嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: BB塊面"爆刷",可以塗咩cream?

可能近幾日真係好乾燥,好多BB塊面都"爆刷"。
不過我想問,凡士林 (花士令)查得多有無問題架? 有無話一日最多可以查幾多次?
李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

大宅

wingmama04 寫道:
請問凡士林是否要加少少水,就甘查好似比較油,會嗎?我只用黎幫bb查手脚,面部吾敢亂黎。

[quote]
kammyman 寫道:

凡士林! 好正ga!
?-( [/quote]

wingmama04:
冇錯,凡士林喺比較油,所以我只會在皮膚'爆刷'或特別乾燥時才給囝囝用,我冇溝水用,而它真的很有效.
但平時皮膚冇問題時我囝囝喺用aqueous cream的, 唔錯ga! :wink:

kammy

複式洋房

凡士林係超好用....bb有尿疹都可以搽架! 幾時就好返喇....

複式洋房

係....搽幾日就好返喇!

別墅

QV cream can find in Watsons. It is made in Australia.

大宅

其實依家天氣未至於十分

禁止訪問

大宅

Ka_wai

我b塊面爆哂刷,用過凡士林3日都未好,我都想試mustela,
請問嚮邊道有得買呀?
thanks!

珍珠宮

醒目開學勳章

sweet2004 寫道:
Ka_wai

我b塊面爆哂刷,用過凡士林3日都未好,我都想試mustela,
請問嚮邊道有得買呀?
thanks!

sweet2004:

你響邊區呀! 我知響永安就實有得賣,另外響中環Prince Bldg 2樓直頭有間舖專賣Mustela既產品添,重有我上星期發現響中環皇后大道中(近中環街市)果間萬寧都有得賣喎,有d仲有特價添!

男爵府

我路過...QV product could be found in Man0, WatXon and many drug store.
tracycck 寫道:
hi carrai / poonhui,

where can i buy QV products? please kindly advise. thanks!!

tracy
我家有BB豬小豬肉,豬爸爸大豬肉和靚靚豬媽媽  :cheeze:  :cheeze:  :cheeze:

男爵府

好媽媽勳章

QV Cream 普通藥房已經有得買

大宅

ho_mama

我放工就去果間萬寧買,thanks!

:lol:

子爵府

我bb前幾日塊面都係紅噹噹, 我就日頭同佢搽aque cream, 夜晚搽凡士林, 結果一日ok晒! :mrgreen:

珍珠宮

醒目開學勳章

ho_mama
我放工就去果間萬寧買,thanks!

sweet2004:

唔駛客氣!  咦!我地好似響隔離個墟度傾過下計架喎! ?-(

洋房

今期嘉寶介紹的"teeny face"都幾得, 我見過荷花有

大宅

ho_mama

報告:我bb用左mustela,果然好有效,佢面珠好左好多la. 我會比佢再用! :wink:
無錯我地係隔離個墟傾過架! :mrgreen:

珍珠宮

2024勳章 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

QV Cream

大宅

sweet2004

is it "cold cream", around $6x??

ho_mama

報告:我bb用左mustela,果然好有效,佢面珠好左好多la. 我會比佢再用! :wink:

洋房

娥羅納英or花士令, 效果很好.

大宅

raynthia

係cold cream,$60一支.
我係中環primce bldg --- caswell-massey果道買.
d sales 好好人,佢知都我b面珠爆晒刷,就比左一包sample我tim. :mrgreen:

首頁

尾頁

跳至