時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主

開記招緊要過報警捉人,司馬昭之心,叫香港市民點信你,

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

回覆樓主

林生話唔係佢一個人的事,而是對全港市民的恐嚇,粒釘係警告全港市民喎!

又全港市民!

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

yukiszucs 發表於 17-8-11 21:40
我覺得係記招前先釘囉,又唔紅又唔腫,正常隔咁耐又郁又沖涼已經發炎啦
...

太早釘應該會甩架喎!

ning..    發表於 17-8-11 23:34

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

calvin1230hk 發表於 17-8-11 13:16
唔想你接獨劉霞,唔比你入境已經得啦,洗咩做咁大場馬騮戲丫!

咪係,你咁易接觸到?你乜水呀?

珍珠宮

回覆樓主

唔通今天青山走犯?

男爵府

咁攪笑嘅事, 居然有人信,
唔怪得啲電話騙案重有得做,
講普通話就以為係公安

班民煮黨咁無用, 係香港俾人捉都唔識反抗, 求期搵個講普通話就怕成咁,
講智慧講能力, 有乜資格出嚟話要平反64, 要打倒共產黨,
同隻淨係識隔住度閘吠, 放你出嚟就腳震嘅狗有乜分別

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

Protea 發表於 17-8-11 23:17
林生話唔係佢一個人的事,而是對全港市民的恐嚇,粒釘係警告全港市民喎!

又全港市民!

妖,佢自己白癡好啦,咪拖埋香港人落水影 衰 哂

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

牛子 發表於 17-8-11 23:06
強力部門有光學迷彩,有乜咁出奇?
出動光學迷彩捉佢 ,然後用 文具 襲擊佢~
唔止奇仲好趣喎!

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

winifredwin 發表於 17-8-11 16:28
又會唔會係叫完雞無錢俾所以被打,跟住老作個故事出黎搏同情呀

呢個反而合理啲

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Protea 發表於 17-8-11 23:17

又全港市民!
又被代表了,慘

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Protea 發表於 17-8-11 23:20
太早釘應該會甩架喎!
話時話,佢咁乖乖比人釘? D釘咁齊整嘅?

男爵府

據林子健在今晨記者會透露,他昨午在油麻地球衣店買衫後,被懷疑國內人員擄上一輛客貨車,遭蒙眼及帶至一處有蟬叫、疑似鄉郊地方禁錮,遭人質問、教訓、毆打腹部、以釘書機在大腿上釘上十字架。他曾兩度吸入不知名氣體後暈倒,包括被擄上車後,以及被虐打盤問後。至今凌晨,林在一石灘醒來,僅餘他自己一人,遂沿小路離開,10餘分鐘後走至公路,成功截的士回家,並發現一個寫有西貢的路牌。
消息指,林回家後,因曾躺臥在石灘上,衣服上沾滿泥沙,立即清洗衣服,並以水浸泡一晚。由於林曾被人用不知名氣體迷暈,可能有化學物殘留在衣服上,一旦衣服被清洗後,證據或被破壞。案件現由西九龍總區重案組第三隊接手,探員由下午3時許開始在球衣店調查,另一批探員則到醫院跟他錄取初步口供。

清水灣返馬鞍山上 數次機會看到西貢路牌
香港01記者根據記者會上的資料,前往西貢追查林子健可能被禁錮及獲釋的地方。其中,清水灣被密林包圍,與林子健馬鞍山寓所距離約25公里。記者嘗試駕車往來,單程需時約40分鐘。而由清水灣返回馬鞍山的路上,有數次機會看到西貢路牌。

清水灣二灘上有一間上鎖石屋,屋內無人,沿沙灘樓梯小路走至停車場約需3分鐘,停車場設有的士站,有市區的士等客,要截的士的難度不大。

附近的清水灣一灘設有冬泳團康樂中心,亦有樓梯小路連接馬路,約需要步行5分鐘。在馬路上亦可以截乘的士。

記者其後到附近其他小石灘查看,其中小棕林及相思灣附近有不少村屋及豪宅,不似荒廢空屋,料有人居住。記者由小棕林或相思灣石灘起步,皆需要走一大段斜路後才會見到馬路。若以林子健負傷而行的速度,約 10分鐘
https://www.hk01.com/article/111484
自己身上d釘書釘未除反而擔心衣物污糟要即時清洗,

子爵府

回覆樓主:

香討d留言好好笑,我信香討多d。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

翡翠宮

benben886 發表於 17-8-12 00:09
據林子健在今晨記者會透露,他昨午在油麻地球衣店買衫後,被懷疑國內人員擄上一輛客貨車,遭蒙眼及帶至一處 ...
乜證據都無晒白痴先會咁做

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

2521 發表於 17-8-12 00:11
香討d留言好好笑,我信香討多d。
咁要快啲搞遊行 籌旗 啦!

珍珠宮

居然第一時間洗衫, 但唔報警唔去醫院療傷

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

MsBusy 發表於 17-8-11 23:45
話時話,佢咁乖乖比人釘? D釘咁齊整嘅?

成件事充滿問號, 要列出黎都有排寫!

翡翠宮

RelaxHippo 發表於 17-8-12 00:30
居然第一時間洗衫, 但唔報警唔去醫院療傷
手上無綑綁痕,睇佢答,笑死我自然反應都無,夠冷靜,唔做特務浪費左
[size=26.402px]「因為我都肉隨砧板上,我掙咩扎啫?」故手上沒有被反綁者常見的傷痕

林子健在訪問稱,擄走他的人要求他,不要將巴塞隆拿球星美斯贈予劉曉波的簽名交給劉妻劉霞,他指自己不知道原因,但猜想是因為美斯為國際級球星,事件涉及國際關係,令擄走他的人覺得「好敏感」。

《左右大局》主持謝志峰指出,有人質疑林子健稱自己雙手被反綁,手上卻沒有明顯傷痕,林解釋是因為他沒有被「好大力」綁住,且他沒有掙扎,「因為我都肉隨砧板上,我掙咩扎啫?」故手上沒有被反綁者常見的傷痕。

謝志峰又問林子健,為何獲釋後事隔大半日後仍未拔走大腿上的釘,反而先召開記者會,「究竟係咪正常嘅行為?」林則指這是與民主黨前主席何俊仁及創黨主席李柱銘商量後的決定,要召開記者會、讓記者看見後才處理。謝追問其意思是否要讓傷勢「有證有據,公諸於世」,林隨即稱是。

林子健在瑪麗醫院矯形及創傷外科留醫,今(11日)晚10時許被送入手術室接受手術。被問及感受時,他只表示:「累啦,其他都OK,我淨係想件事快啲完。」

另外,警方繼今日下午到林子健所指的球衣店一帶搜證後,在晚上約10時38分,曾到西貢沙下一帶的沙灘調查及翻查垃圾桶,並查問附近居民,到晚上約11時15分離開,前後合共約40分鐘。

首頁

尾頁

跳至