時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

對於黃之鋒等雙學三子被收監,本土民主前線發言人梁天琦今日(19日)出席論壇後坦言:「我自己都等緊坐監,有咩可以講呢?我冇嘢可以講。」對於民主派明日(20日)發起遊行聲援雙學三子與反東北十三子等在囚社運人士,屬本土派的梁天琦指自己因事未必出席,但認為事件已非民主派的事,不同派別人士也應參與。

另一本土派成員青年新政游蕙禎,則形容雙學三子收監是「冤獄」,質疑上訴庭法官將刑期覆核變為重審。終審法院將於下周五(25日)處理她與黨友梁頌恆就立法會宣誓案的上訴許可申請,游蕙禎指他們的案件將成為其他議員宣誓案的案例,故有需要爭取上訴,但她透露在籌募訟費方面沒有新進展,至今仍只約60萬港元,與數百萬港元的目標相距甚遠。

呢句「我自己都等緊坐監,有咩可以講呢?我冇嘢可以講。」笑死人

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

1997112 發表於 17-8-19 19:17
對於黃之鋒等雙學三子被收監,本土民主前線發言人梁天琦今日(19日)出席論壇後坦言:「我自己都等緊坐監,有 ...

期待小鳳姐繼續唱 唱 唱未停

男爵府

開心吸收勳章

大圍琦你坐就幾肯定嫁啦 ~

補充內容 (17-8-19 20:53):
大圈

水晶宮

祝他願望盡快成真

自由太多會令世人失去平衡

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

肉碎呢? D案好似搞咁耐嘅?

公爵府

明明有擾亂公眾秩序,明明令到十人因此受傷,我唔明點解叫冤獄囉!人地個幾十歲公公用張假身份証報細年紀來打份工詐,都要坐監,佢地呢啲點算冤獄?!呢條白痴婆智商有問題定唔識「冤獄」呢兩個字呀!?

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

梁生。,你放心啦,你實等到㗎, 個天一定成全你

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

回覆樓主:

大圈琦,你單case 排左係高院審,希望判你坐10碌8碌,承你所願
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

琥珀宮

20020116 發表於 17-8-19 22:53
明明有擾亂公眾秩序,明明令到十人因此受傷,我唔明點解叫冤獄囉!人地個幾十歲公公用張假身份証報細年紀來 ...
生活係自己嘅世界,連fxxkxxx支拿都可以加入誓詞,佢定性為「冤獄」,

只係符合佢本身低水平及無知啫。上訴?摺埋唔好丟人眼眼啦!好彩佢

唔係我個女,否則唔敢出街

補充內容 (17-8-20 13:34):
丟人現眼。

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

坐冤獄

佢認為係 司法誤判 / 審判不公?

咁講算唔算~藐視法庭?

禁止訪問

回覆樓主:

伯爵府

當初唔係一個二個話會承擔法律責任咩?原來只限於社會服務令咋!判坐監就又冤獄,又政治迫害。真係不知所謂!

子爵府

回覆樓主:

無錢開飯,比佢入去坐有得食有得住捶下石子仲有人工收,真係益左佢。

伯爵府

Jameskey 發表於 17-8-20 22:58
無錢開飯,比佢入去坐有得食有得住捶下石子仲有人工收,真係益左佢。

可惜無得開房

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

我都等緊e日好耐啦

水晶宮

c6william 發表於 17-8-21 06:37
可惜無得開房
係喎!游小姐要去璧屋女子監獄喎!
自由太多會令世人失去平衡

首頁

尾頁

跳至