自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆樓主:

我發現康怡Aeon原來有白蘭花香薰油買,$70細細枝,我自己屋企太多香薰,所以忍手唔買,有興趣嘅jm可以去look look

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

超級特務 發表於 17-8-9 14:57
細個成隻馬騮通山跑, 試過跌斷手骨
摘油甘子, 楊桃, 苦毛桃, 山稔, 幾快活逍遙

瘋狂歲月

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Janicefin 發表於 17-8-9 15:07
我都好鐘意,但好少地方有得賣。

試過搭的士個司機放白蘭花响出風口,真係好正,成程車真係好舒服, ...

司機叔叔咁good taste

珍珠宮

esmehouse 發表於 17-8-9 15:17
How much 中環買 $10 三包,但每包只得 3 朵

我喺鯉魚門廣場個街市買,$5/包
咁差唔多價錢喎

esmehouse    發表於 17-8-9 15:25

珍珠宮

maisy-lee 發表於 17-8-9 15:19
我發現康怡Aeon原來有白蘭花香薰油買,$70細細枝,我自己屋企太多香薰,所以忍手唔買,有興趣嘅jm可以去loo ...

呢個我有用緊呀,都似似地既
但一定比唔上真正白蘭花

男爵府

回覆樓主:

想問如果屋企放白蘭花,會吾會惹昆蟲 ?

伯爵府

回覆樓主

咁銅鑼灣婆婆算抵喎,5蚊包或10蚊3包,有好似成5支架每包

大宅

我男朋友好鐘意用白蘭花味沖涼液,佢話隻味好舒服

大宅

屋企附近有條小路,有幾棵白蘭花樹,有風吹過好清香

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

瑤瑤~ 發表於 17-8-9 13:24
好耐無買過啦,屋企附近無白蘭花婆婆
岩岩竟然喺街市花檔見到有,即刻買返2包先,久違了的香味真係好醒神:i ...

我都鍾意白蘭花味,好清雅高貴。另外,薑花味我都好鍾意,夏天開冷氣成屋薑花味好正!

伯爵府

回覆樓主

灣仔$10 3包,見到一定買

公爵府

回覆樓主:

藍田麗港城出口 ,成日都見到 ,應該係兩個屋企人,一個係藍田 ,一個係觀塘賣

瑤瑤~    發表於 17-8-9 22:27

公爵府

回覆樓主:

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

男爵府

開心吸收勳章

瑤瑤~ 發表於 17-8-9 13:24
好耐無買過啦,屋企附近無白蘭花婆婆
岩岩竟然喺街市花檔見到有,即刻買返2包先,久違了的香味真係好醒神:i ...

屋苑附近有一棵白蘭花樹,好香好香

男爵府

回覆樓主:

大埔墟火車站隧道都有個婆婆賣白蘭花,不過唔係成日都見到佢

大宅

瑤瑤~ 發表於 17-8-9 14:39
係喎,而家都唔知d婆婆邊度擺檔,係咪退晒休

九龍城太子道福佬村道交界有間恒生,每朝9-11點都見有個婆婆賣下花/菜,有時有白蘭花賣

珍珠宮

waiiwaii0611 發表於 17-8-9 16:11
想問如果屋企放白蘭花,會吾會惹昆蟲 ?
暫時都無

珍珠宮

Ytfc 發表於 17-8-9 16:22
咁銅鑼灣婆婆算抵喎,5蚊包或10蚊3包,有好似成5支架每包
買3包好抵喎

珍珠宮

lovelyoctevia 發表於 17-8-9 16:55
我男朋友好鐘意用白蘭花味沖涼液,佢話隻味好舒服
請問邊隻牌子?
我見到超市有梨奧美白蘭花沖涼液, 唔知好唔好用

首頁

尾頁

跳至