懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

大B半歳未夠有左細B 由未接受到到滿心期待
一路好地地 到前日照結構發現尾龍骨尾有野突出
尋日再搵另一個醫生照都幾肯定脊柱裂 最壞係脊柱神經痴住其他組織 出世後要做分離手術 但好大風險傷到神經缐會影響下肢活動 什至大小便失禁終生插尿喉揹屎袋
當場喺診所喊出來 點解咁罕見都會中 係咪自己做錯咩 我還未來得及同細B講我愛你 個心好痛 望住咩都唔知嘅大B強顏歡笑心更是酸
而家等睇QE母胎 可能照MRl睇情況有幾嚴重 再24週前做決定 但呢個決定好痛苦 見到照結構時佢已經成形有手有腳 各方面正常 樣都睇到 而家都仲係我肚裏面郁來郁去 我點捨得 點忍心親手殺死佢 但另一方面生佢出嚟好似一場賭博 可能累咗佢一世
而且咁大周數引產 我諗對我身心都會好大傷害
我真係決擇唔到 但已經時間無多⋯我好辛苦

大宅

回覆樓主:

唔識答你 但祝福你和你家人 仲有小b

大宅

wingwingin 發表於 17-8-12 12:03
唔識答你 但祝福你和你家人 仲有小b

Thx

別墅

回覆樓主

祝福樓主,明天會更好!

侯爵府

回覆樓主:

呢個問題我相信無人可以答你。祝福你同小B

複式洋房

回覆樓主

祝福你,加油!

珍珠宮

回覆樓主

唔知講咩好,大家都係母親,聽到個心好痛,祝福。

大宅

回覆樓主:

我照顧緊一個特別需要嘅bb , 我得一個小朋友 ,照顧時都好忙好辛苦 。
bb結構有問題 , 出世後一定會係nicu住一段時間 , 果種壓力 , 痛心 , 勞累 等等 , 係好難承受 。再加上你家中仲有一個幼兒要照顧 , 我怕你會百上加斤 。
好好考慮清楚 , 才決定下一步

大宅

多謝各位支持 唯有等埋照MRl 不過個心都打定輸數

大宅

回覆樓主

呢d情況都唔係諗話佢出世要照顧佢辛苦,係怕第時你照顧唔到佢時,佢點算
聽到都心酸,支持你既決定

複式洋房

回覆樓主

祝福您!

別墅

回覆樓主:

真係百感交雜..
明白真係好想係醫生照錯左..
無論你決定如何都真心祝福你可以撐住

別墅

回覆樓主

祝福你,加油

大宅

多謝大家祝福 暫時心情未能平復 一想起就心如刀割 眼淚不自覺地流下
希望有一天時間可沖淡一切

大宅

回覆樓主

加油!
為咗你們一家及BB將來,有些決定雖傷痛,但是明智的。
不要那麼傷心

男爵府

hkcalvin 發表於 17-8-13 07:42
多謝大家祝福 暫時心情未能平復 一想起就心如刀割 眼淚不自覺地流下
希望有一天時間可沖淡一切
...

如果你想再了解呢個病 n 將來要行嘅路。可以上fb add罕見病bb會。你會知道更多資訊~加油

複式洋房

回覆樓主:

我bb 3月因為脊柱列做左引產,個陣已經17wk
如果你想搵人傾下就pm 我啦

男爵府

醒目開學勳章

回覆樓主

祝福你,其實我都好擔心自己個bb,未知有時就照左x ray,食左抗生素,之後食維他命又發現維他命a多,又用左花露水,全部都係懷孕頭3個月發生,依家先11周,仲有排等先可以照結構,你要加油

珍珠宮

回覆樓主:

祝福你,但係如果有問題,第日佢出世條路咁漫長仲慘,你要考慮清楚

複式洋房

回覆樓主:

我同你面對同一情況,不過我個胎係心臟問題,都係要24w前做決定。
我考慮既係,佢出左世駛唔駛受苦(要出入醫院做手術),有無人照顧到佢,將來佢大左會唔會影響佢生活。呢啲都係理性既考慮。
至於去到感性既層面,當然唔想就咁剝奪佢既生存機會,始終已經有左感情。
但當太多不確定性出現,係唔係應該放手??

首頁

尾頁

跳至