2017年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無9月媽媽 到宜家都仲未調頭 而且係大碼b
34週6磅幾 唔知政府會點處理?

大宅

回覆 yan9038 的帖子

我個B都係未轉頭,已經過了35週。不過我個B無咁大隻,35週都係4磅幾差不多5磅。
我係政府私家兩邊都有睇開的,上次睇政府醫院產檢個陣,我主動同左醫生講個B未轉,佢之後幫我照左次超聲波都confirm係未轉,個醫生解釋返我個情況一係醫院幫我人手轉(但係成功率得50%,而且有機會會有風險要即刻轉緊急開刀),又或者直接選擇開刀。依家佢地約左大概35週幾差不多36週再照一次超聲波,如果都係未轉,就要我決定想人手轉個B轉身呀定直接開刀。

大宅

sarah_cy 發表於 17-8-21 13:49

我個B都係未轉頭,已經過了35週。不過我個B無咁大隻,35週都係4磅幾差不多5磅。

我黎緊24號先去健康院?到時係35週4了
可以到時同健康院講?因為我下次私家最快要9月7先有期照啦
咁你bb幾重?私家或者政府有無講話bb有無機會轉返落去?

大宅

其實我係上星期初先睇完政府醫院,然後約左我八月尾再去照。不過上星期尾我另外見私家個陣,都有同佢講,而私家話其實36週打後會轉的機會比較細,因為個B越來越大,會唔夠位比佢轉,雖然都真係有D B係去到36週之後先轉,但相對比較少。
係咪私家話你聽未轉身既?
我唔肯定健康院個邊有冇超聲波儀器,你幾時會再去政府醫院產檢?如果無或者太後,我諗點都同健康院講左先﹗問下佢地可以點安排。你係想政府度生既?

大宅

sarah_cy 發表於 17-8-21 14:11

其實我係上星期初先睇完政府醫院,然後約左我八月尾再去照。不過上星期尾我另外見私 ...

我15號34週時係私家檢查同我講仲未調頭
我會去瑪嘉烈生呀

別墅

yan9038 發表於 17-8-20 02:57
有無9月媽媽 到宜家都仲未調頭 而且係大碼b
34週6磅幾 唔知政府會點處理?
...

我都係9月預產期!
由29週開始到31週健康院姑娘同我講bb未調頭,個段日子不停日哦夜哦叫佢要調頭!

姑娘都講明35週前未調頭要我揀人手調頭定開刀!

最後阿b 33週調左頭仔!但都仲有機會調黎調去!
我聽日去私家檢查再睇下佢頭仔係邊!聽日35週啦!

大宅

我係瑪嘉烈同荃灣健康院做產檢 (當然醫院次數比較少)﹐不過打算係私家生。
我諗同一個地方產檢,個安排應該係一樣。瑪嘉烈應該都會有俾期見醫生的(大概懷孕30幾週度﹐因為我本來個期早D,不過健康院姑娘話唔駛咁早見,幫我約到34週零先見),我上星期個次都係第二次見瑪嘉烈既醫生(唔計唐氏同照結構0個2次)。

大宅

AnaLee 發表於 17-8-21 14:30
我都係9月預產期!
由29週開始到31週健康院姑娘同我講bb未調頭,個段日子不停日哦夜哦叫佢要調頭!

咁你下次政府檢查係幾時?

大宅

sarah_cy 發表於 17-8-21 14:39

我係瑪嘉烈同荃灣健康院做產檢 (當然醫院次數比較少)﹐不過打算係私家生。

我10號果日去瑪嘉烈 個醫生好鬼後生
仲問返我私家醫生點講?bb係未偏大?問完一大輪 就叫我走啦

別墅

yan9038 發表於 17-8-21 23:29
咁你下次政府檢查係幾時?

直到生先返醫院啦!
再下次健康院檢查係36週!(下星期)
到時就知阿仔頭仔有冇轉返向下!

大宅

AnaLee 發表於 17-8-22 00:16
直到生先返醫院啦!
再下次健康院檢查係36週!(下星期)
到時就知阿仔頭仔有冇轉返向下!

健康院得手摸 好似唔多可靠
佢無再安排你返醫院照啦?

別墅

yan9038 發表於 17-8-22 01:18
健康院得手摸 好似唔多可靠
佢無再安排你返醫院照啦?

冇啊!
所以自己出去私家照咋!

大宅

yan9038 發表於 17-8-21 23:31
我10號果日去瑪嘉烈 個醫生好鬼後生
仲問返我私家醫生點講?bb係未偏大?問完一大輪 就叫我走啦
...
我見0個個醫生都係好後生下,係我主動同佢講私家照到個B未轉身架,佢同我摸肚個陣,仲話似轉左﹐心諗早幾日先見完私家,而且一D個B轉左既感覺都無,點會係呀。而且我個B都鍾意成日伸個頭仔上黎,所以坐or企係度我都會有時摸到佢個頭仔。

大宅

AnaLee 發表於 17-8-22 10:24
冇啊!
所以自己出去私家照咋!
我都覺自己出去私家照穩陣D! 32週幾個陣,健康院姑娘摸肚話轉左,過幾日去私家照,結果係未轉。如果只係睇政府,根本唔會知道個實際情況。至少我未必會主動同醫院醫生提及,佢亦未必會幫我照。

複式洋房

sarah_cy 發表於 17-8-22 16:07
我都覺自己出去私家照穩陣D! 32週幾個陣,健康院姑娘摸肚話轉左,過幾日去私家照,結果係未轉。如果只係睇 ...

咁你最後有無轉啊?情況如何?

首頁

尾頁

跳至