自由講場

跳至

首頁
34567...21

尾頁

別墅

areyouangry 發表於 17-8-9 23:15
我都係煲劇王,不過多數煲英美劇。你個list咁長我都只睇過3部,陸劇我覺得最好睇係2010年果套《三國》,真 ...

你鍾意三國, 康熙帝國應該都會啱你睇, 不過要陳道明演嗰套先好睇, 拍得好認真

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

winkychan111 發表於 17-8-9 12:30
微微一笑很傾城都勁好睇,同何以笙簫默, 杉杉來了 係同一個小說作者: ...

近年時裝最鐘意呢三套劇,前期最鐘意最美的時光

別墅

cathy-tse 發表於 17-8-10 00:33
何以笙簫默
無心法師邊齣好睇啲

緊係無心好睇, 睇左幾次, 不過有D恐怖, 唔知你驚唔驚
何都唔記得講乜, 睇完都冇哂印象

水晶宮

Helllokitty 發表於 17-8-10 00:14
步步驚心前段好笑,後段睇到喊,好傷感。
三生三世又係睇到喊。
詩詩同楊冪令我對她們改觀

古裝劇最鐘意步步,三生三世,瑯琊榜

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

禁止訪問

水晶宮

cathy-tse 發表於 17-8-10 00:41
你有我一半咁好嘅眼光我同你都係鍾意睇三新三世同埋步步驚心俾 ...

識貨之人

別墅

cathy-tse 發表於 17-8-10 00:40
好!依家即刻睇無心俾啲掌聲

爽快

別墅

cathy-tse 發表於 17-8-10 00:46
快啲同我confirm係咪呢一套我好緊張我依家即刻睇

正確

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

snkkpy 發表於 17-8-10 00:36
你鍾意三國, 康熙帝國應該都會啱你睇, 不過要陳道明演嗰套先好睇, 拍得好認真
...

好,等我有時間搵嚟睇,多謝推薦

子爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

snkkpy 發表於 17-8-9 21:03
你唔鍾意睇女人戲,有冇睇新三國、康熙等,會啱你。
另,大染坊、懸崖、神醫喜來樂,呢D都好好睇
...

剛剛睇完軍師聯盟我覺得有啲悶,無瑯琊咁好睇
你介紹呢幾套有無邊套你覺得最好睇嫁?最好純男人戲,啦

子爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

candace 發表於 17-8-9 23:05
瑯玡榜超級好看,喜歡看鬥智鬥力的劇情,主角配角也很出色!

步步驚心都有睇,不過唔及梅長蘇咁吸引

別墅

gigi19810326 發表於 17-8-10 01:02
你介紹呢幾套有無邊套你覺得最好睇嫁?最好純男人戲 ...

軍師聯盟太多對白, 所以悶D。
如果你唔怕長, 我介紹你睇新三國(2010年版本,唔好揀錯), 比軍師好睇好多, 雖然95集, 但冇乜悶場

珍珠宮

回覆樓主

成張list我只睇過無心法師、瑯玡榜同美人心計咋,前兩部都95分以上,後嗰部雖然都覺得幾好睇但只睇左少少,所以吾評論

別墅

gigi19810326 發表於 17-8-10 01:02
你介紹呢幾套有無邊套你覺得最好睇嫁?最好純男人戲 ...

如果覺得新三國95集太長, 可以睇康帝國(陳道明主演), 不過你睇三國包你唔會後悔。
大染坊、縣崖呢2套都係好男人的戲, 至於神医喜來樂少量情愛戲, 直得睇的, 睇一兩集就自然會想追落去

伯爵府

snkkpy 發表於 17-8-9 12:26
古裝:
三生三世90分(前段好悶, 27集才開始好睇)
楚喬傳90分(部分劇情好精彩, 但悶場勁多)

坦白講,我全部未睇過

首頁
34567...21

尾頁

跳至