嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章

Re: BB塊面"爆刷",可以塗咩cream?

sweet2004 寫道:
ho_mama

報告:我bb用左mustela,果然好有效,佢面珠好左好多la. 我會比佢再用! :wink:
無錯我地係隔離個墟傾過架! :mrgreen:

sweet2004:

咁咪好囉! 我b都仲未好呀,我依家仲煩緊 ?-(

複式洋房

小心女人

凡士林真係好好, 我尋日幫我囝囝查左一日(本來好嚴重爆刷),今日即刻靚仔返(每次抹完面查), 不過如果平時唔係太爆應該用返冬天cream我覺得好d無禁立,我唸住試下mustla 個隻.

珍珠宮

醒目開學勳章

IvyChan 寫道:
小心女人

凡士林真係好好, 我尋日幫我囝囝查左一日(本來好嚴重爆刷),今日即刻靚仔返(每次抹完面查), 不過如果平時唔係太爆應該用返冬天cream我覺得好d無禁立,我唸住試下mustla 個隻.

聽你地講到咁掂,我真係好想試下,但我b直頭爆拆到損左,所以我唔敢幫佢查凡士林呀,唉!都唔知點攪?! ?-(

男爵府

ho_mama,
乜你亞B塊面爆到損左禁慘呀?其實你都要幫佢搽喎,如果唔係佢愈乾愈爆,愈爆愈痛呀 (諗起到痛)!!

李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

男爵府

Ivychan,
係呀,而家每晚等佢食埋最後餐奶,訓左,我就同佢搽,有備無患嘛。
喂,你換左張新相,你亞B個樣好英明神武呀。
IvyChan 寫道:
小心女人

李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

珍珠宮

醒目開學勳章

小心女人 寫道:
ho_mama,
乜你亞B塊面爆到損左禁慘呀?其實你都要幫佢搽喎,如果唔係佢愈乾愈爆,愈爆愈痛呀 (諗起到痛)!!

小心女人:
有呀!我已經用mustela隻cream幫我b查面同埋手(因損左),而腳呢我就尋晚剛剛試左用凡士林,效果就未知
我就話幫我b查唧,我99&k9見我b唔肯查,就無幫佢查喇,陰公! :cry:

男爵府

哎也,唔得呀,一定要搽呀,唔係佢又痕又痛架喇,叫你99趁亞B訓左至同佢搽,輕輕力,薄薄地就okay la.

大宅

凡士林好掂嫁, '爆刷' or 奶疹一搽包掂
三個字-----平靚正 :mrgreen:

洋房

hello, my bb girl is 6 mths old. 我真係好想試下查凡士林,但bb go 唔知點攪?!

民房

Last Sunday, my baby's face was very dry and red. I bought him the Mustela cold cream this Monday. On Wednesday, there was no more redness. Today is Thursday, his face is very smooth now. Mustela product is really good.

子爵府

ho_mama 寫道:
聽你地講到咁掂,我真係好想試下,但我b直頭爆拆到損左,所以我唔敢幫佢查凡士林呀,唉!都唔知點攪?! ?-(

ho_mama,
唔駛怕ga, 損左都可以查ga, 我呀囡都試過損咗查凡士林, 結果重好快好番tim!

複式洋房

早幾日亞仔塊面爆拆到紅及甩皮,之後用冷霜(健康院姑娘介紹)及施巴lotion都唔得.最後用凡士林搞掂,依家靚仔晒.

男爵府

我想知邊度買mustela平啲呀?我見be be dream有呀?

男爵府

我想問你地用那隻Mustela cream 係 cold cream 家係佢另一隻專搽BB's face那隻呀? Thanks!!

複式洋房

請問係邊隻cold cream 呀 ? 因我睇到有數款product for 面仔都有cold cream呢個名架. And個sales介紹左mustela - hydra-stick with cold cream係可以for口仔&面仔, 佢話如果bb鍾意摸完面吮手仔都唔怕喎, 唔知有無媽媽試過呢 ? Thanks.
薇璇在6月6日出左世啦 ! (2.97kg)
歡迎進入 => 璇璇開心樂園

大宅

thanks sweet2004

sweet2004 寫道:
raynthia

係cold cream,$60一支.
我係中環primce bldg --- caswell-massey果道買.
d sales 好好人,佢知都我b面珠爆晒刷,就比左一包sample我tim. :mrgreen:

複式洋房

ho_mama

唔洗驚喎凡士林係純天然只要你查薄薄一層就ok

複式洋房

各位我有野想同大家分享可令bb皮膚無禁爆刷,可以滴2-3滴baby Oil落水到沖涼及洗頭及洗面, 用後皮膚無禁緊繃繃, 大家不防試下.

男爵府

Mustela has 水份 cream and cold cream for face. And their cold cream stick can be used on face and lip as well.

I am using their 水份 cream for face. Quite good. Just bought the cold cream stick at Honey B - Time Square 9/F at $62. Saleslady said if you buy the cold cream stick, there is no need to buy cold cream anymore. You can use it when BB 爆擦

珍珠宮

醒目開學勳章

IvyChan:

嘜你個bb又係響法國醫院度出世架?我b係3月13日響九龍果間出世既,你bb呢? :lol:

首頁

尾頁

跳至