想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

等既日子真係好難過......
有時老公忙到返尼食完飯就去瞓, 想揾個人傾下計都無tim, 差d搞到抑鬱呀...
你地會點打發時間呀?

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

我就有D唔同, 我係係搵工中時有左亞B, 而家唯有等亞B出左世先再搵緊做~~ 我每日都成2-3AM先訓, 到11AM左右起身, 之後食野上網睇TV, 下午可能會做一家務, 到夜晚老公就反來, 佢都係有時食完飯就訓著, 有時真係悶爆, 所以我3月報左2個工聯會既course上下, 打發時間!!!

原帖由 ik2006 於 09-2-5 11:01 發表
有時老公忙到返尼食完飯就去瞓, 想揾個人傾下計都無tim, 差d搞到抑鬱呀...
你地會點打發時間呀?
9w1d  2.41cm / 10w2d  3.46cm (吳弓彈) / 13w 6.69cm (揮手2次) / 16w1d BPD 3.09cm(4oz) / 18w4d BPD 4.21cm 9oz

禁止訪問

大宅

ik2006

我記得你呀, 我小x咗2次, 而家休息緊

我都係呢幾個月開始無做嘢架, 因為我有一隻狗仔 (養咗好耐架啦), 有佢成日陪住我, 我先至無咁悶

我都開始適應無返工既日子, 得閒煮下飯, 做下家務, 帶吓狗仔落街散步, 上吓網, 睇吓書, 同朋友傾吓電話, 不過老公放假就一定會陪住我.......

你情緒要好d先至容易有bb架, 大家一齊努力啦!!

民房

做自已鍾意嘅嘢,例如:行街,打雀,睇tv,傾電話..... 咁樣啲時間會容易打發啲,你咁樣,真係好難過喎,你揾下朋友傾下...
原帖由 ik2006 於 09-2-5 11:01 發表
你地會點打發時間呀?

民房

我在08年11月生bb架, 我都係9月辭咗份工等生b, 等嘅時候真係勁悶架, 覺得啲時間過得超慢, 好唔適應, 到生咗坐月時仲慘, 又唔出得街, 我坐月的時候是12月份, 適逢係聖誕節, 我生日及結婚周年, 通通都要在屋企過, 真係悶到發瘋, 所以未生之前要出多啲街, 仲要好好計劃每日的時間表, 如果唔係真係會有產後抑鬱架!

子爵府

畀面勳章

我係9月辭咗份工休養, 希望快啲bingo, 但尚未成功...
平時打nds, 做家務,睇小說... 有上日文course.... 過年前開始養咗隻狗仔, 照顧狗仔用上唔少時間, 冇時間諗咁多'灰嘢'
不過我book咗下星期見dr chan, 希望佢可以幫吓我

男爵府

你地以前份工係唔係好忙好辛苦架, 點解要工都唔做架 ??
原帖由 DodaBB 於 09-2-5 14:47 發表
我係9月辭咗份工休養, 希望快啲bingo, 但尚未成功...
平時打nds, 做家務,睇小說... 有上日文course.... 過年前開始養咗隻狗仔, 照顧狗仔用上唔少時間, 冇時間諗咁多'灰嘢'
不過我book咗下星期見dr chan, ...

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

原來係咁 ...
咁你今年幾大呀, 如果經濟許可, 就ok啦 ~~

原帖由 dreamscometrue 於 09-2-5 15:33 發表
我上年7月第二次 miscarriage.. 即日hurt 到打番公司resign... 到宜家超過半年啦又未preg.到... 宜家都唔知搵唔搵工好... 其實我有條懶蟲都唔想返工... 不過, 少左好多錢洗... 好矛盾... 仲要, 風水姐姐又話今年實有 ...

大宅

好媽媽勳章

I did "fry shares" when I'd just quit my job since last Sep. You may know that, during the time, the stock market was extremely violent. Everyday the index went up and down dramatically. It brought me a lot of pressure which is not good for pregnant, so after a month, I sold all stocks and never watch it again.

原帖由 goldenbaby 於 09-2-5 11:19 發表
I am now a 0710 Mami, my daughter is 16 months now.

I had been gone through your existing experience 2 years before. I quitted my job when I was going to start my IUI, then I was Bingo immediately.
...

大宅

好媽媽勳章

####1211: 多謝你既關心, pm左你~
原帖由 ####1211 於 09-2-5 11:54 發表
做自已鍾意嘅嘢,例如:行街,打雀,睇tv,傾電話..... 咁樣啲時間會容易打發啲,你咁樣,真係好難過喎,你揾下朋友傾下...

大宅

好媽媽勳章

DodaBB, 我都係上年9月辭工架, 今個月等緊派彩, 希望有好消息, 等我有d目標同精神寄託啦~
係呢, Dr Chan係睇咩科架?

原帖由 DodaBB 於 09-2-5 14:47 發表
不過我book咗下星期見dr chan, ...

大宅

好媽媽勳章

我之前有一次咪係咁囉! 同procurement果個麻甩佬"理論"完之後就流啡.... 流血.... 最後bb仲走埋tim....
所以我都係怕再咁勞氣會影響今次拕bb, 因為我已經係高危一族~

原帖由 dreamscometrue 於 09-2-5 15:37 發表
我出事個朝好勞氣咁同個 hr 同事討論一d 事... 下就就出血咯...

同埋我唔想第三次有咩閃失.. 一齊以生仔為上!

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

ik2006,
你等緊派彩? 希望你今個cycle成功

Dr Chan 睇婦科&不育, 好多姊妹睇佢&成功bingo. 我 try 咗超過(斷斷續續)2年,用過測體溫&d仔但唔成功, m又唔準兼長(over 3-4個月先1次), 有睇中醫&針炙(超過1年),雖然身體好咗但仍然未得...所以希望Dr Chan可以幫吓忙...
除了Dr Chan, 好似另外有幾個醫生唔錯, 不過Dr Chan唔駛等咁耐, 我1月頭約, 2月中可以見醫生...

我呢個cycle應該fail, 綠d冇反應, m小姐應該2-3日到...

大宅

好媽媽勳章

哎... 坦白講, 而家就算有錢, 都唔敢亂洗喇....
第一, 又怕唔知要抗戰幾耐, 始終得老公一個揾錢, 無以前咁富貴嚕, 如果有咩事要用錢, 怕無儲備; 第二, 又怕有左bb之後有咩冬瓜豆腐, 有排要洗錢. 而家買衫都覺得好奢侈...
原帖由 dreamscometrue 於 09-2-5 18:22 發表
今年廿八... 咁宜家咪要慳住洗囉...
以前可以狂買衫... 宜家無啦... 唉

子爵府

畀面勳章

hunghung215,
我前1份工係間實驗室度做, 要掂&嗅到(老闆慳$,所以safety唔合格先會嗅到)好多有害嘅化學品,為咗身體, 加上又驚會bingo咗又未知而吸咗呢啲化學品, 同老公商量後決定唔做... 眨眼差不多5個月

大宅

好媽媽勳章

多謝你呀DodaBB!! 承你貴言~~ 我今日cycle好努力, 做足功夫, 量左體温同埋用左d仔, 希望個天會同情我啦~

我已經try左4個cycle啦, 雖然唔係好長時間, 但係我之前幾次都係話有就有, 我擔心做過刮宫手術之後, 影响左我難有bb喔... 你可唔可以pm Dr Chan 既資料比我呀? 我怕將來需要睇不育科呢...
另外, 希望你都早日Bingo~~!

原帖由 DodaBB 於 09-2-5 19:16 發表
ik2006,
你等緊派彩? 希望你今個cycle成功

Dr Chan 睇婦科&不育, 好多姊妹睇佢&成功bingo. 我 try 咗超過(斷斷續續)2年,用過測體溫&d仔但唔成功, m又唔準兼長(over 3-4個月先1次), 有 ...

首頁

尾頁

跳至