6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

去健康院打針做test, 姑娘話bb無想企既意欲,3個月後要再番去做多次test...有啲擔心。。要點幫佢做多啲企既訓練呢?

伯爵府

抱佢扒企梳化到, 每日練一陣

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

你可以俾佢扶住墻之類,然後俾d玩具吸引佢,再睇你bb咩反應

別墅

肥肥旅行家 發表於 17-8-19 13:24
去健康院打針做test, 姑娘話bb無想企既意欲,3個月後要再番去做多次test...有啲擔心。。要點幫佢做多啲企既 ...

bb幾大?

珍珠宮

回覆樓主

你bb幾大先?我覺得唔使心急囖~11個月左右識得企就得了

男爵府

去健康院打針做test, 姑娘話bb無想企既意欲,3個月後要再番去做多次test...有啲擔心。。要點幫佢做多啲企既 ...

健康院姑娘有咪建議

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

可能BB懶D,多D放BB系地上玩, 由BB自由發揮。

複式洋房

引佢企
扶多d佢企令佢習慣個動作

我個果6個月仲攪笑
到依家未轉身,但識坐,扶住佢可以企好耐
可能太肥,懶轉身

其實我知佢識,因為偶然見過佢自己轉完身又平訓番

http://photobucket.com/albums/c293/masakichong/[/img]

大宅

RubyYu07 發表於 17-8-20 15:54
你bb幾大先?我覺得唔使心急囖~11個月左右識得企就得了

剛6個月。。本身怕會o型腳,唔讚成咁快比bb學企,加上bb如果ready學企,佢身體自然會話比我知佢係時候學企,所以我無同佢特別玩企,嗰日做test, 佢可能都唔知你地做緊乜。。所以無企呢個意欲

珍珠宮

肥肥旅行家 發表於 17-8-23 18:49
剛6個月。。本身怕會o型腳,唔讚成咁快比bb學企,加上bb如果ready學企,佢身體自然會話比我知佢係時候學企 ...

6個月先學緊坐,坐得穩都算好叻叻了。

子爵府

回覆樓主:

我仔6個月冇test企wor,只係睇佢坐唔坐到,係咪間間健康院唔同?6個月就要求企會唔會早咗d呀?

公爵府

回覆樓主:

咁平時多啲俾玩具佢,隱下佢,睇下會唔會好啲

大宅

pigpiglamlam 發表於 17-8-26 03:36
我仔6個月冇test企wor,只係睇佢坐唔坐到,係咪間間健康院唔同?6個月就要求企會唔會早咗d呀?
...

我個間健康院會test自己坐,可扶之下企同左右手轉玩具。

樓主bb有喜歡大人扶住,之後跳既動作嗎?我見通常開始跳得多,開始自己坐得穩,就會開始會試企。

時間遲早唔係問題既,好像我個b咁佢覺得自己ok,宜家8個月直接甩我手自己試行,我地從來唔理佢咩年紀一定要識咩,我個個都好多野未做到,唔緊要架,小朋友一星期兩星期已經可以識好多野,日日新鮮,唔洗太擔心,俾d信心佢。

珍珠宮

回覆樓主

唔使急嘅,慢慢陪佢練,多D鼓勵

首頁

尾頁

跳至