婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

我2個姑奶都結晒婚,不過佢地都好多時返黎瞓,以前我岩岩嫁俾我老公,會2個姑奶一齊黎瞓,瞓幾多晚係唔定嘅,有時會個幾星期都係度,宜家我其中一個姑奶個女大左啦,佢地就無再黎瞓,多數都係食完晚飯就走,但另一個姑奶就帶埋佢個仔,隔2,3星期就黎一次,一住就多數一星期咁
我明我係寄人籬下,不過有時真係好騷擾,因為佢地係唔會理人,就算人地瞓教,我姑奶都照大大聲同佢個仔玩到癲晒,我女返學,所以我8點幾就要佢瞓,唔係第二朝一定扭計唔起身,但佢地由我女要瞓教開始就玩到10點幾11點先肯停,仲要超大聲,我姑奶又會好大聲鬧佢個仔,有時真係好......無奈,覺得好困擾
呻完

珍珠宮

搬出去可以嗎?雖然2個姑奶已經嫁左, 但果道始終糸姑奶屋企,佢地有權返去, 叫老公出聲得吾得, 如果老公響屋企無地位,咁唯有㮽走

大宅

anna59 發表於 17-8-13 11:41
搬出去可以嗎?雖然2個姑奶已經嫁左, 但果道始終糸姑奶屋企,佢地有權返去, 叫老公出聲得吾得, 如果老公響 ...

係呀,我明白,所以係想上黎呻下
其實一路等緊公屋,不過真係有排等

珍珠宮

回覆 mandychan1027 的帖子

真糸鄧你慘, 都吾知㸃幫你, 申請左公屋幾耐, 快搬走嗎?得閒上來呻吓啦!

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主

其實都冇辦法,佢係99個女有權返自己娘家,呻完就算。

Jolin_Yuen    發表於 17-8-15 12:56

伯爵府

熱血勳章

回覆樓主:

佢地番嚟瞓好正常嘅,係無咩公德心
等下等下就到架啦~

大宅

anna59 發表於 17-8-13 11:53
回覆 mandychan1027 的帖子

真糸鄧你慘, 都吾知㸃幫你, 申請左公屋幾耐, 快搬走嗎?得閒上來呻吓啦! ...

有排呀,應該都仲要等多3,4年

大宅

o_____o 發表於 17-8-13 15:14
其實都冇辦法,佢係99個女有權返自己娘家,呻完就算。

係呀,好明白,都知除左自己搬,無其他解決辦法

大宅

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我都嫁左,我都成日返娘家食飯,有時仲會過一晚夜。。 因為果度係我未嫁前住既地方,就算嫁左,出面都吾及娘家親。。。所以我好自然就會成日返去。。
估吾到。。。。

大宅

913189396 發表於 17-8-13 18:06
我都嫁左,我都成日返娘家食飯,有時仲會過一晚夜。。 因為果度係我未嫁前住既地方,就算嫁 ...

我都會返娘家食飯同過夜,其實我想呻嘅係我覺得佢地比較唔會為人諗,就算明知人地瞓教,都唔會話細聲啲。因為我會同個女講人地瞓教要講野細聲啲,就算入人地房都要敲門,唔可以就咁衝入去
所以我個重點其實唔係可唔可以返娘家

美菲絲    發表於 17-8-14 22:16

伯爵府

叫老公開聲,你個身份一開聲一定奶野

開完聲都無用就只可以繼續忍
優悠在澳洲

大宅

jump.jump 發表於 17-8-13 18:31
叫老公開聲,你個身份一開聲一定奶野

開完聲都無用就只可以繼續忍

開頭都會同老公講下,不過發現佢地嘅性格係慣左大聲講野,所以...宜家都無再同老公講咩啲 唯有都係忍下

珍珠宮

有D人講說話的聲音系好大聲

男爵府

回覆樓主:

只能講鄧你慘,你啲姑9又唔識做。講真,我都會番娘家,個個都想番娘家做番「阿媽個女」,但前提唔好影響到人吖嘛。希望你盡快搬到啦~

珍珠宮

回覆樓主:

希望你呻完可以舒服啲啦~

男爵府

mandychan1027 發表於 17-8-13 11:04

我冇返外家過夜, 因為我唔係同99住, 自己一頭家有地方住, 但如果係同99住, 都會想間中返外家過夜, 其實你地都算係一家人, 如果覺得姑奶同佢個仔太嘈可以直接同佢地講, 佢地應該會理解的~

大宅

EudyptulaMinor 發表於 17-8-14 13:13
我冇返外家過夜, 因為我唔係同99住, 自己一頭家有地方住, 但如果係同99住, 都會想間中返外家過夜, 其實你地 ...

我自己就無講過,不過老公有開過聲叫佢地細聲啲,但佢地都無理

子爵府

寄人籬下真心灰,又唔可以阻止其他兄弟返黎探99, 但我都好怕屋企成日有人走上黎,我比較鍾意靜。

美菲絲    發表於 17-8-14 22:17

大宅

mandychan1027 發表於 17-8-13 11:04

叫老公叫佢地靜啲,個女訓緊覺,佢個仔都應該早啲訓啦

大宅

little06 發表於 17-8-14 13:57
寄人籬下真心灰,又唔可以阻止其他兄弟返黎探99, 但我都好怕屋企成日有人走上黎,我比較鍾意靜。
...

係呀,我自己都係鐘意靜
除左姑9之外,我6299都好鐘意招呼啲大陸親戚黎瞓,一到果啲時間,我就覺得個人好唔舒服但寄人籬下真係無辦法

首頁

尾頁

跳至