夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

大廚勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

當年好難先鼓起勇氣同佢結婚,仔都二件,一路以為愛佢就可以過一世,自己會好幸福,但原來愛會被磨蝕。
結左婚其實只有七年,但由拍拖到依家都成十四十五年啦。
由佢好愛我,咩都放我第一位,到佢顧屋企,出面有女人,要我落仔,我不計前嫌,我地結婚,到佢無做野要養埋佢,到有bb,離開埋99魔掌搬出黎一家四口都唔係易事,到我依家無做野,到佢養番我地,我依家叫舒服d,我依家先黎想離婚,好似好on居。
可能老人家說話好應,男人唔好有錢係身。
依家我係有家用去處理屋企基本開支,雖唔多,月尾係月光族,又有工人幫手,間唔事可以出去同朋友high tea,睇落真係好幸福,但我好似好空虛,好難過,依家打呢編字都係流住眼淚。
我有諗我係咪身在福中不知福,我貪心想要更多 ,可能係,但我想要係老公對我既愛,我好似遺失左,一個月假期係有一至二次一家去玩,雖然為對仔而去。
其他佢放假既日子,節目,永遠佢唔想出席,只係我一拖二周圍同仔玩,佢寧願留係屋企或者叫我地留係屋企但佢去瞓教。
依家情況,佢無電話到,whatapp 無特別野唔覆,佢放工返到屋企同我無野講,我似外人咁。
想有人錫下我,氹下我,掛住下我,呢d好似好遙遠既事,只要做好屋企事就ok,做唔到或唔達要求,就比佢鬧,點解都做唔好,教仔唔合要求,又鬧唔識教咪*教,你咪多聲氣。
好似前晚打比佢,佢竟然話你講*完未呀,我拿住電話好*攰呀,隨即cut線,但夜晚,拿住手機玩又唔見佢攰,問佢又唔答我。
比我感覺根本似唔識咁,我只係另一個特權大d既工人,我個心拿住拿住,好痛但又唔知仲可以點溝通,我地whatapp有朋友谷佢前二日全部退哂谷。
床已經分開瞓好幾年,只係佢隔一二個月先行埋一,二次,態度仲係快餐咁。
好難受,忽略感好重,好想放棄所有野搵個另一個,或者一個人,但又驚好掛住仔仔,屋企好多野都佢佢掌權中,連手機戶口都係佢登記,電話list直入佢email,我既生活細節已經係佢控制內,依家係想走走唔到既感覺,但完全無能力,廢人咁。

複式洋房

回覆樓主:

會不會這就是每個人必經既階段?

子爵府

草莓忌廉包 發表於 17-8-27 02:13
會不會這就是每個人必經既階段?

你講緊結完離婚嗎?
36日咋...緊張緊張

複式洋房

hate3party 發表於 17-8-27 02:17
你講緊結完離婚嗎?

感情變淡,萌生分開既念頭。

子爵府

草莓忌廉包 發表於 17-8-27 02:20
感情變淡,萌生分開既念頭。

可能會有掛
但我問題係佢態度問題,佢返工我仲叫有自由,佢放工,我好似下人,冷待你,呼喝你,但又要表面無野,因為唔想影響小朋友
所以忍到依家
36日咋...緊張緊張

大宅

回覆樓主

睇得出個男人唔係好愛你⋯

子爵府

homei888 發表於 17-8-27 02:57
睇得出個男人唔係好愛你⋯

嗯,我到感覺到,雖然唔知咩原因,但我諗小朋友大左,佢倒轉開口叫離婚既機會好大
36日咋...緊張緊張

男爵府

幾時開始咁?

禁止訪問

子爵府

mimuib 發表於 17-8-27 05:51
幾時開始咁?

呢二年都係咁
36日咋...緊張緊張

瑪瑙宮

係咪轉左 ftm 之後係咁?

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

ftm 好辛苦唔係廢,但你既然都覺得自己廢,不如出返來做野

大宅

畀面勳章

hate3party 發表於 17-8-27 02:01
當年好難先鼓起勇氣同佢結婚,仔都二件,一路以為愛佢就可以過一世,自己會好幸福,但原來愛會被磨蝕。
結 ...

我都有少少呢種感覺,但佢好少少,放工會幫手做家務,做晒會上床打機,出街都係為個女而去,叫佢都會去,但原全係無乜交流,又係結左婚7年,同佢講野淨係掛住打機,無反應,再問就話聽唔到我講乜,仲話答錯又比我罵,唔答最好,我巳經係同女瞓,上下格床,真係有無佢都無分別,只係責任上養我,無晒關心無晒愛,佢每個月都過晒成份糧比我,得雞碎咁多,又要同佢屋企人住,巳經又煩又難頂,真係好辛苦呀,定係我又係諗多左呀?

洋房

辛苦就離,唔好拖拖拉拉
佢只會覺得你冇左佢唔得
離開左就係另一世界

子爵府

畀面勳章

好明顯佢都已經唔愛你。。只係為了責任心。。
不如傾下,

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

hate3party 發表於 17-8-27 03:28
嗯,我到感覺到,雖然唔知咩原因,但我諗小朋友大左,佢倒轉開口叫離婚既機會好大
...
我見到你嘅生活,都鄧你難受。就咁睇,你冇條件做FTM,
經濟上,你地係月光族,
情感上,你太依賴你老公,
金錢上掹掹緊,但你就請工人丶得閒high tea,
你老公內心可能好不滿,對你又點會好聲氣。
情感上你只有老公和仔,
所以你就好想和佢地交流,我怕你會不知不覺變成唐僧。
我認為你最好盡快搵工。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

hate3party 發表於 17-8-27 02:25
可能會有掛
但我問題係佢態度問題,佢返工我仲叫有自由,佢放工,我好似下人,冷待你,呼喝你,但又要表面 ...
唔好郁D諗離婚,先搵出你老公態度改變嘅原因。兩公婆最好不要分房瞓,
分房之後親密度會大減。
而且你地行埋的次數咁少,質素咁差,
男人又點會夠,你也不會滿足吧,
咁樣遲早又會有小三出現。

複式洋房

回覆樓主

我結左婚四年,我都覺得對住個老公開始好攰,好想分開,但係為左個仔。。。。唔忍心傷害d小朋友。我選擇左出返黎做野,我覺得d男人覺得ftm好得閒,又搵唔到錢,所以內心好歧視我地,無賺錢既能力,要依賴佢地

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

好多c6都睇唔起ftm,成日以為ftm好得閒,如可以就出返嚟做野,有番自己生活圈子,唔需要將精神放係c6身上。

翡翠宮

回覆樓主:

淨係婚前嗰堆屎,我已經無辦法相信你係身在福中

首頁

尾頁

跳至