自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

親子王國15週年勳章

無話可說 發表於 17-8-19 21:30
請問expedia係咪即刻confirm房架?
當然我出發前一個月我都會同酒店double confirm
...
即時confirm

象牙宮

BBG1 發表於 17-8-19 21:38
即時confirm

唔該晒!我好怕要再等果D,因為要等可能要退款,好麻煩同好耐!

公爵府

親子王國15週年勳章

小驚 發表於 17-8-15 19:32
我收晒 Confirmation letter
不過佢地不停話訂房編號唔啱
永安訂房編號要訂了後再打電話去永安問果個先係真架!

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

我一向都係用佢,無問題呀。

男爵府

BBG1 發表於 17-8-19 22:18
永安訂房編號要訂了後再打電話去永安問果個先係真架!

而家先知
不過第一次用已經咁, 無第二次啦

大宅

回覆樓主:

我响永安訂澳門JW酒店,聽日入住,上星期我c6諗住打去JW通知佢預早安排定BB床同浴盤俾我兩個B,點知酒店話無收到永安個訂房通知,打去永安問,佢搞左兩日先幫我哋攞返酒店嗰邊嘅confirmed no., 希望聽日check in時唔會有阻滯啦

伯爵府

Book過機票同洒店,冇問題

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 無話可說 的帖子

即咁,我7月返星加坡,咁入聖陶沙住兩日,咁見佢平過其他兩間,就係佢網book左兩日酒店,仲即時比埋錢,收到佢e-mail話已經收到我伸請....
點知兩日後e-mail來話已滿房,咁會退返去錢比我,但係要咭公司退款,唔關佢公司事架,仲要3個星期內,我去book.com見我book果間仲有房,貴永安個價200蚊,我就book下,睇下人地會唔會又話full左,點知係book到架.

如果真係旺季就最好搵D專book房架,因為佢地多數hold哂D房架.
<br><br>

大宅

回覆樓主:

試過book 台灣酒店,book 咗等confirm , 一日後話冇房要cancel 我,但我再search又有得book [sm 試多次,又是一日後被cancel
轉用其他網再book 就即時confirm 冇問題

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

我book 過船票,酒店去澳門,仲有英國酒店,完全沒問題。而且格價後永安真的比較平!
首次訂滿1000仲可平100添!

公爵府

親子王國15週年勳章

小驚 發表於 17-8-19 23:18
而家先知
不過第一次用已經咁, 無第二次啦
我都係因為有野改,打去問先知ja

男爵府

如响永安訂房,大家小心!!!

上年5月去福岡响永安訂咗兩間房,一間我同老公住另外一間我爸爸媽媽住,當時已向香港畀咗錢,因為嗰時咁啱係日本假期所以福岡酒店好full,只有永安有房…

去到住咗兩晚酒店職員叫我check out,原因是永安取消咗我哋一晚房間,我响日本打返去香港永安,佢死口話冇取消,但係酒店畀唔到房我啦!當時酒店好full,只有一間三人房!我就唯有响日本即時畀錢…過咗兩日後永安才承認取消我當晚酒店房間,我話如果唔係我自己畀咗錢我當日已經冇房住啦!!!

男爵府

Gogogo111 發表於 17-8-20 10:24
如响永安訂房,大家小心!!!

上年5月去福岡响永安訂咗兩間房,一間我同老公住另外一間我爸爸媽媽住,當時已 ...
仲有去福岡前幾日,有永安職員打嚟confirm房間,但去到都比佢地取消

大宅

momonicnic1107 發表於 17-8-19 23:43
我响永安訂澳門JW酒店,聽日入住,上星期我c6諗住打去JW通知佢預早安排定BB床同浴盤俾我兩個B,點知酒店話無 ...

我都係經永安訂澳門JW Marriott,早兩星期永安打嚟話酒店個邊收到我哋更改入住日期,但我根本無同酒聯絡過。根住昨日又打嚟話upgrade其中一間一晚去行政房,我話唔要,費事轉房。

好啦,今日入住,我訂兩房兩晚,check in時竟然話我係分開兩個booking,其中一間仲得一晚confirm 咗,另一晚酒店話收唔到confirmation, 我已經打咗去永安,希望明天攪得掂。

唉!真係無下次!

子爵府

回覆樓主

Book過澳門酒店!無問題!
Ctrip:亦book過臺北套票!okay

大宅

pionachang 發表於 17-8-20 22:49

我都係經永安訂澳門JW Marriott,早兩星期永安打嚟話酒 ...

我今日去check in無事喎,不過如果唔係我之前打過黎要求安排BB床,我估JW真係無收過永安Booking 囉!
我都覺得無下次,都係唔好慳個少少直接官網訂算數

大宅

pionachang 發表於 17-8-20 22:49

我都係經永安訂澳門JW Marriott,早兩星期永安打嚟話酒 ...

咁就好啦。玩得開心!

係。下次直接係官網訂穩陣。
We live by faith, not by sight............

大宅

2018復活節勳章

我都BOOK過冇問題,但見到大家咁既CASE下次我會再打去CONFIRM

水晶宮

回覆樓主

Book過n咁多次泰國、澳門等機票酒店都好好,冇問題,酒店房仲free upgrade咗幾次!

男爵府

無話可說 發表於 17-8-15 13:58
見佢仲平過酒店網,安全嗎?係咪比完錢即刻有email confirm架?因為有人話同ctrip同一集團,但ctrip成日都 ...

好差的,我兩大兩細,訂新加坡swissotel 酒店,就是因為床大,可以睡四個,千六一晚,估唔到永安打電話給我,話我咁樣訂是違法,一定要我訂兩間,我只有取消。同老公商量後,我去另一個網站訂了一間房。忐忑不安到去到新加坡,原來兩大兩小一間房完全沒問題。永安靠害,好彩沒聽個位男職員的指示,節省幾千蚊。
離譜差服務,大家小心

首頁

尾頁

跳至