自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

850212 發表於 17-8-15 00:39
有次我去順豐站寄野,對方自取的,件貨小過0.5kg,收左十幾蚊,之後我上網睇返有折先$5, 究竟價錢係點計?點 ...

$5係文件,包裹最平$15,而且要順豐站寄,順豐站取先$15,上門收件要$22

侯爵府

我剛寄,一封信,after discount, $13. (我去順豐站寄; 派上工商地址價)。

p.s.我剛看,順手寄,順手取,< 0.5kg 文件 , $5. ( 寄及取也是到順豐站)。

大宅

850212 發表於 17-8-15 00:39
有次我去順豐站寄野,對方自取的,件貨小過0.5kg,收左十幾蚊,之後我上網睇返有折先$5, 究竟價錢係點計?點 ...

可能其他國家寄過嚟,台灣寄來,1kg $2x

禁止訪問

侯爵府

850212 發表於 17-8-15 00:49
我附合所有條件,順豐站寄和取,0.5kg內,而且件貨好細的,唔明點解收十幾蚊。
...
他們7月1 日改價錢的。
有關服務詳情,請致電客戶服務熱線 (852) 273 00 273 (香港)。

單還有嗎?

大宅

850212 發表於 17-8-15 00:49
我附合所有條件,順豐站寄和取,0.5kg內,而且件貨好細的,唔明點解收十幾蚊。
...

我個日寄完都係5蚊!而且有8張a4紙

禁止訪問

侯爵府

850212 發表於 17-8-15 01:02

單掉左lu,定係一定要文件(紙類)先可以$5 ?

不知啊!
我那天是一個公文袋的( 她們不會打開的)。不過0.5kg , 應是$5?

我估妳沒說明- 順手寄,順手取。我那天問不同運費,也沒聽到$5. ( 她們可能明知而不說出來)。

總之,順豐站,$13.
p.s. 順手寄,$20 ( 7 折)。
順手取,$5.

http://www.sf-express.com/hk/tc/express/Product/standard_express/SF-Easy-Ship/

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至