親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想問問如果去到東京機場買電話卡
是否買卡比手機職員 一入一set 已經用到?

男爵府

回覆樓主

多少錢一張?

珍珠宮

回覆樓主:

正常都會在香港鴨X街買定果D,帶過去用!
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

大宅

subb 發表於 17-8-16 22:26
想問問如果去到東京機場買電話卡
是否買卡比手機職員 一入一set 已經用到?
...

如果只上網,建議用wifi蛋。近排做特價,$13一日。我去日本5日共$65。

wcpcelia    發表於 17-8-17 09:24

公爵府

回覆樓主:

香港深水埗買Docomo $75張,兩人兩張唔洗又借又還又拎尿袋,分開行又聯絡到。見過日本機場好似要成HK$2百幾至3百幾一張卡,香港買定好。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

別墅

ja8752 發表於 17-8-16 23:20
如果只上網,建議用wifi蛋。近排做特價,$13一日。我去日本5日共$65。

klook 有得訂,真是平。北海道知床山區收到嗎 ?

珍珠宮

Honey 發表於 17-8-16 23:29
香港深水埗買Docomo $75張,兩人兩張唔洗又借又還又拎尿袋,分開行又聯絡到。見過日本機場好似要成HK$2百幾 ...

agree, me 2

我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

回覆樓主:

http://www.travelclassroom.net/2016/10/japan-sim-card.html

日本上網卡(SIM卡、電話卡)使用情況分享與購買攻略

珍珠宮

回覆樓主:

http://www.gotrip.hk/itineraryguide/japan_guide/docomo-日本-sim卡/3/

遊日不能錯過! DOCOMO推 免費 日本 SIM卡 兩款免費上網卡比拼
【轉載】

珍珠宮

回覆樓主:

https://topick.hket.com/article/1635868/日本SIM卡超抵用!深水埗鴨寮街尋寶

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

日本買唔會幫你set, 都係就咁比張卡你

男爵府

THX ! 大家

我朋友告訴我上次用Docom卡好差, 又慢又SET唔到
買3張只有2張SET到

本想問問, 去到日本有無D , 在機場買電話卞同時職員會幫你入卞SET好 !

如果無, 又貴, 都是在香港買吧 !

我喜歡買卞, 唔喜歡WIFI蛋, 又食電又要跟住一起 !

男爵府

我想找D SIM卡,毋須設定APN ,一插卡即可無限上網,十分方便!

水晶宮

subb 發表於 17-8-17 09:19
我想找D SIM卡,毋須設定APN ,一插卡即可無限上網,十分方便!
AIRSIM

別墅

pbpk03845784 發表於 17-8-17 09:42
AIRSIM

請問AIS sim2fly是否一插開roaming data即用呢?我用三叔機

男爵府

pbpk03845784 發表於 17-8-17 09:42
AIRSIM
thx ! 你用過此卞, 方便又唔慢, 我只想唔慢咁DL到地圖及CHECK 鐵路 !

公爵府

subb 發表於 17-8-17 09:10
THX ! 大家

我朋友告訴我上次用Docom卡好差, 又慢又SET唔到

一年內用了10張Docomo卡都冇問題,我c6一個人set, LG機、Samsung S5, Samsung S7edge都好快。

只要買最平的Docomo 卡,check fb, google map, 乘換案內好順,係播video唔夠順,不要買無限流量的Docomo卡,因無限嗰隻仲慢。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

禁止訪問

子爵府

amytang916 發表於 17-8-17 10:29
請問AIS sim2fly是否一插開roaming data即用呢?我用三叔機

係,上月用過 (三叔機)。

民房

回覆樓主

租WIFI 蛋划算啲

首頁

尾頁

跳至