦學權,留返俾有心搞教育嘅機構啦
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

大宅

lovececing 發表於 17-8-10 18:46
呢d校長都有人支持,真係蛇鼠一窩,都係貪利益,不如政府收返個辦學權,留返俾有心搞教育嘅機構啦
...

今日報紙有話佢係之前間學校做個時已備受爭議,佢呃唔到保良局做左一年就走,然後揾到呢班乜都唔識嘅鄉親校董,一做就六年, 所以選學校係咩辦學團體真係好重要

男爵府

tcm1018 發表於 17-8-9 01:34
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20170808/mobile/bkn-20170808165532138-0808_00822_001.html?eventPath= ...

唉,我樓上個小朋友就準備做9月小一生,佢睇完都不停搵學校,我都希望佢搵到

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主

有街坊小朋友升小三,搏命去考插班,終於去咗元朗

男爵府

熱血勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

用做生意的角度來看,呢個校長好本事,揾到好多雙非學生,之後攞勁多津貼。教學質素就另一回事,唔理教得好唔好,人工照逗。

侯爵府

回覆樓主

而家擺明有人想保住呢個校長

民房

真正影子學校

首頁

尾頁

跳至