自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問你地有冇試過博客來買書, 上星期日網上付款, 跟手入信用卡号,仲有銀行既一次性密碼, 之後就彈返出購物車畫面, 我以為買唔到, 跟住又check email,又睇賬戶入邊既交易記錄, 全部咩都冇, 隔幾個鐘又㩒多一次俾錢,情況一樣彈番出去購物車, 跟手覺得真係好奇怪就打電話去信用卡中心, 佢話我book左2次數, 我網上聯絡客服又冇覆我。
請問有冇人試過買書, 程序係咪一樣架, 等左差唔多一星期都無影無蹤, 訂單又睇唔到,又冇出貨,可以點呀?
我怕連買3次一樣。。。

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主

呢間嘢網上系統同CS 都不知所謂

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

云云 發表於 17-8-11 01:35
請問你地有冇試過博客來買書, 上星期日網上付款, 跟手入信用卡号,仲有銀行既一次性密碼, 之後就彈返出 ...

公爵府

畀面勳章

云云 發表於 17-8-11 01:35
請問你地有冇試過博客來買書, 上星期日網上付款, 跟手入信用卡号,仲有銀行既一次性密碼, 之後就彈返出 ...

我就係last minutes買,中銀卡send哂信息話剛剛叩左錢,但又係博客來個A/C d書仲係購物車,冇購買記錄,send email又回返怪獸字亂哂碼,再覆佢睇唔到個email,依家未有回覆,日日check住e banking, 睇下信用卡有冇扣錢,有就即cap圖追瘦佢。

大宅

kirstyau 發表於 17-8-11 02:29
我就係last minutes買,中銀卡send哂信息話剛剛叩左錢,但又係博客來個A/C d書仲係購物車,冇購買記錄,se ...

原來咁先正常, 我都係第1次網購到咁既情況。我等下先

男爵府

回覆樓主

你是指星期一零晨嗎?我買的時候都有問題,後來問CS話當時系統出現問題。所以我最後cancel左order再落,前天已到7-11取書了。

大宅

sinpop 發表於 17-8-11 08:58
你是指星期一零晨嗎?我買的時候都有問題,後來問CS話當時系統出現問題。所以我最後cancel左order再落,前 ...

我星期日零晨, 星期一中午再㩒, 等到琴晚再check埋垃圾郵件都冇影

公爵府

畀面勳章

云云 發表於 17-8-11 07:57
原來咁先正常, 我都係第1次網購到咁既情況。我等下先

唔係正常呀!今次係有問題,到依家都未知有冇落到order同叩我錢

大宅

kirstyau 發表於 17-8-11 10:51
唔係正常呀!今次係有問題,到依家都未知有冇落到order同叩我錢

今日再㩒,俾完錢見到有訂單号碼,可能之前真係系統有問題掛,唯有到時留意下月結單啦

珍珠宮

畀面勳章

云云 發表於 17-8-11 20:01
今日再㩒,俾完錢見到有訂單号碼,可能之前真係系統有問題掛,唯有到時留意下月結單啦
...

不嬲如果有貨到付款揀我都會揀"貨到付款", 萬一佢冇寄嚟/寄失都冇損失!

公爵府

回覆樓主:

我買過7、8次, 都未遇過有咁嘅情形……

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我岩岩8號買左書同D飾物..今日已經收到..

我係博客買左10幾年書...都未試過有問題...

公爵府

回覆樓主:

幾時再有免運費呢?今年唔覺嘅

大宅

回覆樓主

星期一買時又係有類似情況,之前買過幾次都無問題的,所以都唔敢再買多次,唔想重覆order

大宅

回覆樓主

下次試下用金石堂
我兩間都用過
但通常用金石堂,都無咩問題,發貨都快

公爵府

回覆樓主:

金石堂都ok呀, 我通常買書, 會去博客來同金石堂,掉曬啲書去購物籃,然後撳加連運費,邊個平啲就喺邊間買。

珍珠宮

畀面勳章

上兩星期訂過, 冇問題。
3日取書

首頁

尾頁

跳至