親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

jessiemom 發表於 17-8-27 17:40
給大家參考下,我27號零晨2點到新機場,就咁㯲飛坐的士,by meter去Phoenchi, 300B 加75B highway 費。 ...

我頭先搭的士,佢開價$500b,行highway,但我見佢只比過一次25b,之後就無了。我見你地都話係70b。姐我又被人呃左?

別墅

anniemost 發表於 17-8-25 02:37
坐uber 或Grab 啦, 吾駛同的士佬講價

我call極都無車黎,我call左幾次都話搵唔到司機。(emoji)(emoji)

大宅

2021勳章

michellechan728 發表於 17-9-1 02:33
我call極都無車黎,我call左幾次都話搵唔到司機。(emoji)(emoji)

我機場去近on nut酒店,上車講400b,見佢無行高速

回港找酒店代叫的士,fixed price 500B(包高速),約4:30am,車一早已到,差不多5:00am到機場

別墅

dinner1314 發表於 17-9-1 08:59
我機場去近on nut酒店,上車講400b,見佢無行高速

回港找酒店代叫的士,fixed price 500B(包高速),約4: ...

啱啱去完曼谷,凌晨到,排隊搭的士去市中心,400匹

男爵府

熱血金章 hashtag旅遊勳章

michellechan728 發表於 17-9-1 02:33

我上個月去bangkok, 都試過話搵唔到司機,所以我Grab同Uber都會用,多個途徑call車
去程我都係凌晨機,call uber好快有車,約半小時由機場去水門,300baht
回程早上8點幾想call車去機場,但遇著返工繁忙時間Grab冇車, Uber就勁貴,所以最後在酒店book車,500baht

別墅

anniec9 發表於 17-9-1 20:47
啱啱去完曼谷,凌晨到,排隊搭的士去市中心,400匹

點解你可以甘平?by meter?!

別墅

HippoHippo 發表於 17-9-1 23:59
我上個月去bangkok, 都試過話搵唔到司機,所以我Grab同Uber都會用,多個途徑call車
去程我都係凌晨 ...

我懷疑張卡得上網功能無得打電話,但又真係有電話no. 因為我call Urber 都係message我,而唔係打比我。

別墅

michellechan728 發表於 17-9-2 08:06
點解你可以甘平?by meter?!

yes, by meter

首頁

尾頁

跳至