夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

大廚勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

日日媽媽 發表於 17-8-27 23:55
同我現正感受好相似係咪我身在福中不知福?

如果老公無忽視你,只係小左溝通,我覺得可以大家好好溝通下,慢慢增加情趣,我咁辛苦先到呢步,我其實唔想放棄
36日咋...緊張緊張

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

hate3party 發表於 17-8-28 00:36
依家試緊,老公未知我咁做,叫左佢地自己瞓,如果乖成功到聽朝,獎佢大貼紙同印仔
...
你試緊老公都唔知?咁你瞓邊?
由此,我又見到你另一個問題,
就係你乜都靠自己,
冇預老公幫手。
很多女人都做錯左呢一樣,
以為自己辛苦D做左丶唔使老公煩,
要知道你老公係家庭一份子,
你乜都唔使佢參與,
佢就抽離左,覺得自己只係賺錢機器,
對個家冇歸屬感,
你想做乜,叫佢俾D意見,就係兩公婆的話題,
叫佢幫下手,之後讚下佢⋯⋯
你有幾耐冇開聲讚過你老公,
男人似小朋友,越讚越好㗎。

BTW,分房瞓要由你主導,
要你堅持,不是要小朋友自己做到就做,
你可以在睡前陪佢一陣,但一定不能陪到瞓着,
慢慢佢地就慣。

複式洋房

hate3party 發表於 17-8-27 02:01
當年好難先鼓起勇氣同佢結婚,仔都二件,一路以為愛佢就可以過一世,自己會好幸福,但原來愛會被磨蝕。
結 ...

出返尼做野,唔慣可以由pt做起,1日返幾個鐘都得,
多1,2千旁身都好,二來同社會脫節所以無助,加油

子爵府

soso1227 發表於 17-8-28 00:57
你試緊老公都唔知?咁你瞓邊?
由此,我又見到你另一個問題,
就係你乜都靠自己,

呢個問題我又無諗過要問佢,佢係廳上緊網,都唔得閒理我,我亦唔想煩佢,可能呢點都係大家增加隔膜既一環
而於氹佢,我先最想人氹果個,你知嗎,今晚想佢錫我一啖,我足足企左係佢隔離成七分鐘佢先捨得放低手上部機錫我一啖,之後就去飲水朗口,心諗我口臭咩,使唔使咁呀

36日咋...緊張緊張

水晶宮

hate3party 發表於 17-8-27 23:28
就係過左去,我都忍到,捱左咁耐我依家先放棄,好蠢咁

呢d 叫止蝕唔係叫蠢, 指既係感情唔係金錢。。

佢又唔愛你, 又唔尊重你, 你企係度七分鐘乞佢一個吻你覺得值得嗎?

翡翠宮

hate3party 發表於 17-8-28 01:34
呢個問題我又無諗過要問佢,佢係廳上緊網,都唔得閒理我,我亦唔想煩佢,可能呢點都係大家增加隔膜既一環
...

之後就去飲水朗口

我忍x忍x都絕對吾會忍佢

子爵府

深藍色 發表於 17-8-28 01:27
出返尼做野,唔慣可以由pt做起,1日返幾個鐘都得,
多1,2千旁身都好,二來同社會脫節所以無助,加油
...

我有其實算有pt做緊架,不過真係唔多
36日咋...緊張緊張

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

...
你地溝通有很大問題喎。當時的情況:
在你,佢要你在旁邊等7分鐘才kiss你,

之後仲飲水潄口,似乎嫌棄你。
在你C6,在廳上緊網,突然要打車輪,
之後去飲啖水,見到老婆又唔開心。

我唔評論你C6係真飲水還是真潄口,
只評論kiss的時機和氣氛,
如果我C6在我煮緊飯時要同我打車輪,
我會一腳伸走佢。
你會唔會有D抑鬱或自信心不足,
所以諗野傾向負面呢。

侯爵府

hate3party 發表於 17-8-28 06:29
我有其實算有pt做緊架,不過真係唔多

唔好郁D諗離婚. 不如妳放開d先讓一大步.
試下買d野俾佢, 大家平心靜氣傾下, 試下可唔可以令對方諗起 拍拖/結婚之前d事?
佢放工返屋企, 就話辛苦晒. 大家好好地吃飯.

大宅

唔想係咁你要努力去改變,爭取主權,學習,扮靚,有自信的女人最漂亮,盡管要分開自己也得生活得好,加油,你可以架!事在人為!

子爵府

hate3party 發表於 17-8-28 00:38
如果老公無忽視你,只係小左溝通,我覺得可以大家好好溝通下,慢慢增加情趣,我咁辛苦先到呢步,我其實唔 ...

佢對我算幾好只係c6工作太忙
好想有自己既人生

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

...

咁衰嘅佢

複式洋房

當年好難先鼓起勇氣同佢結婚,仔都二件,一路以為愛佢就可以過一世,自己會好幸福,但原來愛會被磨蝕。
結 ...
樓主,吾好再受佢嘅精神虐待啦,出番黎做野,寄情工作,可能得著仲大。呢個世界冇話邊個冇左邊個吾得,最緊要你“的“得起心肝,佢嘅冷漠對你就吾痕吾痛

禁止訪問

男爵府

80後通常面對呢d問題.
係咪奉子成婚,或者拍拖多年有計畫地結婚都好.
7年之癢,真係有.
但係,,作為負責任,盡責父母,為子女,2公婆是需要溝通下
溝下自己想法係咪多餘
男人通病,懶,累,被動,沉醉自己享樂, 佢未必有小3,但只是大家都缺乏再起步那種力
我都係咁~~~

我會先從生活裡愛自己,善待自己,自己開心,搵自己想做的事,例如,插花,瑜伽,看書,總之,因為為左家庭放棄自己興趣多年,連自己都唔愛自己了,仲奢望老公的愛.
你生活有趣,人就開心,開心就忍唔住分享,成日笑,對生活滿懷希望, 自己就有吸引力吸引老公.

子爵府

mrsma1120 發表於 17-8-29 18:27
80後通常面對呢d問題.
係咪奉子成婚,或者拍拖多年有計畫地結婚都好.
7年之癢,真係有.

多謝你正面鼓勵
36日咋...緊張緊張

子爵府

siumau 發表於 17-8-29 16:35
樓主,吾好再受佢嘅精神虐待啦,出番黎做野,寄情工作,可能得著仲大。呢個世界冇話邊個冇左邊個吾得,最緊 ...

已經開始搵長工,希望唔好太影響到小朋友,因為佢地每日都去不同地方玩,到時佢地留係屋企,未知是否正確
36日咋...緊張緊張

複式洋房

hate3party 發表於 17-8-29 21:38
已經開始搵長工,希望唔好太影響到小朋友,因為佢地每日都去不同地方玩,到時佢地留係屋企,未知是否正確
...
家家有本難念的經,你作為媽咪,生活得有幾開心,D細路就有幾開心。試問你含住口冤屈氣,D細路又點會感受吾到?

出番黎做野,揾多揾少都好,吾洗睇佢面色,自己開心D,好吾正確咩?你做得最錯嘅係將你自己成個人嘅重心放左喺呢個冷血嘅低等動物身上,仲吾快D醒,係咪要喺呢個痛苦漩渦裏面浸死?

男爵府

我地又係識左16-17年 結左婚就6年幾......

不過可能我係wm 感覺好d 同老公仲未係話去到無野講囉 我地有個女

有時我覺得做ftm 要睇老公 有d睇唔開或多或少會有種心態覺得自己養緊成家

聲都大d 如果你都有工人不防搵下工做 當係寄托下 同多d人打交道

唔駛將成個人的專注力放係頭家 睇下會唔會好小小......

用戶要求終止服務

由佢好愛我,咩都放我第一位,到佢顧屋企,出面有女人,要我落仔,我不計前嫌,我地結婚,
想搞清楚一樣野先...

你意思是--->你們拍拖期間,你懷孕, 而他亦在此時有第三者,並要求你墮胎?

另外, 你是否無依佢要求(墮胎).而佢又提出結婚.

之後,你婚後過了一段甜蜜期, 他事事將你放第一位, 對不?

首頁

尾頁

跳至