自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我大鄉里,過兩天第一次去首爾(跟團),請問各JM有什麼是必買呢?

如護膚品,bb cream,面膜………,邊個牌子好?感謝各位

男爵府

回覆樓主:

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

男爵府

POTATOYUNG 發表於 17-8-21 07:44
我大鄉里,過兩天第一次去首爾(跟團),請問各JM有什麼是必買呢?

如護膚品,bb cream,面膜………,邊個牌子 ...

你跟團無乜時間自己去買野,佢帶你去買人參買泡菜,凈係推佢想銷嘅野。

男爵府

回覆樓主

跟團唔好買佢帶你去睇嗰d人蔘品丶花妝品,水魚野

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

大宅

回覆樓主

我第一次去都係跟團 都買左好多野
Daiso (1000 won 店) 一定要去又平又多野買
人蔘粉 面膜 衫

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

冇乜野必買,因為香港好多都有,
不過本相簿應該係必買~

郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

水晶宮

POTATOYUNG 發表於 17-8-21 07:44

如護膚品,bb cream,面膜………,邊個牌子 ...

我鐘意買hand / foot mask無特定牌子(tony moly, skinfood...... 如喜歡minions,可睇下杯麵,另外即食蟹膏都係我下個月去想買來試的,便利店GS25有售。另外,有興趣可去M 記期間限定的朱古力批。

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

男爵府

回覆樓主:

跟團一定會帶你去人蔘店,佢地好識介紹,你千萬別買,其實佢D貨同外邊賣的系一樣(佢當然會話自己D貨才是正貨啦)價錢可以相差十倍

瑪瑙宮

好媽媽勳章

LOBO1128 發表於 17-8-21 09:13
跟團一定會帶你去人蔘店,佢地好識介紹,你千萬別買,其實佢D貨同外邊賣的系一樣(佢當然會話自己D貨才是正 ...

係,如果有時間自己去行下 7 仔,超市

買 d 零食,飲品都不錯

化妝品,護膚品都可以自己行下買下

男爵府

回覆樓主:

乜而家Bk咁搞笑嘅,我講笑咁咁左句可唔可以幫我買就封人post嘅
我同樓主3唔識7,就係係我自己朋友都唔會隨便叫人幫我買啦,而家個個搭廉航,行李有上限。何況樓主係跟團都未必有時間或識得去搵樂天超市啦,認真搞笑,係咪變到咁恐怖呀?

用戶要求終止服務

回覆樓主

你喺韓國買到嘅護膚品係香港都可以買得到,價錢仲差唔多最好買下啲零食,泡菜同埋佢哋啲醃制嘢食,唯獨是呢啲香港冇乜

用戶要求終止服務

晴雯 發表於 17-8-21 14:06
乜而家Bk咁搞笑嘅,我講笑咁咁左句可唔可以幫我買就封人post嘅
我同樓主3唔識7,就係係我自己朋友都 ...

出哂名,特警咁一睇唔順眼就del

男爵府

J.c.baby 發表於 17-8-21 14:11
你喺韓國買到嘅護膚品係香港都可以買得到,價錢仲差唔多最好買下啲零食,泡菜同埋佢哋啲醃制嘢食, ...

就算有都係無韓國味道咁好食,好掛住8爪魚

男爵府

J.c.baby 發表於 17-8-21 14:12
出哂名,特警咁一睇唔順眼就del

我係bk十幾廿年,第一次,勁搞笑。

男爵府

回覆樓主:

仲有,記得買不銹鋼餐具,真的好唔錯。

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

跟團去, 個團帶你去既買嘢既地方都唔好買, 留返自己去超市或者便利店先買...我鍾意買零食.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Babybaby97 發表於 17-8-21 08:37
我第一次去都係跟團 都買左好多野
Daiso (1000 won 店) 一定要去又平又多野買
人蔘粉 面膜 衫

明洞新開果間有八層,好正
掃左兩大籃

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

你喺韓國買到嘅護膚品係香港都可以買得到,價錢仲差唔多最好買下啲零食,泡菜同埋佢哋啲醃制嘢食, ...

而家天氣熱泡菜會變壞,之前收過兩次泡菜,包裝發脹,未過期都變味

珍珠宮

laneige, 后, 雪花秀,韓國土炮貨只係香港嘅4,5折,我去樂天duty free 平過街舖,又吾洗機場退税,

首頁

尾頁

跳至