自由講場

跳至

首頁
34567...21

尾頁

男爵府

emimi 發表於 17-8-24 20:16
其實如果話暫時唔需要個人力量去幫手可能係真嘅,但佢話澳門冇咁誇張,係毒果吹水就一定冇可能,唔通人人 ...

佢覺得佢啲朋友代表全個澳門馬

珍珠宮

好媽媽勳章

錢錢媽 發表於 17-8-24 18:30
你入去睇睇先講,有d區依然無水無電。

係,有啲區有水冇電,有啲區冇水又冇電。

我唔係信高登仔,係Facebook 有啲澳門網友的wall見到。

男爵府

回覆樓主:

澳門唔係完全缺水缺糧,只係冇電泵唔到水,有d老弱冇電梯落唔到樓拎水。維他奶廠都有成本價樽裝水賣。有d區分段供水,樓主你去都唔大作用,如果有認識澳門朋友,叫佢地幫你損d錢去個d良心店家,有提供平飯平水 or送飽送水個d店去聲援一下

珍珠宮

好媽媽勳章

大力大力 發表於 17-8-24 19:42
知道了~

男人通常是理性,女人是感性的~

冇咩理性感性,我們信事實。

我覺得澳門現階段未有需要我們的物資,但部份地區冇水冇電是事實。你一個朋友未能代表澳門每一區。

大宅

大力大力 發表於 17-8-24 18:21
澳門不是毒果作者 (作)得那麼差,什麼死城~

我有幾個朋友在那邊做生意,他們都說沒什麼太大問題,只是近 ...

咁你朋友應該是有錢人

我同事話毒果今次冇吹大
澳門只是選擇性地供電
睹場酒店只有出風冇冷氣
廁所冇冲水嗅到飛天

好多民間地方冇水冇電

子爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

理性,笑死

伯爵府

lambxx 發表於 17-8-24 20:22
澳門唔係完全缺水缺糧,只係冇電泵唔到水,有d老弱冇電梯落唔到樓拎水。維他奶廠都有成本價樽裝水賣。有d區 ...

你呢個提議都唔錯!
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

男爵府

回覆樓主

我住澳門,我屋企有電冇水,但可以到樓下排水。有d地區的確災情較嚴重,冇水冇電超過廿多小時,有d整個屋頂被風吹到掀走,有d住係高層嘅居民成個窗爆開有遮冇擋。
大力先生請你不要代表澳門說澳門冇事,因為你冇資格!你出少句聲冇人當你啞。

珍珠宮

~phyllis~ 發表於 17-8-24 18:50
你d朋友離地比較高,睇新聞低窪既人應該好需要幫助!

意思係⋯⋯堅離地

用戶要求終止服務

大力大力 發表於 17-8-24 18:21
澳門不是毒果作者 (作)得那麼差,什麼死城~

我有幾個朋友在那邊做生意,他們都說沒什麼太大問題,只是近 ...

可能地區性,新聞都有播d市民排長龍等拎水,其實情況唔係太樂觀

子爵府

歐買尬 發表於 17-8-24 18:46
係 至擔心老人家 bb 孕婦
幫得就幫

獨居老人最慘

子爵府

JKCMAMA 發表於 17-8-24 20:25
我住澳門,我屋企有電冇水,但可以到樓下排水。有d地區的確災情較嚴重,冇水冇電超過廿多小時,有d整個屋頂 ...

佢朋友竟然可以代表全部澳門人

珍珠宮

我住澳門,我屋企有電冇水,但可以到樓下排水。有d地區的確災情較嚴重,冇水冇電超過廿多小時,有d整個屋頂 ...

我都有兩個朋友今天從澳門回來,情況的確差,酒店區好啲,網上報導、新聞是準確的

算喇,呢個世界好多人選擇哋相信~

大宅

回覆樓主

請問你幾時送過去

用戶要求終止服務

Kuri 發表於 17-8-24 19:54
可能因為蘋果有份報道,所以佢反應好大。

同意,只要果班人見到蘋果就唔理3721鬧左先,完全無留意事實真確,為鬧而鬧
咁多份報紙上網都講澳門情況,都仲要死撐話一部分人有事姐

大宅

回覆樓主:

佢一見到 蘋果 同 高登 就會失去理智

Jordan_2006    發表於 17-8-24 21:36

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

我都有親人住澳門,佢地話16浦果邊浸晒,紅街市又浸埋

男爵府

醒目開學勳章

洗乜理呢d人講乜,呢個XX先生最叻係認屎認屁
:-P  :-P  :-P

別墅

回覆樓主:

樓主可以睇下有冇post話澳門好多獨居老人冇嘢食, 嗰邊話識個義工講, 你可聯络下有冇途徑要點樣幫忙

珍珠宮

回覆樓主:

仲有街上推積嘅垃圾,未及時清得切,發出臭味同滋生細菌
我諗遊客區未必會見到。

首頁
34567...21

尾頁

跳至