想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

轉左新工後第一個project 就係搞公司旅行,但地點係大阪,我備孕中唔想去,但又怕老細唔鐘意,因為個活動係我搞但自己又唔去!但我怕有幅射真係唔想去!想請問呢度有無備孕中既jm去日本?

大宅

拉多個同事一齊搞⋯plan好行程book好曬餐廳俾晒information個同事知道⋯到時話醫生出唔到健康證明上唔到機咯

男爵府

回覆樓主

哇你份工咁好既

侯爵府

我會照去喇, 其實你睇過D 報導其實香港福射仲高過日本

我妹果時大住肚都照去日本, 仲要2 胎都係, 唔見有咩問題

男爵府

回覆樓主:

我都啱啱去完大阪,仲一心想made in Japan...點知失敗

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

唔關事,去啦

大宅

freshrose 發表於 17-8-9 13:11
我會照去喇, 其實你睇過D 報導其實香港福射仲高過日本

我妹果時大住肚都照去日本, 仲要2 胎都係, 唔見有咩 ...

上一胎2個月果時去左東京,但之後結構有問題留唔住,做晒所有野都check 唔到咩事,所以依家有啲擔心

大宅

Yup88 發表於 17-8-9 11:19
轉左新工後第一個project 就係搞公司旅行,但地點係大阪,我備孕中唔想去,但又怕老細唔鐘意,因為個活動係 ...
其實如果您心型住型住, 建議如情況許可唔去好啲. 撇除幅射, 心理質素都對備孕有影響. 況且您係主辦者, 去到當地好多嘢要靠您打點, 成班人指意晒您, 都幾頻撲架. 總之, 一切小心啲啦.

首頁

尾頁

跳至