親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

別墅

回覆樓主:

行程ok, 每日一两個景點,可以輕鬆d。
不過, 一d熱門的旅遊區都沒有安排去, 例如 iflyer, Gardens by the bay, orchid road, 魚尾師 等等。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

4點幾到新加坡,duck tour完再night safari? 咪好趕?night safari唔係有飛就入到場,要排架。我上次拎7:xx飛,唔知訂遲左(無留意車程咁耐),結果排到9:xx飛至入到場,玩玩下望下鐘11:45,嚇到我飛起幾驚無車搭

禁止訪問

禁止訪問

大宅

回覆樓主

第一日,落機入市區都黃昏了,不如軽鬆d行下魚尾獅附近,影下相,之後去食晚餐!

尾日才去牛車水,烏節路行下買手信!

大宅

回覆樓主

第三和第六日,景點都在聖陶沙,你會不會考慮住島內,省交通時間

大宅

回覆樓主

如果你考慮去legoland,盡量避免星期五、六、日或者當地的假期,因為過關會好塞車及多人

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

devilray666 發表於 17-8-9 22:05
我初步 plan 左7日星馬行程,住牛車水,會唔會太多時間剩?請各位去過星馬嘅 jm 比啲意見

第1日,4 ...

小朋友幾大? 坐完飛機, 之後坐duck tour 會趕, 仲要去埋 safari 會好攰.

會唔會第3日聖淘沙安排一連3日咁去? 可以住聖淘沙入面d 酒店.

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

回覆樓主

禁止訪問

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

devilray666 發表於 17-8-10 21:20
已book 酒店,下次一定要book 聖淘沙住一、兩晚。第一日真係有啲趕,所以我都係唔去兩個景點,謝謝你:kiss ...

第1日,4點機到新加坡,夜間動物園 (係咪只可以搭的士去?)
第2日,科學館 (MRT 綠線 jurong east) + 唐人街牛車水 (MRT 紫線 Chinatown)
第3日,聖淘沙水族館 + 水上樂園 + Luge
第4日,Legoland
第5日,Legoland + garden by the bay (MRT 紅線 marina bay)
第6日,環球影城 + art science museum (MRT 藍線 bayfront)
第7日,duck tour (MRT 藍黃線 promenade) + 魚尾獅 (MRT 紅綠線 raffles place),4點機返香港

book 晒巿區酒店都好, 可以睇天氣改行程.

新plan ok 呀. 不過第7 日要唔知夠唔夠時間, 你12點幾開始要回程.

我地3個小朋友, 4-8歲, 玩下午開始響環球影城玩就夠, 下晝至去唔駛排咁耐隊.

我地4點機到, 之後去
gardens by the bay 睇night show.

別墅

回覆樓主:

USS 全日都係咁多人, 宜一早進場玩,暑期旺季, 冇咩時間小d人。 玩夠幾時走都得。

Gardens by the bay 最好預半日時間, 有2個場館, 晚上燈光show 值得一看。

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至